Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2007

Ο ΕΜΙΡΗΣ (Ντουμπάι) & Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ (κυβέρνηση)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΤΕ

Οκτώβρης 2007

Ο ΕΜΙΡΗΣ (Ντουμπάι) & Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ (κυβέρνηση)

Συνάδελφοι

Στη διάρκεια του καλοκαιριού και μετά το τελευταίο placement με το οποίο το ποσοστό του δημοσίου κατέβηκε στο 28%, δραματικές εξελίξεις δρομολογούνται στον ΟΤΕ και όχι μόνο. Πριν την διάθεση του κρατικού πακέτου οι ξένοι κατείχαν το 45% των μετοχών.
Το βέβαιο είναι ότι αυτή τη στιγμή κατέχουν την πλειοψηφία. Η κυβέρνηση πίστευε ότι λόγω της μεγάλης διασποράς θα μπορούσε να ελέγξει τις εξελίξεις στον Οργανισμό. Η είσοδος όμως της Marfin δηλαδή της «κρατικής» εταιρείας του εμίρη του Ντουμπάι αλλάζει το σκηνικό.
Μία απλή ματιά στη 12μελη Συμβουλευτική επιτροπή Μετόχων της τελευταίας, αποδεικνύει αφενός την έκταση του προβλήματος αφετέρου την τεράστια ανευθυνότητα? της κυβέρνησης που δεν κράτησε ούτε το 33%, της αξιωματικής αντιπολίτευσης που άνοιξε το δρόμο κάτω του 50%, αλλά και την ανικανότητα του Προέδρου Βουρλούμη ακόμη και να δουν τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης.
Αυτή τη στιγμή η Μarfin είναι και δρα σαν επικεφαλής και εκπρόσωπος μιας σειράς επιθετικών κερδοσκοπικών κεφαλαίων, hedge funds, ανάμεσα στα οποία κυρίαρχη θέση κατέχουν τα Centaurus, Fidelity, αμερικάνικες τράπεζες, κτλ. Είναι σίγουρο πως ανάλογη θέση έχουν και στη COSMOTE . Δεν είναι άσχετη προς τούτο η απομάκρυνση Μαρτιγόπουλου, ο οποίος ήταν μάλλον λαγός μιας τέτοιας εξέλιξης.
Βέβαια η Marfin δεν είχε ανάγκη τον Μαρτιγόπουλο αφού είχε φροντίσει ακόμη και στο ΔΣ του ΟΤΕ και σε θυγατρική του (OTESat-Maritel) από μεγάλο διάστημα να έχει εγκαταστήσει δικό της άτομο. (Θ. Βενιάμης).
Είναι τέτοια η μυωπία των κυβερνώντων για να μην χρησιμοποιήσουμε άλλη έκφραση ώστε “φρόντισαν” πριν λίγο διάστημα να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την Marfin μέσα από πώληση επιπλέον μετοχών που ήταν στη διάθεση της Αγροτικής Τράπεζας.
Στο έλεος του Εμίρη
Η κίνηση για απορρόφηση της Cosmote από τον ΟΤΕ, απλά θέλει αφενός να θολώσει τα νερά αφετέρου να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση προκειμένου να διαπραγματευτεί με τον εκπρόσωπο του Εμίρη Βγενόπουλο. Ούτε το ένα ούτε το άλλο θα πετύχουν. Ο ΟΤΕ και η Cosmote είναι παραδομένες στο έλεος του Εμίρη, των επιθετικών κεφαλαίων, των ξένων αρπαχτικών. Η πλειοψηφία των μετοχών συντεταγμένα ανατρέπει τους σχεδιασμούς επί χάρτου της κυβέρνησης. Επαναφέρουν το τεράστιο ολίσθημα των κυβερνήσεων του νεοφιλελευθερισμού να ξεπουλούν δημόσια περιουσία, βάζοντας σε κίνδυνο μια σειρά παραμέτρους που έχουν να κάνουν με τα έσοδα του κράτους άρα και το ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις . Δεν πρόκειται απλά για εκποίηση μιας δημόσιας επιχείρησης. Πρόκειται για εκποίηση του μέλλοντος της χώρας με επιπτώσεις στις νέες τεχνολογίες, στην ανάπτυξη, στις γενικότερες κοινωνικές & οικονομικές σχέσεις. Η τέτοια παράδοση του ΟΤΕ, αφαιρεί το πλέον ισχυρό όπλο τεχνολογικών εφαρμογών & έρευνας ισοδυναμεί με την παραχώρηση του δημόσιου πανεπιστήμιου σε ιδιώτες, μεταλλάσσει τις εργασιακές σχέσεις σε καθεστώς μεσαίωνα, εγκαινιάζοντας μια νέα περίοδο απορύθμισης εκτινάσσοντας την εξάρτηση της χώρας σε τριτοκοσμικά επίπεδα.
Η ολοσχερής παράδοση του ΟΤΕ στα χέρια των κερδοσκόπων δεν πρέπει να αξιολογηθεί μόνη της . Εκτός από τις Τηλεπικοινωνίες η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα που κυριαρχεί σήμερα έχει βάλει στο στόχαστρο της την ενέργεια, τις μεταφορές , την εκπαίδευση, την υγεία, την τέχνη, τον αθλητισμό, τα δάση, τους ελεύθερους χώρους, την ίδια μας την ζωή. Εργασιακές σχέσεις γαλέρας, ωράρια λάστιχο, δουλειά ως τα 70 και βάλε, βοηθήματα αντί για συντάξεις. Αυτό το ζοφερό μέλλον μας επιφυλάσσουν .

