Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Απαιτούμε από τη διοίκηση αυστηρή ουδετερότητα στις συνδικαλιστικές εκλογές



Απαιτούμε από τη διοίκηση αυστηρή ουδετερότητα στις συνδικαλιστικές εκλογές

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες σε όλα τα σωματεία του ΟΤΕ.
Οι εκλογές αυτές θα κρίνουν την πορεία που θα τραβήξει το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου μας, την κρίσιμη επόμενη τριετία  και στο μέτρο που τους αναλογεί θα επηρεάσουν τους συσχετισμούς και την πορεία της ΓΣΕΕ.
Το γνωστό ρουσφετολογικό τρίγωνο κυβέρνησης, διοίκησης ΟΤΕ και εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού δείχνει για άλλη μια φορά το πρόσωπό του και επιχειρεί με πολλούς τρόπους να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα.
Οι μέθοδοι γνωστοί από το παρελθόν.
·         Η ομηρία και η αβεβαιότητα στην οποία βρίσκονται οι νεότεροι και χειρότερα αμειβόμενοι που σήμερα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις αφού στη δουλεμπορική OTEPLUS εργάζονται περίπου 3.000 συνάδελφοι με μισό μισθό, μισά δικαιώματα και πολλαπλάσιες υποχρεώσεις.
·         Η εκμετάλλευση της αγωνίας των συναδέλφων αυτών που ευελπιστούν σε ένα διαφορετικό και καλύτερο αύριο.
·         Το κάθε είδους ρουσφέτι είτε αυτό αφορά μια υπόσχεση για θέση ή για μια μετάθεση, ή ακόμη και για μια εβδομάδα διακοπές στον  ΟΠΑΚΕ.
·         Υπάρχουν πολλά ακόμη, αλλά θα κλείσουμε με το ότι κάποιοι ήδη επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν  την υπηρεσιακή θέση στην οποία βρίσκονται, είτε για να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα θετικά προς την κυβερνητικο-εργοδοτική πλευρά, είτε τρομοκρατώντας συναδέλφους που κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Απαιτούμε από τη διοίκηση του ΟΤΕ αυστηρή ουδετερότητα.
Απευθυνόμαστε προς κάθε κατεύθυνση και  προειδοποιούμε ότι δεν πρόκειται να  ανεχθούμε τέτοιες παρεμβάσεις, ότι ο συνδικαλιστικός νόμος που κάποιοι θέλουν να καταργήσουν, απαγορεύει την με οποιοδήποτε τρόπο εργοδοτική παρέμβαση στις εκλογές και πως η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης είναι ποινικό αδίκημα.


 

blogger templates | Make Money Online