Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Εκλογές ΠΑΣΕ-ΟΤΕ 2017 - Εκλογική Διακήρυξη



Εκλογές ΠΑΣΕ-ΟΤΕ 2017 - Εκλογική Διακήρυξη

Εκλογές ΠΑΣΕ-ΟΤΕ 2017
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Στις 11-12, 15, 18-19 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν  οι εκλογές
·        για τα όργανα του Συλλόγου μας
·        για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία και τα Εργατικά Κέντρα

Οι εκλογές αυτές γίνονται σε μια περίοδο που οι πολιτικές λιτότητας των Μνημονίων συνθλίβουν τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, απειλώντας ακόμα και τη λαϊκή κατοικία με εντολές των δανειστών και των τραπεζιτών. Με τις ίδιες εντολές, η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα των hot spots, όπου στοιβάζονται όσοι πρόσφυγες και μετανάστες κατάφεραν να διασωθούν, με μόνη προοπτική την εκμετάλλευσή τους από την αδηφάγα εξέλιξη του καπιταλιστικού συστήματος.

Την ίδια  περίοδο, η διοίκηση του ΟΤΕ κομπάζει για τη μεγάλη κερδοφορία του ΟΤΕ, εν μέσω παρατεταμένης κρίσης και πιέζει, διεκδικώντας να πάρει επιπλέον παραχωρήσεις από το συνδικάτο. Η κερδοφορία της, οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην αφαίμαξη του δικού μας ιδρώτα, στην υπερεντατικοποίηση, στις παραβιάσεις του θεσμοθετημένου ωραρίου, στην επισφάλεια και στην εισαγωγή φτηνής δανεικής εργασίας από τις γαλέρες του δουλεμπόριου.

Σε όλα αυτά τα χρόνια η ΓΣΕΕ, ο κορυφαίος δηλαδή θεσμός του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος, δεν οργάνωσε αποτελεσματικά τους αγώνες των εργαζομένων, μετατράπηκε σε παρατηρητή των εξελίξεων και εντέλει αποτέλεσε τον ιμάντα μεταφοράς της πολιτικής των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας στους εργασιακούς χώρους.  Στην ΟΜΕ-ΟΤΕ και στον σύλλογό μας τον ΠΑΣΕ-ΟΤΕ, πλειοψηφούν οι ίδιες δυνάμεις του συμβιβασμένου, κομματικού, εργοδοτικού και μνημονιακού συνδικαλισμού. 
Τα τελευταία χρόνια στο χώρο του ΟΤΕ, αντιμετωπίστηκαν με απάθεια ή ακόμα και με αδράνεια,  τόσο από ΟΜΕ-ΟΤΕ και από τον ΠΑΣΕ-ΟΤΕ, μια σειρά από αντεργατικά μέτρα όπως:
·        η μείωση μισθών και οι διαχωρισμοί παλιών – νέων
·        οι μισθοί των συναδέλφων στην Cosmote E-Value και τις τρίτες εταιρείες
·        το κλείσιμο καταστημάτων και οι συνθήκες εργασίας σε αυτά
·        η πλήρης παραχώρηση του εργασιακού έργου σε αλλοδαπές εταιρίες του Ομίλου DT και σε εργολάβους (οικονομικές υπηρεσίες, ανθρώπινο δυναμικό, φύλαξη, καθαριότητα, τεχνικοί ασφαλείας, consolidation, κλπ.)
·        το σπαστό ωράριο και η καταστρατήγηση του ωραρίου (τόσο στα Καταστήματα όσο και στις διοικητικές υπηρεσίες)
·        οι απολύσεις με το άρθρο 13
·        το αίσχος του Απαξιολογίου
·        τη μονομερή κατάργηση των μισθολογικών κλιμακίων
·        τις ατομικές συμβάσεις εργασίας

Διέξοδος η διαρκής ενημέρωση η συμμετοχή η παρέμβαση και η αγωνιστική αντεπίθεση

Εμείς συνάδελφοι θεωρούμε ότι, η κατάσταση αυτή θα πρέπει και μπορεί να αλλάξει! Σε αυτές τις εκλογές με  την ψήφο σας θα καθορίσετε τους συσχετισμούς σε όλα τα επίπεδα: στο Σωματείο, στην Ομοσπονδία και στη ΓΣΕΕ.