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ?
Μπροστά σε τέτοιες εξελίξεις χρειάζεται απάντηση μέσα από το άμεσο χτίσιμο ενός αντινεοφιλελεύθερου μετώπου.
Τα ανώτερα και ανώτατα συνδικαλιστικά όργανα, τα πολιτικά κόμματα, οι κοινωνικοί φορείς μπορούν και πρέπει να παλέψουν για να αντιστραφεί η κατάσταση. Ηθικά, κοινωνικά, εθνικά, οικονομικά η κυβέρνηση ο νεοφιλελεύθερος κύκλος περισσότερο από ποτέ και είναι έκθετοι και έχουν χάσει κάθε νομιμοποίηση.
Στόχος μας να είναι.
• Η άμεση απομάκρυνση Βουρλούμη, που προσπαθεί προκειμένου να θολώσει τα νερά να «χρησιμοποιήσει» το Σ.Κ στις κοκορομαχίες του με την ΕΕΤΤ.
• Η κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΤΕ με κάθε τρόπο (ακόμη & με πώληση θυγατρικών στο εξωτερικό).
• Η επαναφορά της ισχύος του παλιού ΓΚΠ και η ενσωμάτωση στον ΟΤΕ όλου του προσωπικού του Ομίλου με όρους ΓΚΠ.
• Η ανάσχεση των φημολογούμενων πωλήσεων κομματιών φιλέτων του Οργανισμού (κτίρια , INFOTE κτλ) καθώς και η αποτροπή των σχεδιασμών τεμαχισμού των δραστηριοτήτων του ΟΤΕ.
• Η καταδίκη της δήθεν «ανεξάρτητης» επιτροπής ανταγωνισμού που ουσιαστικά παίζει το ρόλο μεγιστοποίησης της κερδοφορίας των παρόχων και έμμεσα της κατεδάφισης των εργασιακών σχέσεων στον ΟΤΕ.
• Η ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα του ΟΤΕ σαν επιστέγασμα μιας αντινεοφιλελεύθερης προοπτικής.
• Για όλα αυτά απαιτείται ενεργοποίηση των σωματείων μας, της ΟΜΕ-ΟΤΕ, συνεργασία με συνδικάτα κοινής ωφέλειας, κοινωνικούς φορείς που μέσα από ποικίλες μορφές δράσης και αγώνα. (ενημερώσεις, συγκεντρώσεις, δημοψήφισμα κτλ). ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ αντίστασης και προοπτικής.
Ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Ώρα να τον ξεκινήσουμε
Σ’ αυτόν το δρόμο η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ θα δώσει όλες της τις δυνάμεις.


Αγωνιστική Συνεργασία – Παρέμβαση ΟΤΕ

 

blogger templates | Make Money Online