Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Να μπει το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα μπροστά στις εξελίξεις

Η Αυτόνομη Παρέμβαση θεωρεί αναγκαία την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων και των απολύσεων, την υπεράσπιση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών και τη διεύρυνση της πάλης για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελεύθερης ενημέρωσης και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
Το κλείσιμο τις ΕΡΤ και οι απολύσεις των εργαζομένων της μας αφορά όλους και ξεφεύγει από τα στενά της πλαίσια. Αν περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης θα ανοίξει ο δρόμος για την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, την πλήρη ανατροπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και σε νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις
Ο αυταρχικός και αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης δείχνει και την έκταση των νέων βάρβαρων πολιτικών που σχεδιάζουν για το επόμενο διάστημα. Η κυβέρνηση νομίζει ότι με εργαζόμενους ντυμένους στο «χακί» ή φοβισμένους από τον κίνδυνο της απόλυσης και της έκρηξης της ανεργίας, θα αποφύγει την λαϊκή αγανάκτηση και την ένταση της πάλης για την ανατροπή της.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν άμεσα σε νέα Γενική Απεργία, με αιτήματα να μείνει η ΕΡΤ ανοιχτή, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να αποτραπούν οι ιδιωτικοποιήσεις και οι απολύσεις, να υπερασπίσουμε τη δημοκρατία και το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και ενημέρωσης.
Τα μέλη της Αυτόνομης Παρέμβασης στην εκτελεστική της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ζήτησαν την άμεση συνεδρίαση των οργάνων με πρόταση την κήρυξη της γενικής απεργίας και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την επιτυχία της. Η οποιασδήποτε κωλυσιεργίες και αναβολές, που προσχηματικά τίθενται από την πλειοψηφία σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διευκολύνει τις αποφάσεις της κυβέρνησης.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση τέλος καλεί όλα συνδικάτα να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, που σήμερα στοχοποιούνται και πλήττονται, να προστατεύσουν το δικαίωμά τους στην απεργία και να περιφρουρήσουν το χώρο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης με την παρουσία και μαζική τους συμμετοχή εκεί.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
 
Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ
17-6-2013

 

blogger templates | Make Money Online