Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Θετική εξέλιξη η μερική ανακεφαλαιοποίηση του Ταμείου Αρωγής από την διαχρονική ληστεία των αποθεματικών του

Θετική εξέλιξη η μερική ανακεφαλαιοποίηση του Ταμείου Αρωγής από την διαχρονική ληστεία των αποθεματικών του
Σε συνέχεια της από ενημέρωσής μας από 23/11/2015 για τα προβλήματα βιωσιμότητας του πολύπαθου Ταμείου Αρωγής (Τ.Πρ.Π-ΟΤΕ) είχαμε μετά από αρκετούς μήνες θετική εξέλιξη στο θέμα της κρατικής  χρηματοδότησης του ταμείου. Συγκεκριμένα πιστώθηκαν χθες 23 εκατομμύρια €  για τις ληξιπρόθεσμες όφειλες του ταμείου. Εκτιμάται ότι θα αποδοθούν άμεσα 500 περίπου εφάπαξ σε ισάριθμους δικαιούχους. Ακόμα 19 περίπου εκατομμύρια € θα αποδοθούν στις αρχές Αυγούστου. Με αυτά τα χρήματα θα αποζημιωθούν οι δικαιούχοι που συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι 1/9/2013. Τέλος θα δοθούν συνολικά 160 περίπου εκατομμύρια €  μέχρι τέλους του έτους και με αυτά θα αποπληρωθούν όλες οι οφειλές από 1/9/2013 μέχρι και το 2015 σε δικαιούχους ΟΤΕ και ΟΣΕ.
Η θετική αυτή εξέλιξη έρχεται να δικαιώσει όσους, όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια διεκδίκησαν την ανακεφαλαιοποίηση  του Ταμείου Αρωγής έναντι της διαχρονικής ληστείας των αποθεματικών του. Να θυμίσουμε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία κατέρρευσαν από την λεηλασία των αποθεματικών τους από τις μεταπολεμικές κυβερνήσεις, που με αναγκαστικούς νόμους χρησιμοποίησαν τα αποθεματικά των ταμείων για να στηρίξουν την υποτιθέμενη εκβιομηχάνιση της χώρας, ενώ το τελειωτικό χτύπημα δόθηκε με το κόλπο γκρόσο του χρηματιστηρίου το 1999, με τα τοξικά και δομημένα ομόλογα της περιόδου 2004-2008 και τέλος με το ληστρικό  PSI των σαμαροβενιζέλων το 2012.
Η ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ θα πρέπει τώρα να εγκαταλείψει την ιδεολογική της εμμονή για δημιουργία επαγγελματικού ταμείου και να διεκδικήσει θεσμοθέτηση σταθερής εργοδοτικής εισφοράς στο ταμείο, αφού ο ΟΤΕ απαλλάχτηκε από σοβαρό μη μισθολογικό κόστος, με την μείωση των εργοδοτικών εισφορών η οποία για τους παλιούς εργαζόμενους θα γίνει 13,33% από 19,165% μέχρι το 2019.  
Τέλος διεκδικούμε την διεύρυνση της βάσης των συναδέλφων που συνεισφέρουν στο ταμείο. Να μην ξεχνούμε ότι κάποιοι συνάδελφοι της πρώην OTEplus ήταν μέτοχοι του ταμείου αρωγής και μετά την μεταφορά τους στην Cosmote E-Value έπαψαν να είναι.
Δεν απεμπολούμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα
Το Ταμείο Αρωγής μπορεί και πρέπει να γίνει ξανά βιώσιμο

 

blogger templates | Make Money Online