Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωση σωματείου εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ – Στάση Εργασίας Πέμπτη 21/06 για τη ΣΣΕ

Το σωματείο μας σύμφωνα και με τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων, προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη 21/06, ως μέρος του δίκαιου αγώνα μας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και βελτίωσης των συνθηκών ζωής και εργασίας των εργαζομένων.
Στα πλαίσια αυτού του αγώνα μοιράσαμε ενημερωτικό φυλλάδιο που καταγράφει τις απαιτήσεις που περιλαμβάνονται στη ΣΣΕ που διεκδικούμε, την ιστορία των συλλογικών συμβάσεων για να τονίσουμε την αναγκαιότητα τους, καθώς και τον διαχρονικό πόλεμο των εργοδοτών εναντίον των ΣΣΕ.
Η διοίκηση της ΝΟΚΙΑ δεν αποτελεί εξαίρεση ανάμεσα στους εργοδότες, καθώς έκανε σαφές ότι από τη μία αρνείται να παραχωρήσει την αποκλειστικότητα στο δικαίωμα να αυξομειώνει μισθούς και συνθήκες εργασίας κατά τα συμφέροντά της, και από την άλλη ότι δε θέλει να παραχωρήσει κανένα ποσό ούτε για την οικογενειακή ζωή των εργαζομένων, ούτε για ελάχιστο επίπεδο μισθών.
Δε μας κάνει καμία εντύπωση η στάση της διοίκησης. Αυτά τα δικαιώματα διαχρονικά κερδίζονται με τους αγώνες των εργαζομένων, όταν γίνονται μαζικοί και με επιμονή. Η διοίκηση της ΝΟΚΙΑ κάνει χρήση των αντεργατικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από κυβερνήσεις, μέχρι και τη σημερινή, και δανειστές στην αγορά εργασίας και προσπαθεί να επιτύχει το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό όφελος. Συνθηκών που διαμορφώθηκαν άμεσα ή έμμεσα από τέτοιες πολυεθνικές και εργοδότες και σύμφωνα με τη φιλοσοφία τους.
Για αυτό το λόγο ο αγώνας μας αυτός δεν περιορίζεται μόνο στα πλαίσια της εταιρίας, αφού αφορά και την αναστροφή ενός κλίματος και μίας πολιτικής που έχει φιλοτεχνηθεί ενάντια σε κάθε εργατικό δικαίωμα και ενάντια στη συλλογική δράση των εργαζομένων. Όσο όμως υπάρχουν σωματεία σαν το δικό μας που διατηρούν ζωντανές τις διεκδικήσεις για συλλογικές συμβάσεις, ο αγώνας αυτός θα κερδηθεί. Δεν είμαστε μόνοι μας. Μαζί μας είναι σωματεία και εργαζόμενοι του Συντονισμού στις Τηλεπικοινωνίες και την Τεχνολογία, σωματεία του κλάδου, αλλά και πέρα από αυτόν.
Ξέρουμε ότι με κάθε κινητοποίηση και με κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη που συμμετέχει στο σωματείο και τις κινητοποιήσεις, η πίεση στη διοίκηση αυξάνεται.
Μόνο να κερδίσουμε έχουμε από τη συμμετοχή στον αγώνα για ΣΣΕ και για καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας. Είναι ο μόνος δρόμος για να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι στη ΝΟΚΙΑ προοπτική οικογενειακής και προσωπικής οικονομικής εξέλιξης μιας και έχει γίνει κατανοητό από όλους και όλες ότι για τη ΝΟΚΙΑ είμαστε αναλώσιμοι.
Απαιτούμε από τη διοίκηση να αφήσει την αδιάλλακτη στάση της και να εκπληρώσει τα αιτήματά μας:
Υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας όπως έχει αποφασιστεί από τη Γενική Συνέλευση του 2015
Εφαρμογή κατώτατων εισαγωγικών μισθών για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης σύμφωνα με ΣΣΕ
Προσαυξήσεις στους κατώτατους μισθούς κάθε κατηγορίας κατά 10% λόγω συμβίωσης και κατά 130 ευρώ για κάθε τέκνο
Επίδομα φύλαξης τέκνων – 250 ευρώ ανά τέκνο κάθε μήνα
Επίδομα για τέκνα με αναπηρία - 100 ευρώ ανά τέκνο κάθε μήνα
Επαναφορά των κουπονιών του Αυγούστου
Καμία απόλυση
Την Πέμπτη 21/06 απο τις 14:00 μέχρι τις 17:00 κλείνουμε τους υπολογιστές

 

blogger templates | Make Money Online