Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση Αυτόνομης Παρέμβασης για τη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη


Να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι,
με τους αγώνες μας θα απαλλαγούμε από την θηλιά των μνημονίων
ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΥΣ

Με  τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται, ζούμε την πιο μεγάλη οικονομική και κοινωνική καταστροφή, με θύματα τους εργαζόμενους και την μεγάλη πλειοψηφία του λαού.
Εκτίναξαν την ανεργία, κατήργησαν το εργατικό δίκαιο και έφεραν τον εργασιακό μεσαίωνα, για να δημιουργήσουν φτηνό και εξαθλιωμένο εργατικό δυναμικό για το κεφάλαιο.
Οδήγησαν το ασφαλιστικό σύστημα μεθοδικά στην διάλυσή του.  
Διαλύουν τον δημόσιο τομέα με κατάργηση υπηρεσιών και μαζικές απολύσεις εργαζομένων, εξολοθρεύουν ό,τι σχετίζεται με το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, τις κοινωνικές δομές.
Υποβαθμίζεται και διαλύεται η δημόσια παιδεία και η μόρφωση γίνεται, προνόμιο των λίγων.
Κλείνουν δημόσια νοσοκομεία και υποβαθμίζεται συνολικά η δημόσια υγεία.
Ξεζουμίζουν ανελέητα, μισθωτούς, συνταξιούχους, μικρομεσαία στρώματα, με  τη φοροληστεία και τα χαράτσια.
Οι πλειστηριασμοί των κατοικιών βρίσκονται στο στόχαστρο των κερδοσκοπικών εταιρειών και ετοιμάζονται να αρπάξουν τα σπίτια και τους κόπους μιας ζωής.
Αλλά παρά την πραγματική κατεδάφιση της χώρας και τις αμέτρητες θυσίες των εργαζομένων, αν και εφαρμόστηκαν τα πιο ακραία προγράμματα λιτότητας, ο φαύλος κύκλος του χρέους, που εκτινάχθηκε σε δυσθεώρητα ύψη, συνεχίζεται. Τα διάφορα σενάρια αντιμετώπισής του, με  νέα αντιλαϊκά μέτρα, υφαίνονται και πάλι από κοινού με Ε.Ε και ΔΝΤ.
Η Κυβέρνηση και όλοι οι μνημονιακοί στυλοβάτες, δίνουν τα ρέστα τους, για να προλάβουν να «ολοκληρώσουν», όλο το σχέδιο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στην οικονομία και στην κοινωνία, προς όφελος του κεφαλαίου, εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού, αφού ο μονόδρομος που υπηρετούν, είναι δρόμος καταστροφής για τον λαό και τους εργαζόμενους.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
Τέρμα πια στις αυταπάτες των μονόδρομων, φτάνει πια η κοροϊδία, καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει με 1,5 εκατομμύριο άνεργους, οι θυσίες των εργαζομένων δεν οδηγούν σε καμιά έξοδο από την κρίση, αλλά μας αλυσοδένουν, ακόμη πιο σφικτά στο άρμα της υποδούλωσης και της εξαθλίωσης.
Μπροστά σε αυτήν τη απίστευτη καταστροφή, απέναντι στο μνημονιακό νεοφιλελεύθερο μπλοκ που οδηγεί το λαό και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, εκτελώντας τις εντολές των τοκογλύφων δανειστών, οι δυνάμεις της εργασίας και των κινημάτων, να συμπυκνώσουν την πολιτική τους αντιπαράθεση γύρω από το σύνθημα ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ- ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ.
ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι,
Καμιά αναμονή δεν έφερε αποτέλεσμα, καμιά υποταγή δεν εξασφάλισε την δουλειά μας, δεν προστάτεψε τα δικαιώματά μας, καμιά μάχη δεν κερδήθηκε στην οπισθοχώρηση.
Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να αντισταθούμε, να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας, να τολμήσουμε να δώσουμε την μεγάλη ανυποχώρητη μάχη της νίκης, μέχρι να τους ανατρέψουμε και να γκρεμίσουμε τα μνημόνια της λεηλασίας.
Να μην επιτρέψουμε να μας νικήσει ο φόβος, να μην διδάξουμε στην νέα γενιά την μοιρολατρία και την υποταγή, αλλά την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια των αγώνων.
Αυτά είναι τα όπλα των εργαζομένων, στην ενότητά μας  βρίσκεται η δύναμη και η νίκη.
Η Θεσσαλονίκη να γίνει αφετηρία μεγάλων αγώνων διαρκείας
 για την ανατροπή των μνημονίων.
Η κινητοποίηση των συνδικάτων στη ΔΕΘ, να σηματοδοτήσει μια νέα συγκρουσιακή αγωνιστική πορεία διαρκείας, που θα συνενώνει συνδικάτα και κινήματα σε ένα μεγάλο λαϊκό, κοινωνικό και πολιτικό κίνημα ανατροπής.
Να διεκδικήσουμε ξανά τις εργατικές κατακτήσεις, να παρθούν μέτρα για την μάστιγα της ανεργίας, ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, να υπερασπιστούμε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, να μπει φραγμός στους πλειστηριασμούς της κατοικίας και στα χαράτσια.
Χωρίς άλλη αναμονή, με αποφασιστικότητα και τόλμη, να οργανωθούμε σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, στα συνδικάτα, στις επιτροπές αγώνων, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Να δυναμώσουμε με την αλληλεγγύη μας τους σκληρούς ταξικούς αγώνες που δίνουν καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι.
Να πάρουν την πρωτοβουλία, τα συνδικάτα που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης, για τον συντονισμό του εργατικού κινήματος σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που κινείται κερματισμένο και αναποτελεσματικό, παρά τους μεγάλους αγώνες και τις ηρωικές αντιστάσεις που ξεδιπλώνονται, για να εξασφαλίσουμε, την κλιμάκωση, την αντοχή, την διάρκεια.
Αυτή να είναι η απάντηση των εργαζομένων, στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν διακόψει κάθε επαφή με τους εργαζόμενους, έχουν παραιτηθεί από τον ρόλο τους και έχουν ενσωματωθεί με την αδράνειά τους  στο μνημονιακό στρατόπεδο, που λυμαίνεται την εργατική τάξη και τον λαό.
Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, εδώ και τρία χρόνια, δίνουν σκληρούς αγώνες για να αποτρέψουν τις βάρβαρες αυτές πολιτικές, έχουν την δυνατότητα και την ιστορική εμπειρία, να ξεπεράσουν τις ανύπαρκτες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις, που κρύβονται πίσω από περιχαρακώσεις που κατασκευάζουν κάθε φορά, βάζοντας λιθάρι στον κερματισμό, στην απογοήτευση και στην αναποτελεσματικότητα της εργατικής τάξης.
Η ευθύνη της οργάνωσης και της συγκρότησης του εργατικού πόλου αντίστασης και της ανατροπής αυτών των πολιτικών, βαραίνει όλους.
Εργαζόμενοι, ες
Ο Σεπτέμβρης προμηνύεται θερμός για τους εργαζόμενους, τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας είναι μέτρα πύρινης κόλασης.
Το δράμα της ανεργίας  και η επιβίωση, η υπεράσπιση των κοινωνικών δομών,  τα κοινωνικά αγαθά της Παιδείας και της Υγείας, πρέπει να γίνουν υπόθεση πάλης για όλους μας και να τύχουν της μεγαλύτερης λαϊκής υποστήριξης.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ  ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προσυγκέντρωση  Αυτόνομης Παρέμβασης: Εγνατίας & Κολόμβου στις 5:30

 

blogger templates | Make Money Online