Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Διακοπή των διαπραγματεύσεων και σύγκληση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας





Διακοπή των διαπραγματεύσεων και σύγκληση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας
                                                                               
Η διοίκηση του ΟΤΕ στην τελευταία συνάντηση με την ομοσπονδία την Παρασκευή 14/11/2014 κλιμακώνει την ένταση απέναντί μας. Ένταση που ξεκίνησε με την επιστολή της προς όλους τους συναδέλφους την περασμένη Παρασκευή 7/11. Στην τελευταία συνάντηση πέρα από τις μέχρι τώρα απαιτήσεις της για νέες μειώσεις στους μισθούς απέκλεισε τελείως την ένταξη των εργαζομένων της OTEPLUS στον ΟΤΕ και το παραπέμπει για συζήτηση το 2015. Επίσης επανέλαβε τη θέση της για μεταφορά των εργαζομένων της OTEPLUS στα τηλεφωνικά κέντρα στην e value. Για όλα αυτά έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας. Κάποιοι τότε μας επέκριναν γιατί θεωρούσαν ότι τέτοια θέματα δεν θα πρέπει να γίνονται γνωστά στους συναδέλφους. Σήμερα βέβαια άλλαξαν γνώμη και τα γράφουν κι’ αυτοί στις ανακοινώσεις της ομοσπονδίας (καιρός ήταν).
Καιρός ήταν ακόμη να γίνει κάποια ενέργεια από πλευράς ομοσπονδίας απέναντι σε όλα αυτά που ακούγαμε από τη διοίκηση.
Επαναλαμβάνουμε από την τελευταία μας ανακοίνωση 7/11/2014:
«Η εξέλιξη αυτή, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη και βασικός υπεύθυνος είναι η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ στην ομοσπονδία, οι οποίες εδώ και βδομάδες αρνούνται να βγάλουν ακόμη και μία ανακοίνωση με την οποία να ενημερώνουν τους συναδέλφους για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Η Αγωνιστική Συνεργασία θεωρεί ότι η κατάσταση αυτή θα πρέπει να αλλάξει.
Η διαπραγμάτευση για τη συλλογική σύμβαση δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται ερήμην των συναδέλφων.
Η πορεία για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας θα πρέπει να συνοδεύεται από ενημερωτικές, συμμετοχικές και κινηματικές διαδικασίες.
Η Αγωνιστική Συνεργασία κινείται σταθερά σ’ αυτή την κατεύθυνση και σ’ αυτή καλεί έστω και τώρα την πλειοψηφία της ομοσπονδίας. Σε διαφορετική περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι από αρνητικό έως ανύπαρκτο».

Όπως λέει το ρητό «ανάγκα και θεοί πείθονται» και μετά τις τελευταίες εξελίξεις συγκαλείται το Δ.Σ. της ομοσπονδίας την ερχόμενη Πέμπτη 20/11/2014 προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να πάρει αποφάσεις για ενημερωτικές, συμμετοχικές και  κινηματικές διαδικασίες. Τουλάχιστον αυτό ελπίζουμε αλλά μένει να το δούμε και στην πράξη.

Για πληρέστερη ενημέρωση για την όλη πορεία των διαπραγματεύσεων μπορείτε να διαβάσετε στις επισυναπτόμενες υπερσυνδέσεις τις σχετικές ανακοινώσεις που έχουμε βγάλει όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση. [7/11/2014] [4/11/2014] [28/10/2014] [17/10/2014] [10/10/2014] [3/10/2014] [23/9/2014].

 

blogger templates | Make Money Online