Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Εκχώρηση της εκτύπωσης των λογαριασμών ΟΤΕ και COSMOTE σε εργολάβοΕκχώρηση της εκτύπωσης των λογαριασμών ΟΤΕ και COSMOTE σε εργολάβο

Η διοίκηση αποφάσισε η εκτύπωση των λογαριασμών από 1/1/2014 να δοθεί σε εργολάβο. Για τους συναδέλφους που υπηρετούν στη συγκεκριμένη υπηρεσία δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει μέριμνα ώστε μέχρι το Γενάρη να υπάρξει εκπαίδευση και να τους δοθεί άλλο αντικείμενο. Η βασική επιχειρηματολογία της έχει να κάνει με το ότι αυτή είναι μια υπηρεσία που φθίνει λόγω του προσανατολισμού στον ηλεκτρονικό λογαριασμό  και δεν θέλει να επενδύσει σε μηχανήματα σε μια υπηρεσία που φθίνει και έχει ημερομηνία λήξης.
Εμείς δεν συμφωνούμε με αυτή την προσέγγιση. Η ημερομηνία λήξης της υπηρεσίας αυτής είναι πάρα πολύ μακριά πράγμα που δικαιολογεί ακόμη και σήμερα το να γίνουν οι σχετικές επενδύσεις. Σήμερα ηλεκτρονικό λογαριασμό παίρνει ένα ελάχιστο ποσοστό συνδρομητών. Η ίδια η διοίκηση βάζει σα στόχο το 2019 να καλύπτεται με ηλεκτρονικό τρόπο το 40% των λογαριασμών. Αυτό από μόνο του μας λέει ότι η ηλεκτρονική κάλυψη και το τέλος της υποχρέωσης για εκτύπωση λογαριασμών μετατίθεται χρονικά για μετά από πολλά χρόνια. Από την άλλη μεριά είναι μεγάλο το ρίσκο για τον οργανισμό και για τις εισπράξεις του να μην έχει εναλλακτική λύση και να κρέμεται για ένα τόσο σοβαρό θέμα από ένα εργολάβο. Το οποιοδήποτε πρόβλημα ενδεχομένως παρουσιαστεί στην έκδοση των λογαριασμών θα είχε σαν αποτέλεσμα μια μεγάλη υστέρηση στην είσπραξη εσόδων με ότι αυτό συνεπάγεται. Εμείς θεωρούμε ότι η υπηρεσία θα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει εντός ΟΤΕ και η διοίκηση αναλαμβάνει μεγάλα ρίσκα χωρίς να υπάρχει κανένα ουσιώδες όφελος.

 

blogger templates | Make Money Online