Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΜΕΤΑ: Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ - Παλλαϊκός Αγώνας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών

ΜΕΤΑ: Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ


Παλλαϊκός Αγώνας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών
Η Γενική Απεργία στις 27 Νοέμβρη των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και η συμπόρευσή τους με τα κοινωνικά στρώματα που συνθλίβονται από τις μνημονιακές πολιτικές, να εξελιχθεί σε μια μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση που θα στείλει ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής του μνημονιακού καθεστώτος.
Την ώρα που η συγκυβέρνηση επιχειρεί να ξεπεράσει την αποδοκιμασία στην πολιτική της και να κατευνάσει τις αντιδράσεις με τη ρητορική περί του «τέλους των Μνημονίων», την ίδια ώρα ετοιμάζει από κοινού με την τρόικα νέα μνημονιακά μέτρα, που στοχεύουν στα εναπομείναντα εργασιακά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα.
Παρά την προσπάθεια συγκάλυψης που γίνεται από τη συγκυβέρνηση και τα κυρίαρχα συστημικά ΜΜΕ, προ των πυλών βρίσκονται μέτρα όπως:
- Η πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, οι χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο που θα εκτινάξει ακόμη περισσότερο την ανεργία που έχει φτάσει στα ύψη.
- Η νέα απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με την διεύρυνση της μερικής απασχόλησης σε βάρος της σταθερής εργασίας.
- Οι νέες μειώσεις στα εισοδήματα μέσω του ΕΝΦΙΑ, της υπερφορολόγησης των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων αλλά και εφαρμογής νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, που σε συνδυασμό με την αξιολόγηση - σφαγείο θα συρρικνώνει ακόμη περισσότερο τους μισθούς των εργαζομένων.
- Η νέα συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που δε θα περιορίζεται στις μειώσεις που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί. Δρομολογούνται επιπλέον αυξήσεις στα όρια ηλικίας, μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις αλλά και κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης μέσω της απαρέγκλιτης τήρησης ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων.
meta-afisa-271114a- Η κυβέρνηση για να καταστείλει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, ετοιμάζει νέο συνδικαλιστικό νόμο, με βασικό στόχο τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας και της δράσης των συνδικάτων ενώ διατηρεί σε καθεστώς επιστράτευσης βασικούς κλάδους εργαζομένων, για να μην μπορούν να αντιδρούν. Τα μέτρα αυτά αποτελούν ακόμα ένα πλήγμα στις Δημοκρατικές ελευθερίες, που την περίοδο των μνημονίων έχουν δεχτεί απανωτά πλήγματα.
Ο συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των άνεργων, των νέων, με τα όλα τα τμήματα της κοινωνίας που δέχονται συνεχή πλήγματα, όπως οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι επιστήμονες, είναι μονόδρομος απέναντι σε αυτή την πολιτική της καταστροφής.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ !
Μπορούμε να μετατρέψουμε την Γενική Απεργία στις 27 Νοέμβρη, σε αγώνα-σταθμό ενάντια στα συνεχιζόμενα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υλοποιούνται στη χώρα μας από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.
Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους να κάνουν δικιά τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων σ’ όλη την Ελλάδα.
Όλοι στη Γενική Απεργία και τις Απεργιακές Συγκεντρώσεις των Συνδικάτων
Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ!
  • Η ανακοίνωση σε μορφή doc (ΕΔΩ) και σε μορφή pdf (ΕΔΩ).
  • Η ανακοίνωση σε φυλλάδιο (ΕΔΩ).

 

blogger templates | Make Money Online