Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Τριήμερο κινητοποιήσεων στις τηλεπικοινωνίες (Wind, Νokia, Cyta Hellas)


Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Wind, το Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia και το Σωματείο Εργαζομένων στη Cyta Hellas, τα οποία συμμετέχουν στον Συντονισμό Σωματείων και Εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες και την τεχνολογία, προχωρούν από κοινού σε κινητοποιήσεις μπροστά στην επίθεση που δέχονται από εργοδότες και κράτος. Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση, «καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν μαζικά στις παρακάτω κινητοποιήσεις:
Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia: Στάση Εργασίας την Τρίτη 31/1/17.
Σωματείο Εργαζομένων Cyta Hellas: Στάση Εργασίας 3μμ-5μμ την Τετάρτη 1/2/17.
Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind: 24ωρη απεργία την Πέμπτη 2/2/17, συγκέντρωση στα κτήρια της Wind, λεωφ. Αθηνών 106, Κολωνός, και Κηφισίας 66, Μαρούσι».
Σωματεία και εργαζόμενοι παλεύουν συλλογικά:
ενάντια στις απολύσεις και τους εξαναγκασμούς σε παραίτηση
ενάντια σε κάθε μορφή ελαστικής σχέσης εργασίας
ενάντια στις δουλικές σχέσεις εργασίας, όπως «μαθητείες», voucher κ.λπ.
ενάντια στην εντατικοποίηση και τις εργολαβίες
ενάντια στα αντεργατικά μέτρα
για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.
Όπως σημειώνουν τα τρία σωματεία στις τηλεπικοινωνίες στην κοινή τους ανακοίνωση: «Ο αγώνας που δίνουμε δεν αφορά μόνο τις εν λόγω επιχειρήσεις ή τον κλάδο μας, αλλά όλους μας. Είναι αγώνας ενάντια στη συνολική υποτίμηση της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας που προσπαθούν να επιβάλλουν εργοδότες και κράτος. Οι εργατικές κατακτήσεις, η παιδεία, η δημόσια και δωρεάν περίθαλψη, η δημόσια ασφάλιση, η πρόνοια χτυπιούνται συστηματικά, ενώ ολοένα και περισσότεροι οδηγούνται στη φτώχεια και την ανεργία. Από την άλλη πλευρά στο απυρόβλητο παραμένουν οι εργοδότες και οι θεσμοί που τους προστατεύουν. Εμείς διαλέγουμε το δρόμο του αγώνα και της αλληλεγγύης για να προασπίσουμε τα συμφέροντα της τάξης μας απέναντι στην απελπισία και την παθητικότητα. Και θα συνεχίσουμε δυναμικά έως ότου επιτευχθούν οι επιδιώξεις μας».
Καλούν, τέλος, σωματεία, εργατικές ομάδες, συνελεύσεις γειτονιάς και άλλες συλλογικότητες να συμπαρασταθούν με ψηφίσματα και τη φυσική τους παρουσία στις κινητοποιήσεις τους, καθώς «πιστεύουμε ότι η σύνδεση των αγώνων είναι μονόδρομος, ότι η αλληλεγγύη είναι το πιο σημαντικό όπλο που έχουμε για την προάσπιση της ζωής μας».
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
αναδημοσίευση από το http://ergasianet.gr

 

blogger templates | Make Money Online