Ψήφος στο λεγόμενο Ενωτικό ψηφοδέλτιο σημαίνει ψήφος στην ΠΑΣΚΕ. Καθαρές κουβέντες! Οι συνάδελφοι που δείχνουν ανοχή σε αυτό το μόρφωμα και αθροίζουν το όνομα τους στην απίθανη λίστα των 515 (!) «υποψηφίων», αναλαμβάνουν σοβαρές ευθύνες. Η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ ή Ενωτικού ή όπως αλλιώς μεταμφιέζεται, έχει διαχειριστεί τις τύχες του συλλόγου με ποσοστά 65% και πάνω για πολλά χρόνια. Έχασαν όλες τις μάχες χωρίς να δώσουν καμία. Ο μόνος λόγος ύπαρξης τους είναι η διαρκής αναπαραγωγή τους σε καρέκλες και προνόμια, τα οποία διαχειρίζονται μαζί με τον άσπονδο συνεταίρο τους (την ΑΚΕ) με την ανοχή και την συνενοχή της διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ, που νομίζει ότι ξεμπερδεύει με το συνδικάτο, ικανοποιώντας τα ρουσφέτια τους.
Ψήφος στην ΑΚΕ σημαίνει ψήφος στην πιο ξεδιάντροπα φιλεργοδοτική και νεοφιλελεύθερη παράταξη που ήδη έχει τον Πρόεδρο στην Ομοσπονδία λόγω της πλειοψηφίας που κατέχει στο σύνολο των Σωματείων με τα γνωστά αποτελέσματα της απόλυτης αφάνειας και απουσίας από οποιαδήποτε διεκδίκηση.
Απέναντι από τις δυνάμεις αυτές και το δρόμο που έχουν χαράξει, υπάρχει ο δρόμος της ενημέρωσης, της συμμετοχής, της παρέμβασης και της αγωνιστικής αντεπίθεσης.
Εμείς Αντιταχθήκαμε
·        Στο διαχωρισμό μεταξύ εργαζομένων (Παλιοί VS Νέοι, ΟΤΕ VS Cosmote κλπ.) και τις μισθολογικές αλλά και όλες τις άλλες διαφορές που μας διαχωρίζουν.
·        Στους σκανδαλώδεις μισθούς και τα προνόμια του ανώτατου management.
·        Στη κατάρρευση του πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων, την συρρίκνωση της μετενέργειας και την υποβάθμιση του ρόλου του ΟΜΕΔ.
·        Στην αποεπένδυση και στο ξεπούλημα των θυγατρικών του εξωτερικού.
·        Στις αναδιοργανώσεις που επιβάλει η Deutsche Telekom στα πλαίσια ενός  πανευρωπαϊκού καταμερισμού δουλειάς, αποστερούν τον ΟΤΕ από τεχνογνωσία και καταστρέφουν θέσεις εργασίας.
·        Στις εναρμονισμένες πολιτικές καρτέλ που με όχημα το Vectoring, μοιράζουν την χώρα σε ζώνες επιρροής των Deutsche Telekom, Wind, Vodafone, ελαχιστοποιώντας τις επενδύσεις και αφήνοντας εκτός της τεχνολογικής προόδου, τεράστια τμήματα της ελληνικής επικράτειας.
Διεκδικούμε
·        ΟΤΕ με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα. Καμιά περαιτέρω εκχώρηση του ισχνού ποσοστού που κατέχει το Ελληνικό δημόσιο, αλλά αντίθετα διεύρυνση του ποσοστού ανάλογα και με την πορεία της οικονομίας. 
·        Στήριξη του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος.
·        Πρόσβαση σε ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας με ενιαίες και υψηλής ποιότητας παροχές για όλους.
·        Δίκαιο φορολογικό σύστημα που να μην βαρύνει τα συνήθη υποζύγια  (εργαζόμενους - συνταξιούχους). Κατάργηση ΕΝΦΙΑ. Προστασία από τους πλειστηριασμούς για άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.
·        Εισαγωγή ειδικού φορολογικού συντελεστή για τον Λογαριασμό Νεότητας. Ανάκτηση των χορηγιών του λογαριασμού νεότητας

