Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΣΕΕ - ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ




ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΓΣΕΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(21/4/2016)

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ & ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΗ

Η κυβέρνηση, υλοποιώντας στο απόλυτο τη συμφωνία της με τους δανειστές, κατάθεσε στη Βουλή και σε ένα κείμενο το ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο είναι ακόμα χειρότερο από όσα η ίδια δημοσιοποιούσε το τελευταίο διάστημα.
Πρόκειται για την πλήρη και χωρίς όρια υποταγή στις σκληρές μνημονιακές νεοφιλελεύθερες συνταγές, που έχουν διαλύσει και συνεχίζουν να διαλύουν την Κοινωνική Ασφάλιση και την κοινωνική συνοχή. 
Ως προς το ασφαλιστικό, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο – θάνατος, το οποίο εφόσον ψηφιστεί θα σημάνει την αρχή του τέλους της Δημόσιας Καθολικής Κοινωνικής Ασφάλισης και την μετατροπή της σε ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο ασφαλιστικό σύστημα κεφαλαιοποιητικού και ανταποδοτικού χαρακτήρα, με έντονη την σφραγίδα της ιδιωτικοποίησης.
Το νομοσχέδιο προχωρά σε ένα ακόμα μεγάλο πετσόκομμα των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, οι οποίες σε βάθος χρόνου θα μειώνονται σε τέτοιο βαθμό ώστε να καταστούν επιδόματα φτώχειας.
Η θεσμοθέτηση της Εθνικής Σύνταξης σε νέο μειωμένο ύψος σε συνδυασμό με την αύξηση των ετών από 15 σε 20 για την πλήρη καταβολή της, καθώς και η τεράστια μείωση των ποσοστών της ανταποδοτικής σύνταξης, από το 70% που είναι σήμερα για την πλειοψηφία των εργαζομένων στο 35% για όσους έχουν π.χ. 35 χρόνια εργασίας, οδηγούν σε πλήρη φτωχοποίηση σημερινών και μελλοντικών συνταξιούχων.
Την ίδια στιγμή οι επικουρικές συντάξεις θα εξανεμιστούν πολύ σύντομα καθώς ουσιαστικά θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.
Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση δίνει τώρα το τελειωτικό χτύπημα στις συντάξεις και ολοκληρώνει την ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού μας  συστήματος.
Παράλληλα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όπου προβλέπεται η μείωση του αφορολόγητου, η αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τα μικρομεσαία εισοδήματα και των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων με μπλοκάκι, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών, θα οδηγήσουν σε νέο κύκλο φτωχοποίησης της κοινωνίας, στην καταστροφή της οικονομίας, στην περαιτέρω έκρηξη της ανεργίας και στην αύξηση της μεταναστευτικής ροής των επιστημόνων, ιδιαίτερα των νέων.
Οι δυνάμεις της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης στη ΓΣΕΕ, ρίχνονται στη μάχη για την καλύτερη προετοιμασία και επιτυχία της  48ωρης Γενικής Απεργίας, η οποία θα πρέπει να καταστεί μέγιστο πολιτικό γεγονός.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να σταθούν απέναντι στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο και τα συνδικάτα, σε συντονισμό με τα άλλα πληττόμενα κοινωνικά στρώματα, να μπουν στη μάχη και με πολύμορφες δράσεις να οργανώσουν την αντίσταση απέναντι σ’ αυτή τη νέα επίθεση της κυβέρνησης και των δανειστών.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ 48ωρης ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΟΙΥΕ – ΕΚΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

 

blogger templates | Make Money Online