Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Τι είναι και θέλει το ΜΕΤΑ



Τι είναι και θέλει το ΜΕΤΑ

Το Μάρτιο του 2010 από το ακριτικό Καστελόριζο ο Γιώργος Παπανδρέου μας έστειλε τα νέα και μας είπε για τη «βοήθεια» που ζήτησε η χώρα μας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η συνέχεια ήταν όλα αυτά που βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Εκείνο τον καιρό εκτός από το ΠΑΣΟΚ κανείς άλλος δεν συμφωνούσε ούτε με την τρόικα, ούτε  με τα μνημόνια. Στην πορεία βέβαια τόσο η  Ν.Δ. αλλά και διάφοροι άλλοι «πείστηκαν» ότι αυτά είναι αναγκαία και όλοι μαζί βάλανε πλάτη στη μεγαλύτερη επίθεση όλων των εποχών σε βάρος των εργαζόμενων, των άνεργων και των συνταξιούχων.
Το χειρότερο όμως ήταν ότι έβαλε πλάτη στο να περάσουν αυτές οι πολιτικές και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα όπως εκφράζεται από τις δυνάμεις του συνδικαλιστικού δικομματισμού ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Έτσι σταδιακά πέρασαν στην απόλυτη απαξίωση της ΓΣΕΕ στα μάτια των εργαζόμενων. Αυτό που καθόρισε την πορεία τους ήταν το ότι ποτέ δεν έβαλαν το κεντρικό πολιτικό ζήτημα της εξόδου της χώρας από το μηχανισμό της τρόικας και της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, η πολιτική τους προσέγγιση – ίδια με αυτή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ – που έλεγε τι να κάνουμε αφού δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση και η προσπάθεια αποδόμησης της όποιας εναλλακτικής πρότασης ακουγόταν από τις δυνάμεις της πολιτικής και κοινωνικής Αριστεράς. Σταδιακά φτάσαμε στο σήμερα και την ώρα που οι επιθέσεις αυτές συνεχίζονται και εντείνονται η ΓΣΕΕ δεν υπάρχει ούτε καν στο δημόσιο λόγο. Σήμερα η ΓΣΕΕ έχει καταντήσει να μην υπάρχει και θυμίζει λίγο ως πολύ την αντίστοιχη απαξίωση που βίωσαν πριν πολλά χρόνια οι αγροτικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ και ΓΕΣΑΣΕ. Αλήθεια ποιος θυμάται τι ήταν οι φορείς αυτοί και από πότε έχουμε ν’ ακούσουμε γι’ αυτούς; Οι δυνάμεις πάντως που ήταν στην ηγεσία τους είναι οι ίδιες με αυτές που απαξίωσαν αυτά τα χρόνια τη ΓΣΕΕ.
Την περασμένη Άνοιξη υπήρξε μια πρωτοβουλία εκατοντάδων συνδικαλιστών από όλη την Ελλάδα, με διαφορετικές πολιτικές και συνδικαλιστικές αφετηρίες σε Δημόσιο, σε ευρύτερο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με στόχο τη δημιουργία ενός μεγάλου Ταξικού Ριζοσπαστικού Ρεύματος μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα που θα εκπροσωπήσει το καθολικό αίτημα των εργαζόμενων για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Μια πρωτοβουλία που στο επίκεντρό της έχει την αντίσταση στον εργασιακό μεσαίωνα των μνημονίων, στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση, μια πρωτοβουλία που έχει στο επίκεντρο την κοινωνία και τα δικαιώματά της, μια πρωτοβουλία που έχει στόχο την ανατροπή μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα ώστε αυτό να μετατραπεί σε κίνημα που θα μπορεί να δίνει και να κερδίζει μάχες.
Στο προσκλητήριο αυτό από το χώρο του ΟΤΕ έδωσαν το παρόν η Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΕ, το Ενωτικό Μέτωπο Ανατροπής ΠΕΤ – ΟΤΕ, Η Προοδευτική κίνηση ΕΜΗΕΤ και πολλοί συνεργαζόμενοι με τα σχήματα αυτά.
Καλούμε τους εργαζόμενους του ΟΤΕ να αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία και να στηρίξουν τα σχήματα αυτά στις επερχόμενες συνδικαλιστικές εκλογές προκειμένου να ταράξουμε τα βαλτωμένα νερά στους συλλόγους μας, στην ομοσπονδία και στη ΓΣΕΕ.

 

blogger templates | Make Money Online