Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό - Η διοίκηση συνδικαλίζεται - ας το κάνει επιτέλους και η ομοσπονδία


Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό
Η διοίκηση συνδικαλίζεται - ας το κάνει επιτέλους και η ομοσπονδία

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η υπόθεση της διαπραγμάτευσης για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας μπαίνει σε άλλη κατάσταση μετά την επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης αλλά και τις διαρροές που έδωσε στον ημερήσιο τύπο.
Η διοίκηση του ΟΤΕ εκμεταλλευόμενη την τραγική έλλειψη ενημέρωσης των συναδέλφων εκ μέρους της ομοσπονδίας παρουσιάζει τις δικές της θέσεις και επιχειρεί με διάφορους τρόπους να εκβιάσει το προσωπικό. Στην προσπάθειά της αυτή δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει διάφορους νομικούς ακροβατισμούς σχετικά με το πότε λήγει η σύμβαση, εκβιασμούς του τύπου TRANSFER COMPANY και μεταφορά έργου σε άλλες εταιρείες όπως και διπλή γλώσσα. Την ίδια ώρα που μιλάει για σταθερότητα και για αυξήσεις στους χαμηλόμισθους, απευθυνόμενη σε οικονομικούς αναλυτές μιλάει για μνημονιακούς μισθούς των 580 €. Αυτή άλλωστε είναι η πρακτική που εφαρμόζει εδώ και χρόνια στις προσλήψεις στην OTEPLUS και στην e value.
Η εξέλιξη αυτή, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη και βασικός υπεύθυνος είναι η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ στην ομοσπονδία, οι οποίες εδώ και βδομάδες αρνούνται να βγάλουν ακόμη και μία ανακοίνωση με την οποία να ενημερώνουν τους συναδέλφους για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Η Αγωνιστική Συνεργασία θεωρεί ότι η κατάσταση αυτή θα πρέπει να αλλάξει.
Η διαπραγμάτευση για τη συλλογική σύμβαση δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται ερήμην των συναδέλφων.
Η πορεία για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας θα πρέπει να συνοδεύεται από ενημερωτικές, συμμετοχικές και κινηματικές διαδικασίες.
Η Αγωνιστική Συνεργασία κινείται σταθερά σ’ αυτή την κατεύθυνση και σ’ αυτή καλεί έστω και τώρα την πλειοψηφία της ομοσπονδίας. Σε διαφορετική περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι από αρνητικό έως ανύπαρκτο.

Για πληρέστερη ενημέρωση για την όλη πορεία των διαπραγματεύσεων μπορείτε να διαβάσετε στις επισυναπτόμενες υπερσυνδέσεις τις σχετικές ανακοινώσεις που έχουμε βγάλει όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση. [4/11/2014] [28/10/2014] [17/10/2014] [10/10/2014] [3/10/2014] [23/9/2014]



 

blogger templates | Make Money Online