Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Εργοδοτικές Αυθαιρεσίες

Αγωνιστική Ενότητα Συναδέλφων ΠΕΤ-ΟΤΕ


Συνάδελφοι
Το χωρίς σταματημό ξεχαρβάλωμα του ΟΤΕ συνεχίζεται. Το μήνυμα του διευθύνοντος συμβούλου από το βήμα του συνεδρίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ ήταν ξεκάθαρο. Ο ΟΤΕ θα οδηγηθεί σύντομα σε κατάσταση «τύπου Cosmote» με ότι σημαίνει αυτό για τον κανονισμό προσωπικού και τα εργασιακά δικαιώματα που με τόσους αγώνες, μάχες και πολύχρονες προσπάθειες κατακτήσαμε. Θέλουν να τα διαγράψουν όλα με μια μονοκονδυλιά ενώ η απραξία και η αδυναμία των συνδικαλιστικών μας οργάνων συνεχίζεται. Το κλίμα στις υπηρεσίες, στα τεχνικά τμήματα και σε όλο το προσωπικό είναι βαρύ και απειλητικό. Όσοι εκφράζουν μια άποψη και στέκονται όρθιοι, γίνονται τα πρώτα μαύρα πρόβατα. Με άμεσους ή με έμμεσους τρόπους πιέζονται και εκβιάζονται να «κάτσουν καλά» με στόχο να αποδεχτούν κάθε μέτρο ή απόφαση των προϊσταμένων άκριτα και σιωπηλά.
Συνάδελφοι με τριάντα και πλέον χρόνια υπηρεσία διώκονται και εξοβελίζονται (ΤΤ Κηφισιάς και αλλού) και η πρακτική αυτή χρησιμοποιείται για να εκφοβίζονται οι νεότεροι συνάδελφοι.
Συνάδελφοι δεν θα αφήσουμε αυτό το κλίμα να περάσει. Πρώτα απ’ όλα η δική μας αλληλεγγύη και συναδελφική, αγωνιστική πρακτική θα σταματήσει αυτά τα φαινόμενα όπου επιχειρούν να εκδηλωθούν. Θα είμαστε παρόντες και στις μικρές και στις μεγάλες μάχες. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να υπερασπιστούμε το ψωμί μας, την αξιοπρέπειά μας και το εργασιακό μας μέλλον.

Δεν θα περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία.
Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

23 Μάη 2011

ΑΓΩΝ.Ε.Σ. ΠΕΤ-ΟΤΕ - Αγωνιστική Ενότητα Συναδέλφων ΠΕΤ-ΟΤΕ

 

blogger templates | Make Money Online