Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2009

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΤΕ"

.
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Αθήνα. Νοέμβρης 2008 Συνάδελφοι & συναδέλφισσες συνταξιούχοι του ΟΊΈ.
Γα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης επίθεσης στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
Τόσο οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ, με τους γνωστούς νόμους "Σιούφα". "Ρέππα" και με τον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο "Πετραλιά". σταδιακά και με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης. πήραν πίσω ασφαλιστικές κατακτήσεις και δικαιώματα, με το πρόσχημα της αντοχής της οικονομίας, ιδιωτικοποίησαν τον ΟΤΕ, χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας, άλλαξαν προς το χειρότερο τις εργασιακές σχέσεις, μείωσαν τις αμοιβές των εργαζομένων, απάλλαξαν τους εργοδότες από ασφαλιστικές εισφορές, έπαιξαν τα χρήματα των ταμείων στον τζόγο του χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα το ταμείο να χάνει διαχρονικά τεράστια κεφάλαια και να παρουσιάζεται σήμερα ελλειμματικό.
Και ενώ βλέπουμε συνέχεια να φορτώνουν σε μας τα "βάρη" γιατί δεν "βρίσκουν" λεφτά, στους τραπεζίτες χαρίζουν χωρίς ντροπή 28 δις ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας!!!!.
Η πολιτική των κυβερνήσεων Ν. Δ. και ΠΑΣΟΚ ένα στόχο έχει μόνο, τη συρρίκνωση της Δημόσιας ασφάλισης, αυτής που στήριξε την μεταπολεμική ανάπτυξη της χώρας, προς όφελος της ιδιωτικής ασφάλισης (βλέπε ΑΙG) και με θύματα φυσικά τους ασφαλισμένους.
Οι αυξήσεις των συντάξεων, πάντα κάτω από τον πληθωρισμό, έχουν μειώσει δραματικά την αγοραστική δύναμη, ιδιαίτερα των παλαιών συνταξιούχων. 30% για την τελευταία 10ετία (για τους νέους συνταξιούχους η αχλάδα του δικομματισμού έχει πίσω την ουρά), στην ουσία πρόκειται για μειώσεις και όγι για αυξήσεις.
Όσον αφορά στον κλάδο υγείας, αυτός πνέει τα λοίσθια, με παγωμένες εδώ και πολλά χρόνια τις αμοιβές, που έχει σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω επιδείνωση της οικονομική μας κατάστασης. Τελευταία με την "ενοποίηση" των ταμείων, βλέπουμε ατελείωτες ουρές στα ταμεία του ΤΑΠ ΟΙΈ με ελάχιστα χρήματα για πληρωμές.
Μέσα σ' αυτή την εκρηκτική κατάσταση, η ανυπαρξία του συλλόγου μας είναι προκλητική. Ένας από τους μεγαλύτερους αριθμητικά συλλόγους συνταξιούχων, διοικείται με ένα καταστατικό που θα το ζήλευε και η "χούντα.''
Πλειοψηφικό ουσιαστικά σύστημα, μητρώο μελών λάστιχο, ψηφοφορία δι' αλληλογραφίας κ λ.π., με αποτέλεσμα μια χούφτα εργατοπατέρων να ελέγχει τα πάντα ανεξέλεγκτα, χωρίς αντιπολίτευση, να διαχειρίζεται με αδιαφάνεια περιουσία και έσοδα πολλών εκατομμυρίων ευρώ). Η μόνη "συνδικαλιστική" τους δράση είναι το κόψιμο της πίτας, το λιβανιστήρι στα εκάστοτε κυβερνητικά στελέχη και οι νεκρολογίες. Τα γεγονότα των τελευταίων αρχαιρεσιών δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι η κορυφή του παγόβουνου μια εξοργιστικής κατάστασης που επικρατεί στον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων ΟΤΕ εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ; ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΘΕΙΣ ΘΕΑΤΕΣ; ΟΧΙ

Θεωρούμε υποχρέωση μας, να ενώσουμε τις φωνές διαμαρτυρίας μας. μαζί με τις φωνές πολλών άλλων συναδέλφων και να φωνάξουμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.
Για τους λόγους αυτούς και προκειμένου να συντονίζουμε τη δράση μας. σε συνεργασία και με τις άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις, αποφασίσαμε και προχωράμε στην συγκρότηση πανελλαδικής παράταξης με την ονομασία:
‘ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΤΕ’
Βασικές μας αρχές είναι:
• Η ανάπτυξη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ συνδικαλιστικού κινήματος ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ μακριάαπό κάθε είδους κυβερνητικές συμπλεύσεις ή κομματικές παρεμβάσεις
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των συνταξιούχων.
• Η ΕΝΟΤΗΤΑ των συνταξιούχων για την διασφάλιση και επέκταση των δικαιωμάτων μιας. η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ την ΟΜΕ ΟΤΕ. και με τους άλλους κλάδους συνταξιούχων.
• Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του συλλόγου, με την έκφραση όλων των απόψεων και τάσεων στα όργανα διοίκησης και την εφημερίδα του και με την συλλογική λήψη των αποφάσεων.
Άμεσοι στόχοι μας είναι:
1. Η τροποποίηση του καταστατικού του συλλόγου σε δημοκρατική κατεύθυνση (καθιέρωση της απλής ανόθευτης αναλογικής για την εκλογή όλων των οργάνων διοίκησης και αντιπροσώπευσης )
2. Ο αγωνιστικός προσανατολισμός του συλλόγου, με γνώμονα τα συμφέροντα των μελών του, την διαφύλαξη και διεύρυνση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
Σας καλούμε να πλαισιώσετε την παράταξή μας και να δράσουμε άμεσα για την ανατροπή αυτής της προκλητικής κατάστασης.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
Η προσωρινή συντονιστική επιτροπή

Βαρκαρόλης Κων/νος τηλ. 6977471482
Παπαϊωάννου Νικήτας τηλ. 6973926619
Ευθυμίου Αλέκα " 6974319732
Παπαχρήστος Κων/νος " 6977204175
Λειβαδίτη Βάσω " 2108226443
Ρώσσος Κων/νος " 6976701427
Μπούτσης Νίκος " 6972982703
.

 

blogger templates | Make Money Online