Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους - Εκλογές για ένα σύλλογο του Ομίλου το 2017 !




Στο βαλτωμένο συνδικαλιστικό περιβάλλον του ομίλου ΟΤΕ όπου καλύπτεται συνδικαλιστικά περίπου το μισό των εργαζομένων, ενώ οι νέοι και κυρίως όσοι βρίσκονται στις θυγατρικές έχουν αφεθεί στη μοίρα τους, έρχεται ξανά στην επιφάνεια το «ένα σωματείο στον Όμιλο και η δημιουργία ομοσπονδίας τηλεπικοινωνιών».
Στα λόγια οι περισσότεροι μιλούν γι’ αυτό, ορκίζονται για την ειλικρίνεια τους και καταλογίζουν στους υπόλοιπους την άρνηση… Όταν έρχεται η κουβέντα όμως στο δια ταύτα κάτι βρίσκουν για να δικαιολογήσουν την απραξία τους:

             Εμείς, λένε κάποιοι, το έχουμε πει καιρό. Το ένα σωματείο όμως δεν είναι πανάκια….
             Εμείς, λένε στην ηγεσία του ΠΑΣΕ, προερχόμαστε από συνενώσεις αλλά πιστεύουμε ότι θα πρέπει να συνεχίζουμε ως σύλλογος γιατί οι εμπορικοί έχουμε ειδικά προβλήματα.
             Η ηγεσία της ΕΜΗΕΤ θεωρεί ότι έχει ειδικά ασφαλιστικά θέματα προς διαχείριση
             Και στην ΠΕΤ-ΟΤΕ κατηγορούν την …ΕΕΤΕ που δεν ενσωματώνεται.
Οι εξελίξεις και η λειτουργική ενοποίηση ΟΤΕ-Cosmote θέτει πλέον θέμα ύπαρξης για το Σύλλογο της Cosmote και φαίνεται ότι σύντομα θα δούμε τους συναδέλφους μας της κινητής να πηγαίνουν σε κάποιο άλλο σύλλογο, πιθανά στον ΠΑΣΕ-ΟΤΕ. Το ερώτημα είναι γιατί αυτή η εξέλιξη να μην αξιοποιηθεί για μια οργανωμένη συζήτηση συνένωσης όλων των συλλόγων, έτσι ώστε στα μέσα του 2017 να γίνουν εκλογές μόνο για ένα σύλλογο ο οποίος θα υπογράψει και τη νέα συλλογική σύμβαση για όλο τον Όμιλο;
Στη Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΕΕΤΕ, πρόσφατα, ο γ. γραμματέας του ΠΑΣΕ κάλεσε την ΕΕΤΕ να δει την ένταξη του στο νέο σύλλογο που θα προκύψει από την ένταξη της Cosmote και να ληφθούν υπ’ όψιν οι προτεινόμενες ασφαλιστικές δικλίδες. Αν όντως υπάρχει τέτοια πρόθεση από την ηγεσία του ΠΑΣΕ και η ΠΕΤ-ΟΤΕ εννοεί αυτά που λέει για τον ένα σύλλογο, τότε τι είναι αυτό που μπορεί να εμποδίσει την ενοποίηση των συλλόγων;
Θα δούμε και κυρίως ως εργαζόμενοι θα κρίνουμε ! 

 

blogger templates | Make Money Online