Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Αυτόνομη Παρέμβαση: Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Πριν στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή του «τέταρτου μνημόνιου», νέα μέτρα προτείνονται από ΔΝΤ και Κομισιόν, που θα εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο τα ήδη χειμαζόμενα λαϊκά στρώματα: πλήρης κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα, κι άλλη μείωση του κατώτερου μισθού, κι άλλες απολύσεις στο δημόσιο, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, νέα μείωση των συντάξεων και των μισθών, νέο ασφαλιστικό το Σεπτέμβρη και πάει λέγοντας.
Την ίδια στιγμή, εξαιτίας της μακρόχρονης σκληρής λιτότητας, της βάναυσης φορολογίας, του σφαγιασμού των μισθών και συντάξεων, των εκατοντάδων χιλιάδων απολύσεων, τα χρέη των πολιτών προς το δημόσιο και τις τράπεζες κτυπούν επικίνδυνα «κόκκινο».  Εξήντα δισεκατομμύρια ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, περίπου 70 δις ευρώ τα δάνεια προς τις τράπεζες που δεν εξυπηρετούνται ολικώς ή μερικώς!!! Δηλαδή αθροιστικά πάνω από τα δύο τρίτα του ΑΕΠ (183 δις) ο ληξιπρόθεσμος ιδιωτικός δανεισμός!!!
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όχι μόνον απελευθερώνει τη δυνατότητα να γίνονται δημεύσεις λογαριασμών και κατασχέσεις για οφειλές στο δημόσιο πάνω από 1000 ευρώ, αλλά προχωράει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, και σε άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, που ισχύει μέχρι τις 31/12/2013!!
Αυτό, όταν όλοι γνωρίζουμε πως:
·         Στη χώρα μας οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο και τουλάχιστον 800 χιλιάδες  οικογένειες δεν έχουν καθόλου εισόδημα.
·         Πάνω από 100 χιλιάδες στεγαστικά δάνεια είναι στο «κόκκινο».
·         Ήδη οι περισσότερες τράπεζες, προκειμένου να ρυθμίσουν καταναλωτικά δάνεια που δεν μπορούσαν να ξεπληρώσουν οι οφειλέτες, τους ανάγκασαν να υποθηκεύσουν τα ακίνητά τους για μεγαλύτερη δική τους εξασφάλιση.
·         Η αξία των ακινήτων έχει μειωθεί σωρευτικά κατά 22,9% από την αρχή της χρονιάς, και αναμένεται να μειωθεί άλλο τόσο όταν αρχίσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, πράγμα που σημαίνει ότι τα ακίνητα θα δίνονται κοψοχρονιάς, και οι οφειλέτες θα παραμένουν να χρωστάν μεγάλο κομμάτι του δανείου τους στις τράπεζες.
Μια νέα λεηλασία επιχειρείται σε βάρος των θυμάτων της οικονομικής κρίσης, μια νέα τραγωδία εξελίσσεται, με χιλιάδες συμπολίτες μας σε κίνδυνο να βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο!!
Δεν θα το επιτρέψουμε !!
Είναι άμεση ανάγκη να συσπειρωθούμε και να οργανώσουμε ένα νέο κίνημα που θα διεκδικήσει μια γενναία ρύθμιση έως διαγραφή των ιδιωτικών χρεών για τις πιο ευάλωτες κοινωνικά κατηγορίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ένα κίνημα που δεν θα επιτρέψει να πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί, που θα διεκδικήσει το αυτονόητο, το δικαίωμα στην κατοικία, θα εξαπλωθεί σε όλους τους χώρους δουλειάς και στις συνοικίες, θα συμπεριλάβει από άνεργους μέχρι μικροεπιχειρηματίες, και θα βάλει τις δικές του «κόκκινες γραμμές», την ανατροπή αυτής της πολιτικής,  της συγκυβέρνησης και της τρόικας, και όχι τις υποκριτικές κόκκινες γραμμές κυβερνητικών βουλευτών, που απ τη μια ψηφίζουν τα μνημόνια κι απ την άλλη εμφανίζονται ως υπερασπιστές των αδικημένων, που οι ίδιοι με τις πολιτικές τους,  τους οδήγησαν στην εξαθλίωση.
Δεν θα το επιτρέψουμε!!
Γιατί το δικαίωμα στη στέγαση, είναι δεμένο με κόπους χρόνων και θυσίες του λαού μας, κρατάει από τους μετανάστες που ήρθαν από τον Πόντο και τη Σμύρνη,  αλλά κι από αυτούς που μετανάστευσαν στις πέντε ηπείρους γιατί δεν είχαν στον ήλιο μοίρα όταν  –και τότε- η φτώχεια θέριζε τη χώρα.

«Παρ το στεφάνι μας, παρ το γεράνι μας, στη Δραπετσώνα πια δεν έχουμε ζωή….»  Δεν θα το επιτρέψουμε!!  

 

blogger templates | Make Money Online