Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Παλλαϊκή κατακραυγή ενάντια στην κυβερνητική καταιγίδα





Αθήνα 27 Νοέμβρη 2014

Παλλαϊκή κατακραυγή ενάντια στην κυβερνητική καταιγίδα
Καθολική απαίτηση των εργαζόμενων στον όμιλο ΟΤΕ
η υπογραφή ικανοποιητικής σύμβασης εργασίας και
η ένταξη των συναδέλφων της OTEPLUS στον ΟΤΕ

Η Αγωνιστική Συνεργασία χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική πανεργατική απεργία των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ, των εργαζομένων όλης της χώρας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι με τη συμμετοχή τους στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα έστειλαν το μήνυμα της αντίστασης στη νέα επέλαση που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και η τρόικα.
Ύψωσαν το ανάστημά τους και φώναξαν ένα μεγάλο ΟΧΙ στη συνεχιζόμενη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, στην απελευθέρωση των απολύσεων, στη νέα μείωση μισθών και συντάξεων, στη νέα φοροκαταιγίδα, στην επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Οι εργαζόμενοι όλης της χώρας διαδήλωσαν και  απαίτησαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανατροπή αυτής της πολιτικής
Οι εργαζόμενοι του ομίλου ΟΤΕ με τη συμμετοχή τους διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη νέα λαίλαπα κυβέρνησης και τρόικας και ταυτόχρονα έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τη διοίκηση του ΟΤΕ για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.
Η ΟΜΕ – ΟΤΕ οφείλει να αξιοποιήσει αυτή τη συμμετοχή και να απαιτήσει από τη διοίκηση να ξεχάσει τις βλέψεις για νέες μειώσεις στους μισθούς, για αποσχίσεις και μεταφορά έργου εκτός ΟΤΕ και να προσεγγίσει τις θέσεις μας για αυξήσεις σε όλο το προσωπικό, ένταξη των εργαζομένων της OTEPLUS στον ΟΤΕ και διατήρηση των θεσμικών κατακτήσεων που έχουμε κερδίσει τα τελευταία 40 χρόνια. Η ηγεσία της ΟΜΕ – ΟΤΕ οφείλει να συγκαλέσει άμεσα το Δ.Σ. της ομοσπονδίας προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να εντείνει τις κινητοποιήσεις στην περίπτωση που διαπιστωθεί πως η διοίκηση εμμένει στην αδιάλλακτη στάση της.
Η ΓΣΕΕ από την πλευρά της οφείλει να κλιμακώσει και να εντείνει τις κινητοποιήσεις ενάντια στην καταιγίδα που συνεχίζουν να επεξεργάζονται κυβέρνηση και τρόικα. Η ΓΣΕΕ οφείλει να αξιοποιήσει τη μαζική συμμετοχή και να προχωρήσει στην κλιμάκωση με σταθερό προσανατολισμό και στόχο την ανατροπή αυτών των πολιτικών.
                                              
Αν δεν τους σταματήσουμε δεν θα σταματήσουν

 

blogger templates | Make Money Online