Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΜΕΤΑ: Υποδεχόμαστε την πορεία κατά της ανεργίας και πορευόμαστε προς το Σύνταγμα, Κυριακή 10/4

patrinoi-07ab 

Το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπή (ΜΕΤΑ) χαιρετίζει την πορεία κατά της ανεργίας, που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τη νεολαία αλλά και τους πολίτες από όπου περνά η πορεία κατά της ανεργίας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να συμμετάσχουν ενεργά σε όλα τα σημεία της διαδρομής. Ιδιαίτερα, καλεί τον κόσμο της εργασίας στην πρωτεύουσα να δώσει δυναμικό «παρών» με την είσοδο της πορείας στην Αθήνα (Χαϊδάρι, ώρα 12μ.) αλλά και στην κατάληξή της στην πλατεία Συντάγματος (ώρα 6μμ.).
Από το 2010, που η χώρα μας μπήκε στο μνημονιακό ζυγό, η ανεργία υπερτριπλασιάστηκε, ολόκληροι κλάδοι της οικονομίας κατέρρευσαν και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι περιθωριοποιηθήκαν ή μετανάστευσαν στο εξωτερικό.
Οι ελπίδες που γεννήθηκαν στις εκλογές του Γενάρη του 2015, ότι μπορεί να έμπαινε ένα τέρμα στα μνημόνια και στην επιτροπεία της χώρας μας, γρήγορα εξανεμίστηκαν. Και η ανάγκη της συγκρότησης ενός ευρύτερου ταξικού, αγωνιστικού κοινωνικού μετώπου, που θα πάρει στα χέρια του τον αγώνα για την κατάργηση των μνημονίων, την επαναφορά των εργατικών κατακτήσεων και τη σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, είναι απολύτως αναγκαία και επιβεβλημένη σήμερα, αν θέλουμε να ανοίξει μια νέα σελίδα στη χώρα μας για να την ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της παραγωγικής ανάπτυξης της χώρας μας σε όφελος του λαού, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και ριζικά η μάστιγα της ανεργίας.
Κατά συνέπεια, ο αγώνας κατά της ανεργίας και η διεκδίκηση σταθερών εργασιακών σχέσεων, πλήρους απασχόλησης και δικαιωμάτων, αφορά στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Για το λόγο αυτό, η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων στην υπερμαραθώνια πορεία Πάτρα - Αθήνα και στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα θα στείλει ένα μήνυμα αντίστασης του ελληνικού λαού απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση και σ’ όλες τις δυνάμεις του μνημονιακού μπλοκ που ευθύνονται για τη δραματική αύξηση της ανεργίας.
Τέλος, το ΜΕΤΑ δηλώνει ότι αντιπροσωπεία του θα υποδεχθεί την πορεία στο Χαϊδάρι και θα πορευτεί μαζί της προς το Σύνταγμα.
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΗ
Το ΜΕΤΑ υποδέχεται την πορεία κατά της ανεργίας
Χαϊδάρι – Παλατάκι, ώρα 12μ.

Πορεύεται και διαδηλώνει δυναμικά
Σύνταγμα, Όθωνος & Αμαλίας, ώρα 6μμ.
 06-04-16
Από το γραφείο Τύπου του ΜΕΤΑ

 

blogger templates | Make Money Online