Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2008

Το ξεπούλημα του ΟΤΕ και οι δικαστικές προσφυγές της Διοίκησής του εναντίον της απεργίας μας δεν θα περάσουν

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ

Αθήνα Μάρτιος 2008
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η Αγωνιστική Συνεργασία Παρέμβαση χαιρετίζει τους απεργούς του ΟΤΕ και τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς όλης της χώρας που αγωνίστηκαν κατά του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου. Οι αγώνες αυτοί αποτελούν την πιο σοβαρή παρακαταθήκη για το νέο κεφάλαιο που ανοίγει μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου από την κυβερνητική πλειοψηφία. Τώρα και όχι αύριο η ΟΜΕ – ΟΤΕ, οι άλλες δευτεροβάθμιες οργανώσεις υπό την αιγίδα της Γ.Σ.Ε.Ε. και της ΑΔΕΔΥ θα πρέπει να χαράξουν τη συνέχεια της αντίστασης ώστε ο νόμος αυτός να μείνει στα χαρτιά και να μην εφαρμοστεί. Σαν πρώτο βήμα εμείς θα βλέπαμε τη συγκέντρωση χιλιάδων υπογραφών από συναδέλφους μας για τη στήριξη της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση ο λαός μέσα από δημοψήφισμα για το νέο αντιασφαλιστικό νόμο.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Μετά από τις τραγικές πολιτικές των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν το 72% του ΟΤΕ σε ιδιώτες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τον ξεπουλήσει στην DEUTSCHE TELECOM. Τίθεται επομένως και πάλι το θέμα των κινητοποιήσεων μας ενάντια στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του οργανισμού. Για μας το δίλημμα για το μέλλον του ΟΤΕ δεν ήταν και δεν είναι ούτε ο έλεγχός του από την MARFIN ούτε η παράδοσή του σε πολυεθνική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία ως στρατηγικό επενδυτή, όπως αναζητούσε και όπως φαίνεται βρήκε η κυβέρνηση.
Εμείς θεωρούμε ότι η χώρα μας και ο ελληνικός λαός έχουν ανάγκη από ένα ανασυγκροτημένο, υπό πλήρη δημόσιο έλεγχο, ΟΤΕ, ο οποίος θα παίζει κοινωνικό και εθνικό ρόλο και θα υπηρετεί την ανάγκη για φθηνές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πολίτες.
Πέραν αυτού θα πρέπει να γίνει σαφές, ότι θα πρέπει να καταργηθούν στην πράξη όλες οι αντισυνταγματικές ρυθμίσεις για τις αλλαγές στον κανονισμό εργασίας του προσωπικού καθώς και όλες οι διακρίσεις μεταξύ νέων και παλαιών καθώς και μεταξύ εργαζόμενων στον ΟΤΕ και στις θυγατρικές του.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Οι στόχοι αυτοί δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Είναι μια δύσκολη υπόθεση, την οποία κάνει ακόμη πιο δύσκολη η έλλειψη κύρους και αξιοπιστίας της ΟΜΕ–ΟΤΕ μετά την τραγική υπογραφή της σύμβασης για την εθελούσια με την οποία η πλειοψηφία της (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) δέχθηκε την άρση της μονιμότητας για τους νέους. Η υπογραφή τους αυτή θα τους κυνηγάει για πολλά χρόνια ακόμη. Ωστόσο πιστεύουμε, ότι οι πολύχρονοι και πολύμορφοι αγώνες που έχουν δώσει οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ κατά της ιδιωτικοποίησής του αποτελούν την πιο σοβαρή παρακαταθήκη ενάντια στην επέλαση του στρατηγικού επενδυτή.
Η Αγωνιστική Συνεργασία Παρέμβαση καλεί όλους τους συναδέλφους στον όμιλο σε συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΟΜΕ-ΟΤΕ, για να υπερασπιστούμε το μέλλον ενός δημόσιου ΟΤΕ, τις επαπειλούμενες εργασιακές μας σχέσεις καθώς και τις θέσεις εργασίας μας, ώστε να αποφύγουμε ένα μέλλον σαν αυτό που ζουν οι συνάδελφοί μας στην INFOTE όπου ήδη μετά την πώλησή της έχουν ξεκινήσει οι ομαδικές απολύσεις.
Όλοι στις απεργίες. Όλοι στους δρόμους.
Το ξεπούλημα του ΟΤΕ και οι δικαστικές προσφυγές της Διοίκησής του εναντίον της απεργίας μας δεν θα περάσουν.

 

blogger templates | Make Money Online