Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Καλό καλοκαίρι και προσοχή στις τσούχτρες





Καλό καλοκαίρι και προσοχή στις τσούχτρες

του Γιάννη Δούκα
μέλους του Δ.Σ. της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Ε.Ε. της ΟΜΕ – ΟΤΕ
Αθήνα 25/6/2013

                Εδώ και λίγο καιρό είχαμε αρχίσει ν’ ανησυχούμε. Και η ανησυχία προερχόταν από το ότι η κυβέρνηση πήγαινε με βήμα σημειωτόν για να μην πούμε ότι έβαλε την όπισθεν. Έχει περάσει τόσος καιρός που γίνεται κουβέντα για μερικές χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, ότι θα πουλήσουμε ότι δημόσιο έχει απομείνει, ότι θα κλείσουμε καμιά ογδονταριά δημόσιες υπηρεσίες και άλλα πολλά και τίποτε δεν προχωρούσε. Ακόμη κι’ αυτή η ρημάδα η ΕΡΤ δε λέει να κλείσει.
                Ώσπου ήρθε ο ανασχηματισμός. Αυτό ήταν. Τώρα μπορούμε να πάμε διακοπές και να είμαστε ήσυχοι ότι όλα θα προχωρήσουν με τον καλύτερο τρόπο. Αυτή τη φορά την κυβέρνηση την ανέλαβαν κόμματα που δεν έχουν ευθύνες για την κατάσταση που έχουν φέρει τη χώρα όλοι αυτοί που κυβερνούσαν μερικές δεκαετίες τώρα. Αυτή τη φορά σε θέσεις κλειδιά μπήκαν πρόσωπα άφθαρτα, πρόσωπα που μόνο θετικά έχουν στο ενεργητικό τους.
                Πρώτος απ’ όλους ο Βαγγέλης. Τι καλύτερο από το να γίνει αντιπρόεδρος; Λίγο καιρό πριν πάλι αυτός ήταν που βγήκε από την αφάνεια, μπήκε αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Παπαδήμου κι’ έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά. Θυμάστε πως κατατρόπωσε όλους αυτούς που αμφισβητούσαν το δίκαιο της τρόικας, το δίκαιο των δανειστών; Θυμάστε πόσο υπεύθυνα χειρίστηκε τη λίστα Λαγκάρντ;  Θυμάστε που μαζί με τον Αντώνη υπέγραψε εκείνο το χαρτί που έλεγε ότι όσα χρόνια κι’ αν περάσουν όσες εκλογές κι’ αν γίνουν εμείς θα κάνουμε ότι μας λέει η τρόικα; Αυτό κάνει και  τώρα και το έργο της κυβέρνησης θα φέρουν σε πέρας τα άλλα πρόσωπα άφθαρτα κι’ αυτά με σοβαρή εμπειρία και προϋπηρεσία. Όλοι τους ικανοί και άξιοι ας αναφέρουμε όμως κάποιους ενδεικτικά. Όπως ο Άδωνις στο Υπουργείο Υγείας. Ο Άδωνις το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να βάλει όλους τους ασθενείς επί της κλίνης μέχρι να γίνουν καλά. Και τα νοσοκομεία που δεν χρειάζονται θα τα κλείσει. Αλλά και για τον ΕΟΠΥΥ θα βρει λύσεις. Λύσεις τέτοιες που δεν θα χρειαστεί να πληρώσει τίποτε το κράτος. Τους γιατρούς και τα έξοδα για εξετάσεις και νοσοκομεία θα τα πληρώνουν  αυτοί που τα χρειάζονται. Ή όπως ο Κυριάκος που πήρε τη διοικητική μεταρρύθμιση. Πόσες φορές δεν μας έχει μιλήσει για τις απολύσεις που χρειάζεται ο τόπος; Μικρό παιδί ήταν όταν πήρε τα πρώτα μαθήματα από το μπαμπά του με τις 8.500 απολύσεις της ΕΑΣ. Άξια στέκονται δίπλα τους ο Κώστας που ανέλαβε να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του που έντυσε στο χακί τους καθηγητές αλλά και ο Παντελής που ανέλαβε να κλείσει την ΕΡΤ. Τέλος θα πρέπει να αναφερθούμε και στην επιβράβευση αυτών που το έργο τους ήταν κάτι παραπάνω από προφανές και παρέμειναν στα Υπουργεία τους όπως ο Γιάννης στο οικονομικών, ο Νίκος στο δημόσιας τάξης και ο άλλος Γιάννης στο εργασίας. Ο πρώτος συνεχίζει να σώζει την οικονομία της πατρίδας, ο δεύτερος έχει κατατροπώσει όλους όσους διαδηλώνουν ή αντιστέκονται και ο τρίτος έχει αναλάβει εργολαβικά τους μισθούς, τις συντάξεις, τις συλλογικές συμβάσεις και τα δικαιώματα.
                Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν και πολλοί άλλοι στους οποίους θα έπρεπε να αναφερθούμε. Οι αναφορές είναι ενδεικτικές αφού τον τόνο τον δίνουν τα κόμματα. Και όπως προαναφέραμε τα κόμματα αυτά δεν έχουν καμιά ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έφεραν τη χώρα κάποιοι άλλοι τελείως ανεύθυνοι. Οι ίδιοι αυτοί συνεχίζουν με την ίδια ανευθυνότητα να ζητάνε την έξοδο από το μηχανισμό της τρόικας, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημόσιου χρέους, τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας, το σταμάτημα της λεηλασίας των μισθών και των συντάξεων, το σταμάτημα αυτής της πολιτικής γιατί όπως λένε σπρώχνει καθημερινά και νέα τμήματα του ελληνικού Λαού στη φτώχεια, στην ανεργία, στην απόγνωση και στο κοινωνικό περιθώριο.
                Μην ασχολείστε μαζί τους. Ανεύθυνοι ήταν, ανεύθυνοι παρέμειναν. Μετά τον ανασχηματισμό δεν χρειάζεται να ανησυχούμε και μπορούμε να φύγουμε ήσυχοι για διακοπές. Καλό καλοκαίρι λοιπόν και προσοχή στις τσούχτρες.

 

blogger templates | Make Money Online