 Απαιτούμε
·        Ικανοποιητική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα εγγυάται την διασφάλιση των θέσεων εργασίας για παλιούς και νέους και θα δίνει σημαντικές αυξήσεις σε ΟΛΟΥΣ.
·        Διεκδικούμε αξιοπρεπή μισθό, με επαναφορά του όρου 5 της ΣΣΕ του 2011 (+ 11%) που είναι ήδη υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο του Ομίλου ΟΤΕ. Επιπλέον μια λογική αύξηση που να ανταποκρίνεται στην συρρίκνωση που έχει υποστεί το εισόδημά μας εξαιτίας της φορολεηλασίας των μνημονιακών χρόνων.
·        Άρση κάθε μισθολογικής ή άλλης ανισότητας με την σταδιακή (εντός τριετίας) κατάργηση των εννέα νέων εισαγωγικών μισθολογικών κλιμακίων που εισήγαγε η ΣΣΕ 2015-2017 και πλήρης εξομοίωση σε άδειες, ωράριο, επιδόματα κλπ.
·        Άμεση ένταξη στον ΟΤΕ, όλων των εργαζομένων στον όμιλο με την κατάργηση της επισφάλειας και των δουλεμπορικών. Ενιαίος κανονισμός προσωπικού, μεταθετότητας, πειθαρχικό.
·        Αναγνώριση όλων των πτυχίων και μεταπτυχιακών
·        Πιστή τήρηση του συμβατικού ωραρίου και των κανονισμών Υγείας και Ασφάλειας. Δημιουργία μόνιμου παρατηρητηρίου (από ΣΕΠΕ, ΟΜΕ-ΟΤΕ, ΕΥΑΕ) που θα επιβλέπει και θα αναδεικνύει τις παραβιάσεις. 
·        Κοινά αποδεκτό Αξιολόγιο, ως εργαλείο ατομικής βελτίωσης, ανάπτυξης και δεξιοτήτων, χωρίς τον παραλογισμό της καμπύλης Gauss, χωρίς «κατά παραγγελία» αποτελέσματα και εκδικητικές πρακτικές, χωρίς την απειλή της απόλυσης και της μισθολογικής στασιμότητας.
·        Εκπαίδευση και ευκαιρίες πρόσβασης στα σεμινάρια σε όλους.
·        Συμμετοχή όλων των εργαζομένων στις εσωτερικές προκηρύξεις δίχως αποκλεισμούς
·        Αξιοκρατικές Προσλήψεις στον ΟΤΕ, με ανοιχτούς διαγωνισμούς σε όλη την Ελληνική νεολαία και όχι μέσα από το γνωστό τρίγωνο διαπλοκής (κόμματα – εργοδοτικές και μνημονιακές παρατάξεις – διοίκηση ΟΤΕ).
·        Δημιουργία αδιάβλητου & αξιοκρατικού συστήματος προαγωγών και προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης.

