Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ - Και οι αναλήθειες από διοίκηση ομίλου ΟΤΕ και ηγεσία ΟΜΕ-ΟΤΕ


 Αθήνα 8/6/2018
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ
Και οι αναλήθειες από διοίκηση ομίλου ΟΤΕ και ηγεσία ΟΜΕ-ΟΤΕ
Συνεχίζεται ο δικαστικός αγώνας των συναδέλφων που αποφάσισαν δικαστικά τη διεκδίκηση των κλιμακίων, την οποία απέτυχε να διεκδικήσει συνδικαλιστικά η ΟΜΕ – ΟΤΕ. Κάποιοι συνάδελφοι επέλεξαν το δικηγόρο της ΟΜΕ, ενώ κάποιοι άλλοι επέλεξαν δικηγόρους της δικής τους εμπιστοσύνης (επιλογές αμφότερες απολύτως σεβαστές). Για κάποιους από αυτούς που επέλεξαν το δικηγόρο της ΟΜΕ, οι υποθέσεις τους εκδικάστηκαν πρωτοβάθμια σε δύο μέχρι στιγμής δίκες: Την Πέμπτη 26/4 και την Πέμπτη 7/6 και τις δικαστικές αποφάσεις τις αναμένουμε λογικά αμέσως μετά το καλοκαίρι.
Σύμφωνα με τη νομική πληροφόρηση που έχουμε, όσοι συνάδερφοι επιθυμούν να προσφύγουν μπορούν να το κάνουν και τώρα, μια και δεν έχει υπάρξει παραγραφή της συγκεκριμένης αυθαίρετης και βλαπτικής πράξης που έκανε η Διοίκηση Ομίλου ΟΤΕ/DT προς τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου ήταν παραπλανητική και αναληθής η ανακοίνωση της ΟΜΕ, που πληροφορούσε τους εργαζομένους ότι υπήρχε καταληκτική ημερομηνία στο τέλος του 2017. Όπως παραπλανητική, φαιδρή και  αναληθής ήταν η πρόσφατη ανακοίνωση της ΟΜΕ σχετικά με την εκδίκαση των κλιμακίων, στην οποία οι (Δ)ΑΚΕ και ΣΥΝ1(ΠΑΣΚΕ) σε ρόλο απουσιολόγου, κατηγορούν την Αγωνιστική Συνεργασία ότι ήταν απούσα από τη δικαστική μάχη.  Εξάλλου, ο βασικός μάρτυρας της πρώτης εκδίκασης του δικηγόρου της ΟΜΕ στις 26/4, ήταν ο εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συνεργασίας στην ΟΜΕ!
Η Διοίκηση Ομίλου ΟΤΕ/DT κατήργησε τα κλιμάκια, κάνοντας αυθαίρετη ερμηνεία της μνημονιακής 6ης ΠΥΣ του 2012! Η δημιουργία μίας φερέγγυας εικόνας από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Ομίλου ΟΤΕ με την πληρωμή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στα fake MME, δεν συνάδει με τα βαρύτατα ψέματα που έχει πει δημόσια στους εργαζομένους: Υπενθυμίζουμε το κλείσιμο καταστημάτων μετά από δέσμευσή του Προέδρου Ομίλου ΟΤΕ ότι θα παραμείνει σταθερός ο αριθμός τους (έπειτα από τη δεύτερη μεγάλη συρρίκνωση του δικτύου) και πρόσφατα τη ρητή δέσμευση του Προέδρου Ομίλου ΟΤΕ ότι δεν θα γίνουν απολύσεις λόγω αξιολόγησης, που όμως ήδη γίνονται με τη χρήση του άρθρου 13 (σύμφωνα άλλωστε με επίσημη δήλωση της Γενικής Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού προς την ΟΜΕ την προηγούμενη εβδομάδα).
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, είναι αδιαμφισβήτητο ότι αυτοί που υποτίθεται ότι διαφυλάττουν την αντικειμενικότητα έχουν μεταβληθεί σε φορείς αναλήθειας, ανάλογα με τα στενά τους μικροσυμφέροντα. Οι λίγες παρατάξεις που αντιστεκόμαστε στη λαίλαπα και προσπαθούμε να σας ενημερώσουμε αντικειμενικά, ας προσπαθήσουμε να παραμερίσουμε τις όποιες μικρές (σε σχέση με όσα διακυβεύονται) διαφορές μας.  Η Αγωνιστική Συνεργασία δεσμεύεται ότι θα αποτελεί πηγή αληθινής πληροφόρησης για το σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ και σας προσκαλούμε να διασταυρώνετε κάθε πληροφορία που σας μεταφέρουμε, προκειμένου να απογυμνώσετε τους φορείς αναλήθειας σε όποιο επίπεδο εξουσίας κι αν βρίσκονται, με όποιο μανδύα κι αν περιτυλίγουν τα ψεύδη τους.

 

blogger templates | Make Money Online