Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι




Αθήνα 27/11/2015
Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Δεν είμαστε μακριά από τις τελευταίες εκλογές για τη διακυβέρνηση της χώρας, δεν είμαστε μακριά και από την ψήφιση νέων επώδυνων μέτρων για τους εργαζόμενους.  Η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά επώδυνη για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που αγωνιά για την επόμενη μέρα της ψήφισης των νέων μνημονίων και βρίσκει το εργατικό κίνημα σε θέση άμυνας, τη νεολαία απογοητευμένη και αποκλεισμένη και το βιοτικό επίπεδο στη χώρα πιο χαμηλά από ποτέ.
Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς δεν θα μπορούσε να απέχει και πολύ. Συνάδελφοι δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ενώ  η εργοδοσία μεγιστοποιεί τα κέρδη της.
Μπαίνοντας στα τεχνικά τμήματα, αντικρίζουμε παντού το νέο εμπορικό σήμα της εταιρείας και την παραίνεση να συμμετάσχουμε όλο και σε περισσότερες έρευνες στιγμής, αυτοαξιολογήσεις, κανονιστικές συμμορφώσεις και λοιπά εργαλεία εταιρικής ενσωμάτωσης, την ίδια στιγμή που η κατάσταση στις τουαλέτες του κτιρίου μπορεί να είναι απαράδεκτη, τα μέτρα ασφαλείας μηδαμινά και τα μονοπρόσωπα συνεργεία καθεστώς. Καθημερινά ανοίγοντας το WFM αποδεχόμαστε έναν τεράστιο όγκο εργασιών που μας έχει ανατεθεί και αποχωρούμε για την καθημερινή μας οδύσσεια.
Άραγε πόσοι από αυτούς που βγάζουν τους στόχους των ΤΤΛΠ γνωρίζουν πως δουλεύουμε ή ζουν με το καθημερινό άγχος για την υλοποίηση των εργασιών που μας ανατίθενται; Πόσοι από αυτούς ζουν με τον κίνδυνο στο δρόμο, την ένταση της χειρωνακτικής εργασίας, το βραχνά του WFM και την καθημερινή επαφή με τον πελάτη; Πόσοι από αυτούς θα ήθελαν τα κλειδιά των υπηρεσιακών οχημάτων και το τάμπλετ με το γεωγραφικό στίγμα τους διαθέσιμο στον εργοδότη;
Το τελευταίο που μας σερβίρουν στελέχη της διοίκησης, είναι η απειλή ότι όποιος χάσει το τάμπλετ του WFM ή το Argus θα τιμωρηθεί με τουλάχιστον μιας μέρας στέρηση μισθού και θα εξαιρεθεί του πριμ της επόμενης χρονιάς. Δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε τέτοια αναλγησία! Οι συνάδελφοι θορυβημένοι ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες φορτωμένοι με όλο τον εξοπλισμό τους, από τον φόβο των ιουδαίων!  Μοιάζουμε σαν νεοσύλλεκτοι που ξαγρυπνούν αγχωμένοι μην χάσουν το όπλο τους. Όποιος είχε αυτή την φαεινή ιδέα θα πρέπει να ντρέπεται, αλλά που ντροπή στις μέρες μας!   
Η φιλεργοδοτική ηγεσία του σωματείου για μια ακόμα φορά είναι απούσα. Το «η σιωπή είναι χρυσός» είναι το πλαίσιο δράσης της.  Έχουμε την ευθύνη και τη δύναμη να αντιστρέψουμε τους όρους και να ξανακάνουμε το σωματείο ισχυρό και προσανατολισμένο στα συμφέροντα των εργαζομένων.
Όσοι αποφασίζουν την ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ τιμωρία συναδέλφων που έχασαν το τάμπλετ και ορίζουν και ποινολόγιο το μπόνους της επόμενης χρονιάς, οφείλουν να λάβουν την απάντηση που τους αντιστοιχεί. Όσοι στην πλάτη των εργαζομένων χαράσσουν τις προσωπικές τους στρατηγικές και φιλοδοξίες πρέπει να γίνουν κόκκινο πανί για το σωματείο. Οι εργαζόμενοι που παράγουν το έργο δε θα πληρώνουν τα σπασμένα όσων νομίζουν πως θα χτίσουν δημόσιες σχέσεις με τη διοίκηση εκβιάζοντας τους συναδέλφους.

·         Κανένας διαχωρισμός νέων και παλιών εργαζομένων.  Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
·         Όχι στην εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς.  Αυστηρή τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.
·         Καμία προληπτική τιμωρία συναδέλφων.  Ανθρώπινοι ρυθμοί εργασίας για όλους.
·         Όχι στην απόσχιση έργου από την εταιρεία και στην ανάθεσή του σε εργολάβους.
·         Σωματείο ισχυρό - εργαλείο προστασίας και διεκδίκησης για όλους τους συναδέλφους.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΝΕΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 

blogger templates | Make Money Online