Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση: Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ! - Ο αγώνας για την ανατροπή των Μνημονίων συνεχίζεται!


Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ!
Ο αγώνας για την ανατροπή των Μνημονίων συνεχίζεται!
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,
Η Γενική Απεργία στις 30 Μάη των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και η συμπόρευσή τους με τα κοινωνικά στρώματα που συνθλίβονται από τις μνημονιακές πολιτικές, πρέπει να εξελιχθεί σε μια μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση, σε ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός, που θα στείλει ηχηρό μήνυμα κοινωνικής αντίστασης και θα γίνει αγωνιστική αφετηρία επανάκτησης όλων των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, που σαρώθηκαν και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και από τη σημερινή Κυβέρνηση.
Το κυβερνητικό αφήγημα για τη μεταμνημονιακή εποχή και τη δήθεν επιστροφή στην κανονικότητα, ούτε μπορεί, ούτε πρόκειται να αλλάξει τη ζοφερή καθημερινότητα που βιώνουν εκατομμύρια εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι.
Η συνεχιζόμενη υλοποίηση των δεσμεύσεων προς τους δανειστές και τους εργοδότες, δένει τη χώρα, την οικονομία και τους εργαζόμενους για δεκαετίες μετά την «τυπική» λήξη του σημερινού Μνημονίου, τον Αύγουστο 2018.
Παρά τα όσα ισχυρίζεται η Κυβέρνηση περί δήθεν ανάπτυξης, η αλήθεια είναι ότι μπαίνουμε πλέον σε ένα μόνιμο μνημονιακό καθεστώς λιτότητας, φτώχειας, υπερφορολόγησης, με συντάξεις και μισθούς πείνας, με μόνιμη ανυπαρξία στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων.
Η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση με το «ολιστικό» της σχέδιο, είναι μια «ανάπτυξη» κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών.
Μια «ανάπτυξη» όπου όλα τα δημόσια αγαθά θα έχουν ξεπουληθεί στους κερδοσκόπους ιδιώτες, ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι και η κοινωνία θα στενάζουν από τους χαμηλούς μισθούς, την εργασιακή επισφάλεια και ευελιξία, την απουσία κοινωνικού κράτους, την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας μέσω των συνεχών πλειστηριασμών, την οριστική κατάρρευση του δημόσιου ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού μας συστήματος.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι
Ο κοινός αγώνας των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των άνεργων, των νέων, με όλα τα τμήματα της κοινωνίας που δέχονται συνεχή πλήγματα, όπως οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι επιστήμονες, είναι μονόδρομος απέναντι σε αυτή την πολιτική της καταστροφής.
Εμείς οι εργαζόμενοι
• Παλεύουμε για την ανατροπή όλων εργασιακών και ασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν με τα νεοφιλελεύθερα Μνημόνια
• Παλεύουμε για την επαναφορά πραγματικών κλαδικών και εθνικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που θα εφαρμόζονται καθολικά από όλους τους εργοδότες, χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις.
• Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για αξιοπρεπείς μισθούς, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για δραστικό περιορισμό όλων των επισφαλών και ευέλικτων μορφών εργασίας, για την υπεράσπιση της Κυριακής - Αργίας, για δημοκρατία στους τόπους δουλειάς, για να μπει ένα τέλος στην εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία.
• Παλεύουμε για την ουσιαστική κοινωνική προστασία των ανέργων και όλων των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων
• Παλεύουμε για αξιοπρεπείς συντάξεις, για πλήρη υγειονομική και ασφαλιστική κάλυψη χωρίς περικοπές, για την αναβίωση του δημόσιου καθολικού ασφαλιστικού μας συστήματος.
• Παλεύουμε ενάντια στην εκχώρηση των δημοσίων αγαθών στους ιδιώτες, για να γίνουν οι δημόσιες επιχειρήσεις πραγματικό και σύγχρονο εργαλείο της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της ανάπτυξης της χώρας μας, με επίκεντρο τον εργαζόμενο και τις ανάγκες της κοινωνίας.
• Παλεύουμε να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί της λαϊκής κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας, κανένα δάνειο να μην εκχωρηθεί στα αρπακτικά κοράκια των ξένων funds.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ !
Μπορούμε και πρέπει να μετατρέψουμε τη Γενική Απεργία στις 30 ΜΑΗ, σε αγώνα-σταθμό ενάντια στα συνεχιζόμενα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υλοποιούνται στη χώρα μας από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.
Η ΕΑΚ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους να κάνουν δικιά τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων σ’ όλη την Ελλάδα.
Όλοι στη Γενική Απεργία και τις Απεργιακές Συγκεντρώσεις των Συνδικάτων - Πλατεία Κλαυθμώνος 11.00 π.μ.

 

blogger templates | Make Money Online