Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ενημερωτικό Σημείωμα 7 Ιουλίου 2011


Την Πέμπτη 7/7/2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της διαπραγματευτικής ομάδας της ομοσπονδίας με τη διοίκηση. Μια συνάντηση που δεν είχε καμία σχέση με καμία από όλες τις προηγούμενες είτε με τη σημερινή είτε με την οποιαδήποτε προηγούμενη διοίκηση. Μια συνάντηση στην οποία η διοίκηση ούτε λίγο ούτε πολύ και στο όνομα της μείωσης του κόστους και της βελτίωσης όπως λέει της αποδοτικότητας προτείνει ένα πακέτο «μέτρων» που η τυχόν εφαρμογή τους θα μας γυρίσει εργασιακά στις προ ιδρύσεως του ΟΤΕ (1949) εποχές στην εποχή των ΤΤΤ και της CABLES & WIRELESS. Πιο συγκεκριμένα θέλει το κόστος μισθοδοσίας τα επόμενα τέσσερα χρόνια να μειωθεί κατά τριακόσια εκατομμύρια € και ζητάει:


1. Την κατάργηση της μονιμότητας όπου ισχύει για να μπορεί να απολύει ελεύθερα.

2. Την εισαγωγή στον ΟΤΕ όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας (μειωμένος χρόνος εργασίας με ανάλογη μείωση αποδοχών, εκ περιτροπής εργασία, μερική απασχόληση κ.α.).

3. Την πλήρη κατάργηση του ισχύοντος μισθολογίου, την κατάργηση της μισθολογικής εξέλιξης όλων των μισθολογικών κατηγοριών.

4. Την κατάργηση του χρονοεπιδόματος

5. Την κατάργηση όλων των επιδομάτων που κερδήθηκαν με συλλογικές συμβάσεις

6. Την εφαρμογή ενός άλλου μισθολογίου που κριτήριά του θα είναι η σύνδεση του μισθού με τη θέση που θα κατέχει ο κάθε συνάδελφος και η σύνδεση των αυξήσεων με την απόδοση.

7. Την τροποποίηση των διατάξεων του πειθαρχικού ελέγχου.

8. Τον περιορισμό των αδειών ασθένειας και την κατάργηση πολλών από τις ειδικές άδειες που δικαιούμαστε σήμερα.

9. Την κατάργηση της πρόσθετης αποζημίωσης λόγω απόλυσης που έχει συμφωνηθεί με αλλεπάλληλες συλλογικές συμβάσεις.

10. Τη μείωση των συνδικαλιστικών αδειών.

11. Ένα σχέδιο και συμφωνία για εθελούσια αποχώρηση (κίνητρα αποχώρησης χωρίς να σχετίζονται με συνταξιοδότηση).



Εκτός απ’ αυτά βάζει στο τραπέζι και άλλα ζητήματα για συζήτηση και διαβούλευση για τα οποία προφανώς θεωρεί ότι μπορεί να αποφασίσει μονομερώς. Τα θέματα αυτά είναι

1. Η τροποποίηση και η μείωση των παροχών του λογαριασμού νεότητας

2. Η ίδρυση εταιρείας τύπου transfer company και

3. Η τροποποίηση του καταστατικού του ΟΠΑΚΕ.



Τέλος σε άλλη συνάντηση θα μας ενημερώσουν για το νέο οργανωτικό σχήμα και για το δίκτυο εμπορικών καταστημάτων.


Συνάδελφοι είναι σαφές ότι το πολιτικό σκηνικό, η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, οι εκβιασμοί τρόικας και κυβέρνησης και το παζάρι της κυβέρνησης με τη Deutsche Telekom με την τελευταία να βάζει όρους προκειμένου να αγοράσει επιπλέον μετοχές – εκεί φτάσανε – δίνουν αέρα στα πανιά της διοίκησης και τα ζητάει ΟΛΑ. ΤΗ δουλειά, το μισθό, τα δικαιώματα. Θέλει να γυρίσουμε πολλές πάρα πολλές δεκαετίες πίσω. Έχουμε πει πρόσφατα και θα το επαναλάβουμε ότι σε μας επαφίεται το να καθορίσουμε τις δικές μας θέσεις και να οργανώσουμε την αντίδραση και την αντίστασή μας. Είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση, η Deutsche Telekom και η διοίκηση του ΟΤΕ δεν θέλουν να μας αφήσουν τίποτε. Θέλουν τα δάνεια, τους τοκογλύφους, το χρέος, την κρίση, την ύφεση, τη μείωση των κερδών να τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι με το μισθό τους, με τη σύνταξή τους, με τα δικαιώματά τους, με τη δουλειά τους. Έχουμε ξαναπεί και θα το επαναλάβουμε ότι αυτή η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται με τις παλιές συνταγές. Εδώ που φτάσαμε απαιτείται αγώνας διαρκείας και οφείλουν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Συνδικάτα παρατάξεις και πρόσωπα. Συνδικαλιστές, συνδικαλιζόμενοι και μη. Ενταγμένοι σε παραταξιακά σχήματα ή ανένταχτοι. Γραμμένοι στα συνδικάτα ή όχι. Αν στο τέλος βγούμε νικητές θα έχουμε κερδίσει όλοι. Αν χάσουμε δεν θα έχει πολύ μεγάλη σημασία το ποιος φταίει λιγότερο ή περισσότερο. Θα χάσουμε όλοι και θα τα χάσουμε όλα.


Αγώνας διαρκείας για

τη δουλειά μας, τους μισθούς μας,

τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας

να φύγει η κυβέρνηση της οικονομικής κατοχής

να φύγει η τρόικα από την Ελλάδα

 

blogger templates | Make Money Online