Στο επίκεντρο οι συνάδελφοι/σες και τα δικαιώματά τους
Αυτό το δύσκολο δρόμο επέλεξε να τραβήξει όλο το προηγούμενο διάστημα η Αγωνιστική Συνεργασία:
·        Συμμετέχοντας με ευθύνη και προς όφελος των εργαζομένων στις διαπραγματεύσεις για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Για την ισχυροποίηση των θέσεων της διαπραγματευτικής ομάδας, οργανώσαμε λίγους μήνες πριν πετυχημένο forum με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων και εργαζομένων, όπου αποδείχθηκε με αδιαμφισβήτητα επιχειρήματα το δίκαιο των αιτημάτων μας
·        Συμμετείχαμε στην Επιτροπή για το Αξιολόγιο που σύστησε η Ομοσπονδία ζητώντας από τη Διοίκηση στατιστικά στοιχεία (χωρίς προσωπικά δεδομένα) για την εξέλιξη των βαθμολογιών την τελευταία δεκαετία, ώστε να στοιχειοθετηθεί αντικειμενικά η όποια υστεροβουλία υπήρξε. Όταν διαπιστώσαμε ότι οι υπόλοιπες παρατάξεις υποβάθμισαν κι έθαψαν το συγκεκριμένο αίτημα, αντιληφθήκαμε την προσχηματική σύσταση της συγκεκριμένης Επιτροπής και την καταγγείλαμε
·        Εκδώσαμε ανακοινώσεις για να ενημερώσουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, ιδιαίτερα τους νέους, που πιέζονται από την εργοδοτική τρομοκρατία, τη διευθυντική αυθαιρεσία αλλά και τους εκβιασμούς των εταίρων του συνδικαλιστικού δικομματισμού
·        Κάναμε επίκαιρες ερωτήσεις για την απραξία του Συλλόγου έναντι της αδηφαγίας της Διοίκησης και την αποχή του από οποιαδήποτε δράση, σε κάθε Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΕ – ΟΤΕ.

Αυτό το δρόμο σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε και αύριο βάζοντας στο επίκεντρο το συνάδελφο, τα προβλήματα και τα δικαιώματά του, γιατί

Μας αξίζει ένα καλύτερο συνδικάτο

Οι Υποψήφιοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΠΑΣΕ-ΟΤΕ

Άγγου Αναστασία
Δράμα

Νικηφόρος Σπυρίδων
Αττική
Αντωνιάδης Στυλιανός
Αττική

Νούσκαλης Αθανάσιος
Αττική
Αντωνίου Απόστολος
Αττική

Παπαδογεώργη Μαρίνα
Αττική
Βλάχου Παναγιώτα
Αττική

Περδικούρη Μαλαματένια
Αττική
Γιαννακίδου Δέσποινα
Χαλκιδική

Ρηγοπούλου Ελένη
Πάτρα
Γραμματικάκης Δημήτριος
Αττική

Σαμοΐλης Χρύσανθος
Κόρινθος
Δημητριάδης Σιλβέστρος
Αττική

Σκοπελίτη Ευδοκία
Αττική
Καμπουράκης Ιωάννης
Αττική

Σπυροπούλου Ελένη
Αττική
Καράμαλης Δημήτριος
Μυτιλήνη

Στάικου Σεβαστή
Αττική
Καραπέτσα Μυρσίνη
Αττική

Σταυρουλάκης Εμμανουήλ
Αττική
Κοκκίτης Κωνσταντίνος
Θεσσαλονίκη

Ταχτσίδου Παρασκευή
Θεσσαλονίκη
Κοντογεώργος Ευθύμιος
Αττική

Τσαπέπας Δημήτριος
Αγρίνιο
Κυριακού Ιωάννης
Αττική

Τσίλη Μαριάννα
Αττική
Κυρίτσης Ιωάννης
Αττική

Τσιφτσής Ιωάννης
Αττική
Μαρδίκης Δημήτριος
Λουτράκι

Υφαντή Αλεξάνδρα
Αττική
Μπακαλάκου Ιωάννα
Αττική

Φέτση Όλγα
Αττική
Μπούτση Βασιλική
Αττική

Χατζηγεωργίου Μάρκος
Ρόδος
Μπούτσης Ιάκωβος
Αττική

Ψαριανός Γεώργιος
Αττική

 

blogger templates | Make Money Online