Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΟΠΑΚΕ-OTE: To σφιχταγκάλιασμα Φούκα & Λάμπρου

ΟΠΑΚΕ-OTE: To σφιχταγκάλιασμα Φούκα & Λάμπρου

Πριν από λίγους μήνες γίναμε γνώστες αδιαφανών συνεργασιών με προμηθευτές του εκπροσώπου του ΠΑΣΚΕνωτικό στον ΟΠΑΚΕ-ΟΤΕ (που είχε επίσης χρηματίσει Πρόεδρος στο Πολιτιστικό Κ.Ε. Αττικής). Λίγες ημέρες αργότερα, εμβρόντητοι πληροφορηθήκαμε την καταγγελία για τη βίαιη χειροδικία της τότε προέδρου (Δ)ΑΚΕ του ΟΠΑΚΕ, προς τον πρώην πρόεδρο του ΟΠΑΚΕ. Ακούσαμε μάλιστα, απίστευτα φαιδρούς λεονταρισμούς από τους εκπροσώπους των συγκεκριμένων παρατάξεων για τις σχετικές διώξεις – τιμωρίες από το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Ενώ περιμέναμε την αναπόφευκτη αντικατάσταση των εκπροσώπων των (Δ)ΑΚΕ και ΠΑΣΚΕνωτικού στον ΟΠΑΚΕ, το θλιβερό δίδυμο μας διέψευσε και δεν έδειξε την σοβαρότητα και την προσοχή που περιμέναμε. Οι εκατέρωθεν ψευδοανταγωνισμοί και κωλυσιεργίες κατέληξαν σε συμφωνία αμοιβαίου «συμφέροντος» ξεπερνώντας τις υποκριτικές κοκορομαχίες τους.       

Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει μία φορά, αποδείχθηκε ότι όλες αυτές οι «διενέξεις» ήταν απλά και μόνο προκειμένου να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων από τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στην τελευταία πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΠΑΚΕ ο Φούκας σφιχταγκάλιασε τον αγαστό συνεργάτη του Λάμπρου κι αποφάσισαν ότι τα ρουσφέτια τους ενώνουν. Έτσι κι αλλιώς, το ξέραμε ότι δεν έχουν καμία διαφοροποίηση μεταξύ τους, πέρα από την αγωνία τους για το ποιος από τους δύο θα είναι πιο αρεστός στη Διοίκηση της Cosmote και της DT.

Γιατί, λοιπόν, σφιχταγκαλιαστήκανε τόσο γρήγορα και δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα οι κ.κ. Φούκας & Λάμπρου, προκειμένου να βγάλουν έξω από το Δ.Σ. του ΟΠΑΚΕ την Αγωνιστική Συνεργασία; Μήπως δεν θέλουνε πια μέσα στα πόδια τους έναν εκπρόσωπο που θα αποκάλυπτε στους εργαζομένους τις «πράξεις» τους ή μήπως θέλουνε να δώσουν στη Διοίκηση Cosmote και DT τη δυνατότητα management-ξεπουλήματος και του ΟΠΑΚΕ, ώστε μελλοντικά να αποτελεί πολυεθνικό παραθεριστικό κέντρο; Η Διοίκηση της Cosmote, άλλωστε,  καλωσόρισε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΚΕ παρόλο που δεν αντιπροσωπεύει τη βούληση των εργαζομένων, όπως αυτή αποτυπώθηκε στις τελευταίες εκλογές.

Η Αγωνιστική Συνεργασία εκφράζει την ικανοποίησή της, επειδή για ακόμα μια φορά αποκαλύφθηκε στους εργαζομένους του Ομίλου ΟΤΕ, ότι αποτελεί το αντίπαλο δέος στη λαίλαπα των «Διοικητικότερων της Διοίκησης» Φούκα & Λάμπρου καθώς και των ακολούθων τους, που τους στηρίζουν παθητικά και άκριτα. Είναι οι ίδιοι συνεταίροι που διέταξαν τις ομαδικές απολύσεις στο Πολιτιστικό Κ.Ε. Αττικής, οδηγώντας ως νέοι Εφιάλτες τη Διοίκηση Cosmote και DT στο μονοπάτι των ομαδικών απολύσεων.

Ο ΟΠΑΚΕ, βεβαίως, συστήθηκε προκειμένου να ικανοποιεί με αντικειμενικά κριτήρια (τα οποία συνδιαμόρφωσε με τις δυνάμεις της η Αγωνιστική Συνεργασία) την αναφαίρετη ανάγκη των εργαζομένων για διακοπές. Συνεπώς,  η αξιοκρατική λειτουργία του ΟΠΑΚΕ αποτελεί υποχρέωση του συνδικαλιστικού κινήματος προς τους εργαζομένους. Υπό αυτό το πρίσμα και μόνο, είχαμε δεχθεί τη συμμετοχή μας στο προηγούμενο Δ.Σ. Όμως, οι κ.κ. Φούκας και Λάμπρου αποφάσισαν ότι η λειτουργία του ΟΠΑΚΕ τους ενδιαφέρει, μόνο ως ένα ακόμα πεδίο εκπαίδευσης του συνδικαλιστικού τους στρατού στα ρουσφέτια και στις εκφυλιστικές πρακτικές που ασκούν. Αυτές οι πρακτικές άλλωστε,  τους ενώνουν διαχρονικά και τους βοηθούν να παραμερίζουν τις ανύπαρκτες ιδεολογικές τους διαφορές. Ελπίζουμε το σφιχταγκάλιασμά τους στον ΟΠΑΚΕ-ΟΤΕ να μην έχει καταστροφικές συνέπειες για ακόμα κατάκτηση των εργαζομένων. Το διακυβευόμενο τίμημα στην προκειμένη περίπτωση είναι η απώλεια του ΟΠΑΚΕ και σε αυτή τους την προσπάθεια θα βρουν σταθερά απέναντι, τόσο την Αγωνιστική Συνεργασία όσο και τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ
ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

 

blogger templates | Make Money Online