Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Συνάντηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ με την διοίκηση για το Consolidation


 
Συνάντηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ με την διοίκηση για το Consolidation
Πραγματοποιήθηκε χθες 9/6/2016 προγραμματισμένη συνάντηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ με την διοίκηση σχετικά με το Consolidation. Από τις 26 Μαΐου είχαμε ενημερώσει με ενημερωτικό μας σημείωμα για το πρόβλημα που από καιρό μας απασχολεί και σχετίζεται με την υπεράσπιση του έργου μας από το outsourcing.
Για να φτάσουμε ως εδώ η διοίκηση αξιοποίησε στο έπακρο  το δυσμενές εργασιακό περιβάλλον που διαιωνίζεται από την συνέχιση των μνημονίων και των πολιτικών λιτότητας, αλλά και την ανεπάρκεια και την ανυποληψία του ηττημένου και υποταγμένου συνδικαλιστικού μας κινήματος.
Με διαδοχικά βήματα η διοίκηση τα τελευταία χρόνια καταφέρνει:
·         Να περιορίζει τις νέες προσλήψεις κάτω και από τον αριθμό που η ίδια ανακοινώνει!  Η επίκληση των capital controls και η δυσμενής οικονομική συγκυρία χρησιμεύει σαν βολικό άλλοθι.
·         Να εκπαιδεύει και πιστοποιεί (;) το προσωπικό των εργολάβων – στα όρια της νομιμότητας - ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν ανεμπόδιστα και ασυνόδευτοι,  στις ευαίσθητες από πλευράς απορρήτου επικοινωνών εγκαταστάσεις του ΟΤΕ.
·         Να περιορίζει έως τελικής εξαφάνισης το budget για τις εκτός έδρας μετακινήσεις, τις διημερεύσεις και τις υπερωρίες, δημιουργώντας ασφυκτικό πλαίσιο αποδοχής των εργολάβων στα μεσαία υπηρεσιακά στελέχη .
·         Να καλλιεργεί την αυταπάτη περί «χαμαλοδουλειάς» που εκχωρείται σε ιδιώτες ψαρεύοντας στην συνενοχή των αφελών.
·         Να παροπλίζει  τεχνολογικά το προσωπικό καταργώντας όλα τα σεμινάρια υψηλής τεχνολογικής εξειδίκευσης  και να θεωρεί πλέον «εκπαίδευση» τα 24ωρα happenings  BC2X και ACT2.
·         Η υποστελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών, η αθέτηση των υποσχεθέντων για τις προσλήψεις, η εντατικοποίηση, οι παραβιάσεις του συμβατικού ωραρίου, δημιουργούν ευνοϊκό κλίμα προκειμένου να γίνει τελικά αποδεκτή η νέα κατάσταση από τους συναδέλφους οι οποίοι ενθαρρύνονται να αποποιούνται το έργο τους και να βάζουν τελικά σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας τους .

Η διοίκηση για μια ακόμα φορά επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και επιμένει στις συνήθεις διαβεβαιώσεις της χωρίς όμως να πείθει κανένα. Δηλώνει  ότι αν τοπικά υπηρεσιακά στελέχη παρεκκλίνουν των εντολών της είναι  δική τους ευθύνη και δεν εκτελούν δικές της εντολές. Δεν διαψεύδει τα δεκάδες επί μέρους παραδείγματα που αναφέρθηκαν και που στοιχειοθετούν διγλωσσία από την μεριά της.  Επιμένει ότι οι εργολάβοι είναι εργαλείο το οποίο θα ήθελε να το χρησιμοποιεί κατά βούληση, όπου υπάρχει ανάγκη.
Από την πλευρά μας έχουμε κατ επανάληψη τονίσει ότι δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξεις, να περιορίσεις εκ των υστέρων και εν τέλει να πάρεις πίσω τεχνικό έργο που εκχωρήθηκε σε εργολάβους, αν δεν γίνουν στοχευμένες προσλήψεις σε μεγάλη κλίμακα. Δεν μπαίνουμε στην λάθος συζήτηση για το αν ο εργολάβος κοστίζει λιγότερο ή όχι από έναν εργαζόμενο με πλήρη και σταθερή σχέση εργασίας. Δεν αποδεχτήκαμε ποτέ ότι το μισθολογικό κόστος αποτελεί στοιχείο του ανταγωνισμού. Μια τέτοια συζήτηση το μόνο που θα γεννούσε είναι η παραπέρα υποτίμηση της ήδη μειωμένης τιμής της εργατικής μας δύναμης. Δεν αποδεχτήκαμε ποτέ ότι ο εργολάβος ακόμα και αν αποκαλείται «συνεργάτης» μπορεί να σουλατσάρει ανεπίβλεπτος  σε κρίσιμες τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις και θα ελέγξουμε με κάθε τρόπο την νομιμότητα μιας τέτοιας πρακτικής.  Ας μην επαναπαύονται κάποιοι ότι ο εργολάβος θα κάνει όλες τις δουλειές και εμείς θα γεμίζουμε τα «ψυγεία» περιμένοντας την επόμενη εθελούσια.
Σήμερα είναι απαραίτητο  το συνδικαλιστικό κίνημα περισσότερο παρά ποτέ να ανασκουμπωθεί και αντιμετωπίσει το πρόβλημα με αγωνιστική διάθεση και μαχητικότητα. Να σταματήσει να καλλιεργεί  την επανάπαυση και να προετοιμάσει τους εργαζόμενους για τις σκληρές μάχες του Φθινόπωρου για τα εργασιακά και τη νέα συλλογική σύμβαση.  Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουν ότι η εκχώρηση του έργου τους σε εργολάβους θα φέρει πιο κοντά την επισφάλεια για τις ίδιες τις θέσεις εργασίας τους.
Λέμε ΟΧΙ στην εκχώρηση του έργου μας στους εργολάβους
Να γίνουν  όλες οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού στον ΟΤΕ άμεσα

 

blogger templates | Make Money Online