Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Συλλαλητήριο την Πέμπτη 19/11 στο Σύνταγμα κατά των πλειστηριασμών – Κάλεσμα από ΜΕΤΑ

 
Συλλαλητήριο κατά των πλειστηριασμών α' κατοικίας διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 19/11, στις 18:30 στο Σύνταγμα. Όπως αναφέρει, η «σκληρή διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης οδηγεί, τελικά, στην προσωρινή προστασία της πρώτης κατοικίας μόνο για το 25% των δανειοληπτών.
Η ΑΔΕΔΥ θα διαδηλώσει αύριο και για την κατάργηση των παλαιών και νέων μνημονίων, αλλά και υπέρ της διαγραφής του χρέους. Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι από σήμερα η κυβέρνηση αρχίζει τη διαπραγμάτευση των «ήδη ειλημμένων δεσμεύσεών της για το δεύτερο, ακόμη επαχθέστερο, πακέτο προαπαιτούμενων», στο οποίο περιλαμβάνονται «το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, η δημιουργία του επονείδιστου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και κυρίως η κατεδάφιση του Ασφαλιστικού Συστήματος, που απειλεί να ανατρέψει εκ θεμελίων τα ασφαλιστικά δικαιώματα παλιών και νέων ασφαλισμένων».
Το ΜΕΤΑ καλεί όλες και όλους να δώσουν δυναμικό «παρών» αλλά και το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα να υψώσει το ανάστημά του, να μπει μπροστά και να αποτρέψει τους μαζικούς πλειστηριασμούς στα σπίτια των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η ταξινόμηση των δανειοληπτών σε δύο «κατηγορίες» εξυπηρετεί την υφαρπαγή των κατοικιών από τα διεθνή funds– κοράκια.
Οι πολίτες, με τη συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια, καλούνται να «πληρώσουν το μάρμαρο» της αδιέξοδης μνημονιακής πολιτικής και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και εμείς δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.
Όλες και όλοι, σε ένα κοινό μέτωπο, για την ακύρωση των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους, το δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, τη φορολόγηση του κεφαλαίου και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε όφελος του λαού και του τόπου.
Κανένας πλειστηριασμός, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε, χθες, τα μεσάνυχτα στη Βουλή το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο που μεταξύ των άλλων, ανοίγει το δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών. Πρόκειται για ένα ακόμα επαχθές σχέδιο το οποίο μάλιστα προωθείται από την Κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ακολουθώντας τη γνωστή πρακτική των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Μόνο ως κακόγουστος ευφημισμός μπορεί να εκληφθεί ο κυβερνητικός ισχυρισμός περί «επώδυνου συμβιβασμού» με τους δανειστές για το πρώτο πακέτο των 48 προαπαιτούμενων. Η συμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα στην Κυβέρνηση και στην Τρόικα θα ανακουφίσει μόνο τους τραπεζίτες που χρεοκόπησαν με θαλασσοδάνεια τις τράπεζές τους, οι οποίες «διασώζονται» και πάλι με 10 δις ευρώ. Τα υπόλοιπα 2 δισ. της υποδόσης για την εξυπηρέτηση του επαχθούς χρέους συνοδεύονται από εξαιρετικά οδυνηρά μέτρα, ιδιαίτερα στο σοβαρό θέμα της πρώτης κατοικίας, που θα φέρουν σε απόγνωση δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Η «σκληρή διαπραγμάτευση» της Κυβέρνησης οδηγεί, τελικά, στην προσωρινή προστασία της πρώτης κατοικίας μόνο για το 25% των δανειοληπτών, οι οποίοι μάλιστα έχουν ήδη διαβεί το κατώφλι της φτώχειας.
Η Κυβέρνηση, πριν καλά - καλά κλείσει το δυσβάσταχτο αυτό, πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων, αρχίζει από σήμερα, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, τη «διαπραγμάτευση» των ήδη ειλημμένων δεσμεύσεών της για το δεύτερο, ακόμη επαχθέστερο, πακέτο προαπαιτούμενων. Σ' αυτό περιλαμβάνονται το φορολογικό, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, η δημιουργία του επονείδιστου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και κυρίως η κατεδάφιση του Ασφαλιστικού Συστήματος, που απειλεί να ανατρέψει εκ θεμελίων τα ασφαλιστικά δικαιώματα παλιών και νέων ασφαλισμένων.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και ευρύτερα τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015, στις 6:30μμ, στο Σύνταγμα για:
  • Τη διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
  • Την κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων.
  • Τη διαγραφή του χρέους.
Από την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ

 

blogger templates | Make Money Online