Τετάρτη 25 Απριλίου 2007

Η Μεγάλη Βδομάδα πέρασε, όπως επίσης και το Πάσχα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ

Απρίλης 2007


Η Μεγάλη Βδομάδα πέρασε, όπως επίσης και το Πάσχα... Όμως Aνάσταση εμείς οι εργαζόμενοι δεν κάναμε ακόμη. Από τη μια μεριά, οι συνεχόμενες αλλαγές στα εργασιακά του ΟΤΕ, προκειμένου να πουληθεί στους λεγόμενους θεσμικούς επενδυτές. Από την άλλη, η απίστευτη «βουταρία» στα ασφαλιστικά ταμεία. Βέβαια συνέπεσε και η «βουταρία» στο μετοχικό σώμα του ΟΤΕ από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους στη, μηδέποτε γενόμενη, συνέλευση μετόχων τη Μ. Τρίτη (!!) στο Ιντερκοντινένταλ. Και η λεηλασία ολοκληρώθηκε με το σκάνδαλο της αγοράς «δομημένου» ομολόγου από το ταμείο μας ΤΑΠ-ΟΤΕ, που, ενώ έχει τεράστια ελλείμματα, βρήκε τα χρήματα να τα δώσει σε κερδοσκόπους.

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΤΑ

Το σύνθημα των ημερών γίνεται πράξη παντού στην Ελλάδα. Μια χούφτα τραπεζιτών αλλά και χρηματιστών κατευθύνουν την πολιτική και οικονομική ζωή στην πατρίδα μας, μεταφέροντας τον πλούτο που παράγουμε, στα νησιά Κειμάν, στο Λονδίνο, στη Ν. Υόρκη. Μην έχοντας άλλο δρόμο ετοιμάζονται και ολόκληρες επιχειρήσεις να μεταφερθούν στο εξωτερικό, ώστε να ολοκληρωθεί ο εξευτελισμός μας.
Στους παλιούς εργαζόμενους των σταθερών(;) εργασιακών σχέσεων δείχνουν τους άνεργους, τους απασχολήσιμους, τα 600 €, ώστε να μας κάμουν όλους ένοχους, συνένοχους. Ποιοι; Οι πονηροί με τις περιφερόμενες γαλάζιες ή πράσινες γραβάτες στην κερκίδα του νεοφιλελευθερισμού. Είναι οι ίδιοι που έστησαν το πάρτι του 1999 στο χρηματιστήριο, που έφτιαξαν τις πειρατικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών, που συμμετείχαν στην αγορά-σκάνδαλο του Γερμανού, στο ομόλογο του ΤΑΠ-ΟΤΕ…
Έχουμε χρέος να αντιδράσουμε. Όχι μόνο για να μη τα χάσουμε όλα, αλλά και γιατί οφείλουμε να παραδώσουμε ποιότητα ζωής στην επόμενη γενιά. Και αυτό, μόνο μέσα από τους αγώνες και την αλληλεγγύη των εργαζομένων μπορούμε να το πετύχουμε.

Συνάδελφοι/σες
Προερχόμαστε από μια μακριά περίοδο απεργιακών κινητοποιήσεων. Τα ποσοστά συμμετοχής και ο αγωνιστικός τους παλμός έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ και μπορούμε και αντέχουμε. Αρκεί η κατάλληλη προσπάθεια και αποφασιστικότητα στα συνδικαλιστικά όργανα. Σε αυτούς τους αγώνες απομονώθηκαν τόσο οι απεργοσπαστικές τακτικές —υπόγειες και φανερές— όσο και οι τακτικές παρατάξεων που έφτασαν μέχρι τη δημιουργία διασπαστικού σωματείου (ΕΣΚ) προκειμένου να αποφύγουν τη μετωπική σύγκρουση με την Κυβέρνηση. Από την άλλη, για άλλη μια φορά η γαλαζοπράσινη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έλαμψε με την απουσία της. Κανένας συντονισμός, καμία ουσιαστική βοήθεια. Η ΓΣΕΕ δεν είναι γραφείο τύπου του Συνδικαλιστικού κινήματος, ούτε ιδιοκτησία της ΠΑΣΚΕ ή της ΔΑΚΕ.
Δεν μπορεί να ανήκει σε κόμματα και παρατάξεις. Πρέπει να παλεύει για το συντονισμό στη δράση όλων των εργαζομένων.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Τίποτα δεν έχει κριθεί. Πρέπει να συνεχίσουμε. Τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, η παιδεία, η αντίθεση στις κινητοποιήσεις ενώνουν τους εργαζόμενους. Ήρθε η ώρα, εμείς οι πολλοί, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των λίγων αποφασιστικά με:
• Συνέχιση των κινητοποιήσεων μας
• Συντονισμό με άλλες Ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ και κοινωνικούς φορείς.
• Εκμετάλλευση κάθε μορφής αγώνα (προσφυγές στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας κ.λ.π.), ενημερώσεις, συνεντεύξεις κτλ.
• Συνελεύσεις - συγκεντρώσεις ανά νομό, πορείες , ενημερώσεις των τοπικών παραγόντων
• Απεργιακές κινητοποιήσεις τέτοιας μορφής που με το μικρότερο οικονομικό κόστος για τους εργαζομένους θα αποδιαρθρώνουν τη λειτουργία του Οργανισμού.

Συνάδελφοι/σες
Η πρωτομαγιά του 2007 μπορεί και πρέπει να γίνει αφετηρία αγωνιστικής ανάτασης σε συνδικάτα και εργαζόμενους.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Εργαζομένων Ομίλου ΟΤΕ

 

blogger templates | Make Money Online