Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Πρώην (και νυν) OTEPlus: Η κάθε «λύση» συνοδεύεται με περισσότερα του ενός προβλήματαΠρώην (και νυν) OTEPlus: Η κάθε «λύση» συνοδεύεται με περισσότερα του ενός προβλήματα


Από το 4σέλιδο της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΠΑΣΕ-ΟΤΕ που κυκλοφορεί
 


Η ένταξη των συναδέλφων από την ΟΤΕplus στον ΟΤΕ και τη ΣΣΕ παρουσιάστηκε από τη συνδικαλιστική ηγεσία και τη Διοίκηση του Ομίλου ως «λύση» στο πρόβλημά τους, στην πραγματικότητα όμως αποτέλεσε συνέχεια της χρόνιας πολιτικής του «διαίρει και βασίλευε». Συγκεκριμένα, από τους 3.000 εργαζομένους, οι 1.000 μεταφέρθηκαν στην Ε-value, η οποία άλλαξε το όνομά της σε Cosmote Ε-value προκειμένου να τους χρυσώσουν το χάπι.
Οι υπόλοιποι 2.000 που εντάχθηκαν στην εταιρεία, δεν αντιμετωπίστηκαν με τους ίδιους όρους με τους υπόλοιπους εργαζομένους της εταιρείας, αλλά ούτε και μεταξύ τους. Για τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων αυτών, οι μισθοί τους είναι χαμηλότεροι, οι παροχές τους λιγότερες, οι ώρες εργασίας περισσότερες και γενικά οι όροι εργασίας τους είναι δυσμενέστεροι σε σχέση με τους παλαιότερους εργαζόμενους της εταιρείας. Εξαίρεση αποτελεί ένα πολύ μικρό μέρος, οι οποίοι υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις με μισθούς κατά πολύ ανώτερους από αυτούς που προβλέπει το μισθολόγιο. Το τοπίο γίνεται ακόμη πιο θολό, με την εξαίρεση 35 περίπου εργαζομένων της OTEplus του έργου «GIS δικτύων» οι οποίοι δεν εντάχθηκαν στην εταιρεία, χωρίς να υπάρχει καμία αιτιολόγηση ή εξήγηση. Τέλος, ως επιστέγασμα της προαναφερθείσας ντροπιαστικής διαδικασίας και με το πρόσχημα της κακής αξιολόγησης, απολύθηκαν 14 πρώην συνάδελφοι της ΟΤΕplus, την παραμονή της ένταξής τους στην εταιρεία.

 

 

blogger templates | Make Money Online