Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση – Γ.Σ.Ε.Ε.: Για την εκλογή Εκτελεστικής Επιτροπής στη ΓΣΕΕ και την 48ωρη Απεργία



Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση – Γ.Σ.Ε.Ε.
Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου   (12/4/2016)
 Για την εκλογή Εκτελεστικής Επιτροπής στη ΓΣΕΕ και την 48ωρη Απεργία

Συνεδρίασε, χθες, η διοίκηση της ΓΣΕΕ που προέκυψε από το 36 Συνέδριο, η οποία  εξέλεξε τη νέα 15ελή Εκτελεστική Επιτροπή και προχώρησε στο σχηματισμό Προεδρείου με τη συμμετοχή των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «νέας» ΔΑΚΕ.
Στο νέο Προεδρείο αρνήθηκε να  συμμετάσχει κατά την πάγια --εδώ και χρόνια--- τακτική του,  το  ΠΑΜΕ το οποίο συνεχίζει να υπηρετεί τη δική του στείρα διαιρετική λογική, η οποία βρίσκεται μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων για ανάγκη ευρύτερων συσπειρώσεων,  που θα αλλάξουν ριζικά και τον σημερινό προσανατολισμό της κορυφαίας εργατικής οργάνωσης.
  Αντίθετα, η ΕΑΚ  (ΜΕΤΑ-ΕΜΕΙΣ) ανέπτυξε με βάση τις θέσεις αρχών της,  την αναγκαιότητα συγκρότησης Προεδρείου με αντιπροσωπευτική και αναλογική σύνθεση και με ταυτόχρονη ριζική αλλαγή στον τρόπο της εσωτερικής λειτουργίας της ΓΣΕΕ, δηλαδή την τήρηση του καταστατικού, την τακτική συνεδρίαση όλων των οργάνων της ΓΣΕΕ (Ε.Ε., Δ.Σ. Γ. Σ. Γραμματείες), την ουσιαστική ενίσχυση των δημοκρατικών διαδικασιών και του τρόπου με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις, πάντα με γνώμονα την διεκδίκηση των αιτημάτων των εργαζομένων και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.  
Επισημάναμε τις χρόνιες παθογένειες της ΓΣΕΕ, ειδικά την αντιδημοκρατική της λειτουργία, η οποία κορυφώθηκε με την «πραξικοπηματική»  θέση υπέρ του ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015
Στο πλαίσιο αυτό, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση συνεχίζει να διεκδικεί με βάση και την ψήφο των εργαζομένων ισότιμα την συμμετοχή της, πάντα με όρους αναλογικότητας και αντιπροσωπευτικότητας, σε όλα τα όργανα της ΓΣΕΕ. 
Εξαρτά δε αυτή της την συμμετοχή, από τη δυνατότητα να καταστεί εντός των συνδικάτων (στη  ΓΣΕΕ αλλά και σε όλες τις βαθμίδες του σ.κ.), ένας  διακριτός αγωνιστικός ταξικός πόλος που θα συσπειρώνει τους εργαζόμενους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, ενάντια στη λιτότητα, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές πολιτικές που διαλύουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Για το λόγο αυτό η ΕΑΚ είναι σε πλήρη αντιπαράθεση με τις δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, αλλά και με τη σεχταριστική πολιτική του ΠΑΜΕ.
Οι θέσεις μας αυτές δεν έγιναν δυστυχώς αποδεκτές από τις άλλες παρατάξεις και με επιλογή μας παραμείναμε εκτός Προεδρείου, εκλέγοντας δύο μέλη στην Ε.Ε.
Το καθεστώς αλλοίωσης των συσχετισμών στη ΓΣΕΕ, ενισχύθηκε και στη χθεσινή εκλογή της Ε. Ε. με νέα νόθευση των ήδη νόθων συσχετισμών. Με υπόγεια απευθείας συνεννόηση με τη «νέα ΔΑΚΕ», η ΠΑΣΚΕ εξέλεξε χωρίς να της αναλογεί 6ο μέλος στην Ε.Ε.
Εμείς από την πλευρά μας συνεχίζουμε και εντείνουμε τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα, εντός και εκτός οργάνων. Στη βάση των εργαζομένων, στους χώρους δουλειάς, στα πρωτοβάθμια σωματεία, στις Ομοσπονδίες και στα Ε.Κ.
Καλούμε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε συντονισμό Ομοσπονδιών, Ε.Κ. και όλων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και να εξουδετερώσουν στην πράξη τη συνεχιζόμενη και σκόπιμη αδράνεια της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.
Μπροστά στην ανάγκη για  αποφασιστική και δυναμική αντίδραση του σ. κ.,  απαιτείται άμεσα η ανάπτυξη μαζικών εργατικών και κοινωνικών αγώνων με στόχο την ανατροπή των αντιασφαλιστικών, αντεργατικών και αντισυνδικαλιστικών σχεδιασμών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Γι αυτό και καλούμε όλες τις δυνάμεις και τους εργαζόμενους σε μια ενωτική πορεία στη δράση, μακριά από διαιρέσεις με αφορμή τις πολιτικές καταβολές και προτιμήσεις των εργαζόμενων.
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση πρότεινε στη συνεδρίαση του Δ. Σ. της ΓΣΕΕ την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την προετοιμασία της εξαγγελθείσας 48ωρης απεργίας και τον επιτυχή σχεδιασμό της.
Από την πλευρά μας, θα βρεθούμε σε όσο δυνατόν περισσότερους χώρους δουλειάς για την καλύτερη προετοιμασία και επιτυχία της 48ωρης Γενικής Απεργίας, η οποία πρέπει να καταστεί μεγάλο πολιτικό γεγονός και θα ανατρέψει τη σχεδιαζόμενη οριστική διάλυση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού μας συστήματος.

 

blogger templates | Make Money Online