Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

CONSOLIDATION



CONSOLIDATION

Με την έναρξη του 2016, τέθηκε σε εφαρμογή πανελλαδικά, η λειτουργία ενός «επιπλέον συμπληρωματικού εργαλείου ανάπτυξης και υποστήριξης», όπως είχε ανακοινωθεί  στους εκπροσώπους των εργαζομένων, από το ανώτατο management της εταιρείας, κατά τη διάρκεια μιας τακτικής επαφής που διεξάγεται μεταξύ των δύο πλευρών στα μέσα της προηγούμενης χρονιάς. 
Ακολούθησε η ενημέρωση  όλων των προϊσταμένων του ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ για την σωστή «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ» του νέου εργαλείου, που τους δόθηκε, με αποτέλεσμα έναν αγώνα δρόμου από τους ίδιους, να πείσουν εαυτούς και αλλήλους, προϊστάμενους  και υφιστάμενους, για την «ΑΝΑΓΚΗ» μεταφοράς όλο και μεγαλύτερου όγκου εργασιών κάθε τμήματος, στον εργολάβο.
 Στην αρχή λοιπόν παρουσιάστηκε και ξεκίνησε για πολλούς από εμάς  σαν πάρεργο και σκαρταδούρα, μέσα στην ασφυκτική πίεση των δεικτών και της εντατικοποίησης.
Στην συνέχεια, στα πλαίσια της καθημερινής τριβής με τους consolidators και το ξεδίπλωμα του consolidation, στην κατασκευή και την συντήρηση των λειτουργιών Σταθερής και Κινητής,  διαπιστώθηκε από όλους τους εργαζόμενους, η διαρκής και προαποφασισμένη αύξηση της συμμετοχής του εργολάβου.
Οι δικαιολογίες πολλές..  Μικρό κόστος και επίτευξη στόχων και εργασιών σε λίγο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως τον συνυπολογισμό της κακοτεχνίας και την επανάληψη των προβλημάτων, για τα οποία ζητήθηκε η συνεισφορά του.  Γεγονός που οδηγεί σε στρέβλωση του ονόματος μιας εταιρείας  Leader στον χώρο των τηλεπικοινωνιών με ταυτόχρονη αλλοίωση του οικονομικού κόστους που τόσο επικαλούνται κάποιοι..
Η απάντηση στον αυξανόμενο προβληματισμό, για την επιτυχία ή όχι, όλων αυτών που μας υποσχέθηκε το consolidation, ίσως μπορούσε να δοθεί με την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων (κόστος, τήρηση χρόνου ολοκλήρωσης-αποκατάστασης εργασίας, κ.α.) από την εταιρεία.  Γεγονός που δεν μπορεί να ανατρέψει την εικόνα των  consolidator  γύρω μας, οι οποίοι διαρκώς ζητούν  βοήθεια, για  ό,τι  μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος  νους και το εταιρικό μας τηλέφωνο.
Ολοκληρώνοντας, μιας και  δεν έχει γίνει καμία αναφορά από την ΟΜΕ-ΟΤΕ και το  41ο συνέδριο της,  θα πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε  την πραγματική διάσταση και τις συνέπειες  για όλους  του συγκεκριμένου εγχειρήματος,  δημιουργώντας  μια ομάδα που θα ασχοληθεί σοβαρά με την αναζήτηση στοιχείων και τήρηση  της  τυπικής διαδικασίας εφαρμογής του  στον όμιλο ΟΤΕ.













Βασίλης  Δενδρινός
μέλος ΕΕ ΕΕΤΕ-ΟΤΕ

 

blogger templates | Make Money Online