Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Τι θέλει να αποκρύψει η ΑΚΕ ΠΕΤ-ΟΤΕ ακόμα και από τα μέλη της;




Τι θέλει να αποκρύψει η ΑΚΕ ΠΕΤ-ΟΤΕ ακόμα και από τα μέλη της;


 Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, 



Εδώ και καιρό τα ανοιχτά μέτωπα που επηρεάζουν τον εργασιακό μας βίο ολοένα αυξάνονται, κυρίως από την πολυεπίπεδη αδιαλλαξία που αντιμετωπίζουμε αλλά και την έλλειψη μιας σοβαρής αντίδρασης από την μεριά των σωματείων, καθιστώντας την καθημερινότητα  δυσκολότερη σε ολοένα και μεγαλύτερη μερίδα συναδέλφων. Θέματα όπως: Η εντατικοποίηση, αποτέλεσμα της ανυπαρξίας ουσιαστικών και διαφανών προσλήψεων και αντ΄ αυτών να έχουμε την  μη ανανέωση συμβάσεων απαραίτητων και δόκιμων τεχνικών στον ΟΤΕ. Η διαρκής πίεση με το αξιολόγιο για πιάσιμο  άπιαστων στόχων τώρα επιτείνεται και με το εικονικό κλείσιμο βλαβών. Είναι δε ενδεικτική της κατάστασης η επικίνδυνη πλέον αύξηση του χρόνου απόκρισης στις νέες συνδέσεις και στις βλάβες των πελατών. Η συρρίκνωση του κάθε μορφής έργου που επιτελείται από συναδέλφους λαμβάνει μορφή χιονοστιβάδας, με τελευταίο μέχρι στιγμής θύμα την μετάπτωση σε VOBB, με τους  εργολάβους του COSMOTE@YourService να έχουν μπει και σε αυτό τον τομέα. Και η επιδείνωση της ανταπόκρισης του SOC στους τεχνικούς και οι αλλαγές ωραρίων και οι αιφνιδιαστικές μεταθέσεις και το franchise των καταστημάτων και τα job families και το job rotation και ο κατάλογος μεγαλώνει συνεχώς.

Και ενώ για όλα τα  παραπάνω θα έπρεπε να είμαστε όλοι ισότιμα ενήμεροι, συνεχώς παίζεται το γνωστό παιχνίδι της απόκρυψης της πληροφορίας ειδικότερα από εκείνους που εκ της θέσεως τους την αντλούν θεσμικά και προνομιακά. Σαν επιστέγασμα αυτής της συμπεριφοράς στις 10/1/2019 ανακοινώθηκε στις παρατάξεις του σωματείου μας από την απόλυτα πλειοψηφούσα παράταξη ΑΚΕ το πρόγραμμα των τοπικών συνελεύσεων για το 2019. Στο πρόγραμμα αυτό φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού η θέση της εν λόγω πλειοψηφίας να δώσει το όσον δυνατόν μικρότερο βήμα έκφρασης στις υπόλοιπες παρατάξεις που  για ορισμένες από αυτές φτάνει στα όρια του αποκλεισμού. Κατάφεραν εν ολίγης να συμπιέσουν το πρόγραμμα 4 εβδομάδων ουσιαστικά σε δύο εβδομάδες ήτοι 21 συνελεύσεις την πρώτη 19 την δεύτερη τρεις την τρίτη και μία την τέταρτη εβδομάδα.

Η καινοφανής πρακτική αυτή φέρνει μια σαφέστατη υποβάθμιση της δημοκρατίας και του πλουραλισμού στο σωματείο μας πράγμα που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις διακινούμενες ιδέες και απόψεις για σφαιρική ενημέρωση και διαμόρφωση άποψης από τους συναδέλφους. Το έχουμε χιλιοπεί και το ξαναλέμε «η ποιότητα μιας δημοκρατίας φαίνεται από το πως οι πλειοψηφίες συμπεριφέρονται στις μειοψηφίες» και εδώ είχαμε την αλλεργική και παντελή άρνηση της ΑΚΕ για οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα παρόλο που ζητήθηκε επίμονα και από τέσσερις (Συναδελφική Αλληλεγγύη, ΑΣΕ, ΕΣΚ, Αγωνιστική Συνεργασία) από τις έξι παρατάξεις του σωματείου μας δίνοντας ακόμα ένα δείγμα γραφής για το πως θα είναι τα πράγματα στο μέλλον αν οι συσχετισμοί μείνουν όπως είναι σήμερα.

Αιδώς Ἀργεῖοι, υπερφίαλοι υπερόπτες, όσο θα υπάρχουν μέλη της Αγωνιστικής Συνεργασίας  στις εκπροσωπήσεις των σωματείων δεν θα μας κάμπτουν τέτοιες συμπεριφορές και μεθοδεύσεις θα είμαστε πάντα στην υπηρεσία όλων των εργαζόμενων για την ενημέρωσή τους αλλά κυρίως για την υπεράσπιση και την διεκδίκηση των συμφερόντων τους.
ενημερωθείτε, αναστοχαστείτε, αμφισβητείστε τώρα.


 

blogger templates | Make Money Online