Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Ομιλία του Γιώργου Μυλωνά προέδρου του ΕΚΑ, στον απεργιακό συλλαλητήριο της 14ης Δεκέμβρη 2017


Ομιλία του Γιώργου Μυλωνά προέδρου του ΕΚΑ, στον απεργιακό συλλαλητήριο της 14ης Δεκέμβρη 2017

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,
Απεργούμε και διαδηλώνουμε γιατί δεν αντέχουμε άλλο. Κι αυτή η αξιολόγηση είναι έτοιμη να κλείσει με θυσίες των εργαζομένων και του ελληνικού λαού. Κυβέρνηση και δανειστές συμφωνούν να πουλήσουν τη ΔΕΗ, να μειώσουν τις συντάξεις, απελευθερώνουν τους πλειστηριασμούς και παρεμβαίνουν στο ιερό δικαίωμα της απεργίας. Δε θα τους περάσει, ΩΣ ΕΔΩ.
 Η σημερινή απεργία δεν είναι εθιμοτυπική. Είναι το ξεκίνημα της προσπάθειας του συνδικαλιστικού κινήματος να πάρει πίσω ότι μας έκλεψαν όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων. Πρέπει να αρχίσουμε να ξηλώνουμε έναν έναν τους μνημονιακούς νόμους που μας έφεραν σε αυτή την τραγική κατάσταση.
Δε θα δεχθούμε και δε θα υποχωρήσουμε στην κατάργηση των αργιών. Δε θα δεχθούμε να χάσουμε τις Κυριακές μας. Δεν παραχωρούμε το δικαίωμα της απεργίας που το έχουμε κερδίσει με θυσίες και αίμα. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα λαϊκό σπίτι να χαθεί.
Η ΓΣΕΕ τώρα πρέπει να στηριχθεί από όλα τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες της χώρας και να προχωρήσει στην Υπογραφή νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να επαναφέρει το πενθήμερο, οκτάωρο σε όλους τους κλάδους και να θεσμοθετήσει όλες τις αργίες που έχουμε. Η όρεξη των εργοδοτών έχει ανοίξει για τα καλά και δε λέει να κλείσει. Τα θέλουν όλα. Ενωμένοι πρέπει να τους απαντήσουμε.

Απεργούμε και απαιτούμε:
·       Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά του κατώτατου μισθού τουλάχιστον  στα 751 ευρώ
·         Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα
·         Καμία παρέμβαση στο δικαίωμα της απεργίας
·         Όχι στην πώληση της ΔΕΗ και τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών
·         Όχι στη μείωση του αφορολόγητου
·         Απαγόρευση πλειστηριασμών για κάθε λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!
·         Ποτέ ανοιχτά καταστήματα Κυριακές και Αργίες!

Με ενότητα και αγώνα το κίνημα έχει αποδείξει ότι πετυχαίνει νίκες και μπορεί να ανατρέψει όλα τα μνημόνια. Και για εμάς τα μνημόνια λήγουν όταν δε θα υπάρχει άνεργος, άστεγος και κάθε κλάδος θα έχει συλλογική σύμβαση. Όταν οι νέοι μας δε θα μεταναστεύουν και θα βρίσκουν σταθερή και αξιοπρεπής εργασία. Όταν τα δημόσια αγαθά και υπηρεσίες παραμένουν δημόσια.
Το μήνυμα που πρέπει να περάσει στην κοινωνία είναι ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και ΕΝΟΤΗΤΑ. Με αυτά τα δύο μπορούμε να ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 

blogger templates | Make Money Online