Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Πονεμένες Ιστορίες από τον σ. Ιάκωβο Μπούτση



 Αναδημοσίευση από τα "Τηλεπικοινωνιακά Νέα" του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ
ΠΟΝΕΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
          ΑΞΙΟΛΟΓΙΟ     ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ     ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΩΓΗΣ

ΑΞΙΟΛΟΓΙΟ     
Αμαρτωλή ιστορία που ακόμα δεν δόθηκε λύση, για αξιολόγιο κοινής αποδοχής , μεταξύ διοίκησης και ΟΜΕ-ΟΤΕ με αποτέλεσμα να έχουμε και απολύσεις σε συναδέλφους της ΟΤΕPLUS, με δύο αρνητικές αξιολογήσεις, από τους προϊσταμένους τους . «ΑΞΙΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ» . Η διοίκηση εξάντλησε όλη την αυστηρότητα της και τους έριξε στον καιάδα.  ΑΠΟΛΥΣΗ. Ο ΠΑΣΕ, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος δεν υπήρχε πουθενά.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Τα καταστήματα δουλεύουν με το φιλότιμο και τις υπερπροσπάθειες των συναδέλφων. Δεν υπάρχει ωράριο, δεν υπάρχει προσωπικό (είδατε τι γίνεται φεύγουν τρείς με εθελούσια, παίρνουν ένα ), δεν υπάρχει συναδελφικότητα. Απαξίωσαν τους παλιούς συναδέλφους προϊσταμένους για να φέρουν νέα παιδιά χωρίς εμπειρία και γνώσεις. Ακόμα και από τα καταστήματα ΖΑΡΑ μάθαμε ότι πήγε προϊσταμένη σε κατάστημα ΟΤΕ. Τι κάναμε σαν ΠΑΣΕ με (65% ΠΑΣΚΕ +μέρος ΔΑΚΕ) για όλα αυτά;  τίποτα! Εδώ δεν κατορθώσαμε να αλλάξουμε ούτε τα καθίσματα που είναι κατάλληλα μόνο για μπαρ καφετέρια. Οι συνάδελφοι που εργάζονται εκεί έχουν όλοι σοβαρά  προβλήματα στη μέση τους.
Οι συνεχείς αναφορές των γιατρών υπηρεσίας αλλά και των τμημάτων υγιεινής και ασφάλειας  για το σοβαρό αυτό θέμα προς την Διοίκηση δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Η Διοίκηση είναι ανοιχτοχέρα σε μπόνους και επιδόματα προϊσταμένων, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί της για την υγεία των απλών εργαζομένων.
Αυτή η εντατικοποίηση, απαξίωση και περιθωριοποίηση, έκανε τους συναδέλφους να ψάχνουν να βρουν τρόπους έστω και με απόλυση (την ονομάζουν εθελουσία) να μπορούν να φύγουν, απογοητευμένοι αλλά τουλάχιστον υγιείς, γιατί η νέα τάξη πραγμάτων της D.T θα μας τρελάνει.

ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΩΓΗΣ
Σαν ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ήρθαμε αμέσως σε επαφή με την κυβέρνηση και σε συνάντηση με τον πρώην συνάδελφο και σημερινό αναπλ. υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων  Δημ. Στρατούλη. Προσπαθήσαμε να δώσουμε λύση στους ήδη δύο χιλιάδες απολυμένους συναδέλφους που δεν έχουν εισπράξει την αποζημίωση του Ταμείου Αρωγής, γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις έφαγαν τα χρήματα του Ταμείου μας. Με την πλειοψηφία της ΟΜΕ ΟΤΕ να συναινεί είτε με ναι είτε με λευκό στο κούρεμα των αποθεματικών του Ταμείου μας , σε ποσοστό 53,5%  ήτοι 45,6 εκατ. ευρώ. Η ρύθμιση πλέον έγινε και οι συνάδελφοι θα αρχίσουν να πληρώνονται.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ας αγωνιστούμε όλοι μαζί να δώσουμε λύση και στον λογαριασμό νεότητας. Όλοι μαζί μπορούμε να ξανακερδίσουμε όσα μας στέρησαν μνημονιακές πολιτικές και οι ντόπιοι υποτελείς κυβερνήτες της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ.
Αλήθεια για όλα αυτά το σωματείο μας ο ΠΑΣΕ-ΟΤΕ έχει καθόλου φωνή και παρουσία;  όχι βέβαια, σιγή ασυρμάτου παντού. Πλήρη ανυπαρξία και εκκωφαντική σιωπή από τους ηγέτες που πρόσφατα εκλέχτηκαν στην ηγεσία του σωματείου μας.
Ψυχή βαθειά.

 

blogger templates | Make Money Online