Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση της Πολιτιστικής Δημιουργίας ΠΚΕ-ΟΤΕ Ν. Αττικής - Ως εδώ!

Ως εδώ!
Όταν αναφέρεται κανείς σε Πολιτιστικούς συλλόγους η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό είναι ο Πολιτισμός, η Ιστορία, η Τέχνη, η Ψυχαγωγία, ο Αθλητισμός, η Αλληλεγγύη και τόσα αλλά όμορφα και θετικά.
Το δικό μας, όμως, Πολιτιστικό Κέντρο νοσεί βαριά.
Εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί - με πολύ συγκεκριμένες ευθύνες και προσώπων και συνολικά των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ - με τη νοοτροπία του μεταπολιτευτικού συστήματος που όλοι γνωρίσαμε στο πετσί μας και τα αποτελέσματα της οποίας βιώνουμε όλοι μαζί σήμερα και μάλιστα με τον πιο οδυνηρό τρόπο για την ελληνική κοινωνία, την οικονομία, τον πολιτισμό, το συνδικαλιστικό κίνημα. Πολιτικές σκοπιμότητες, ύποπτες συναλλαγές, εκβιασμοί, μικροπαραταξιακά και προσωπικά συμφέροντα, πνίγουν το Πολιτιστικό μας κέντρο υπερκαλύπτοντας κάθε υγιή προσπάθεια ανθρώπων που έχουν ως ειλικρινές μέλημα τις όσο το δυνατόν ποιοτικές και  ολοκληρωμένες παροχές  προς τον εργαζόμενο του ΟΤΕ και συνολικά την ελληνική κοινωνία, ανεξάρτητα από ευτελείς λογικές και προσωπικά οφέλη, σε μια εποχή που το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.
 Έχει έρθει ο καιρός να συνειδητοποιήσουμε το πρόβλημα και επιτέλους να κάνουμε πάντα για να αλλάξουμε την εικόνα του συλλόγου μας.
Δημόσια για ακόμα μια φορά σας λέμε:
Το Πολιτιστικό μας Κέντρο δεν έχει ΕΝΑΝ ιδιοκτήτη, δεν μπορεί να ανέχεται τη σχέση με τον κόσμο της αθηναϊκής νύχτας, δεν είναι κέντρο δεξιώσεων, δεν μπορεί να πουλάει εκδούλευση στα μέλη και τους συνεργάτες του, δε είναι δυνατόν να υφίσταται αυτή η θολή εικόνα ως προς τα οικονομικά του, δεν μπορεί να εκβιάζει και να απειλεί τους εργαζόμενους του.
            Είναι υποχρέωση όλων μας να πετάξουμε έξω την ασχήμια, την ευτέλεια και τον τραμπουκισμό. Είναι υποχρέωσή μας να κρατάμε ενήμερους τους συναδέλφους μας για τα τεκταινόμενα του Πολιτιστικού Κέντρου, να πάψουμε να τσακίζουμε το Καταστατικό λειτουργίας και τη Δημοκρατία.
Ο σεβασμός ανάμεσα στα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου και η αναγνώριση της βοήθειας που μας προσφέρουν όλοι οι εργαζόμενοι του Πολιτιστικού Κέντρου δεν είναι κάτι που θα πρέπει να ζητήσουμε ή να υποδείξουμε , αποτελεί μονόδρομο! Η αξιοπρέπεια της ανθρώπινης προσωπικότητας είναι αδιαμφισβήτητη.
Η σκοτεινότερη ώρα είναι πριν την αυγή. Θα νικήσουμε.
 Για την ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
                  Στάικου Σέβη                        Μπούτση Βίκυ

 

blogger templates | Make Money Online