Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Α(να)ξιολόγιο, άγχος, ωράρια λάστιχο, εντατικοποίηση: Κέρδη για την DT – ζόφος για τους εργαζόμενους



Α(να)ξιολόγιο, άγχος, ωράρια λάστιχο, εντατικοποίηση
Κέρδη για την DT – ζόφος για τους εργαζόμενους 

Με αφορμή την τελευταία σειρά συμβάντων ιδιαιτέρως σοβαρών περιστατικών υγείας στο κτήριο της Παιανίας, η Αγωνιστική Συνεργασία ΠΑΣΕ-ΟΤΕ ενημερώνει τους συναδέλφους για την κατάσταση.
  1.  Αξιολόγιο. Την τελευταία εβδομάδα ήδη δυο συνάδελφοι των Οικονομικών υπηρεσιών αντιμετώπισαν πολύ σοβαρά ζητήματα υγείας, κατά την διαδικασία της αξιολόγησης. Ο ένας έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο λιποθυμώντας κατά την διάρκεια της αξιολόγησης και ο άλλος κρίση πανικού όταν του ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της αξιολόγησης του. Αυτά είναι απαράδεκτα και καταδικαστέα από κάθε άποψη γεγονότα που δείχνουν το πόσο έχει ενταθεί το αυθαίρετο διευθυντικό δικαίωμα, οι απειλές και η τρομοκράτηση των συναδέλφων από ένα αξιολόγιο που είναι κυριολεκτικά όπλο στα χέρια της διοίκησης και των υποτακτικών της ώστε να τρομοκρατούν τους συναδέλφους και να διασφαλίζουν την κυριαρχία τους μέσω αυτού. Οι συνάδελφοι όμως δεν είναι ούτε αναλώσιμοι, ούτε απλοί αριθμοί που μπορεί ο καθένας να τους μεταχειρίζεται έτσι. Έπαιξαν για άλλη μια χρονιά πρωταγωνιστικό ρόλο στα μεγάλα κέρδη του ΟΤΕ και είναι τουλάχιστον προκλητικό να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο από την Διοίκηση.
  2. Παρουσία ιατρού. Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά περίτρανα, πόσο αναγκαία είναι η καθημερινή παρουσία ιατρού στα κτίρια εργασίας. Είναι απαράδεκτο κι αποδεικνύεται κι εγκληματικό η διοίκηση για λόγους κόστους να αρνείται το αίτημα αυτό.
  3. Εντατικοποίηση εργασίας. Η μείωση του προσωπικού μέσω των συνεχών εθελούσιων και η πολιτική των ελάχιστων προσλήψεων έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους στα φυσικά και ψυχολογικά όρια τους. Μέσα από πιέσεις ασφυκτικές, καταστρατηγήσεις ωραρίων και Σαββατοκύριακων πολλές φορές, μέσα από τακτικές τρομοκράτησης. Στις Προμήθειες πριν την αξιολόγηση ζήτησαν στοιχεία για τις άδειες του προσωπικού, για να τα κάνουν τι αλήθεια; Οι εργαζόμενοι βρίσκονται συνεχώς στην πρίζα με αποτελέσματα όπως αυτά που περιγράψαμε στην αρχή.
  •  Καλούμε την Διοίκηση να σταματήσει τις πολιτικές αυτές που εξουθενώνουν τους εργαζομένους κι οδηγούν σε αφόρητη πίεση στους χώρους εργασίας. Την καλούμε επίσης να εφαρμόσει την εργατική νομοθεσία που σε μια σειρά υπηρεσίες παραβιάζεται συστηματικά.
  • Καλούμε τον Σύλλογο και την Ομοσπονδία να προχωρήσει σε κάθε ενέργεια και δράση ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα. Η πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ, να σταματήσει επιτέλους να διευκολύνει δια της ένοχης σιωπής της, την διοίκηση του ΟΤΕ. Η απάθεια και η απαράδεκτη ανοχή της συμβιβασμένης και υπόλογης συνδικαλιστικής πλειοψηφίας (ΑΚΕ & ΠΑΣΚΕνωτικό)  μας εξανάγκασε να αποχωρήσουμε από την επί δύο χρόνια αδρανοποιημένη «επιτροπή» για το αξιολόγιο, αφού η ύπαρξη της επιτροπής ήταν προσχηματική και στόχευε στην εξυπηρέτηση του σχεδιασμού της DT δια της κωλυσιεργίας. Να σταματήσει να κρύβεται πίσω από ψηφίσματα και να προχωρήσει επιτέλους σε καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας και όπου αλλού χρειάζεται, για τις κατ’ εξακολούθηση παραβιάσεις της εργασιακής νομοθεσίας, του συμβατικού ωραρίου και των κανονισμών υγείας και ασφάλειας. Να πιέσει για μαζικές και αξιοκρατικές προσλήψεις για να σταματήσει επιτέλους η εντατικοποίηση.  

Δεν θα κάνουμε πίσω – Δεν θα γίνουμε France Telecom. Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και να παλεύουμε για την λύση τους με όποιο τρόπο κρίνουμε πρόσφορο.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ
ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

 

blogger templates | Make Money Online