Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου κήρυξε 24ωρη απεργία στις 24/9/2019

Με αφορμή το σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνονται και διατάξεις για τα εργασιακά , το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου κήρυξε 24ωρη απεργία και απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.


Η ανακοίνωση:

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην 24ωρη Πανκορινθιακή Πανεργατική Απεργία την ΤΡΙΤΗ 24 Σεπτεμβρίου   2019, που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου με την υπ. Αριθμ. 18/17-9-19 ομόφωνη απόφαση του .

Συνάδελφοι δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό το νομοσχέδιο να περάσει, πρέπει άμεσα να αποσυρθούν όλες οι εργατοκτόνες διατάξεις  που ουσιαστικά καταργεί την εθνική γενική συλλογική σύμβαση ,προωθούν ειδικές οικονομικές ζώνες , τοπικά σύμφωνα απασχόλησης , καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις , δίνουν το δικαίωμα στον εργοδότη με διάφορα τερτίπια να αποφύγει τα πρόστιμα , να μην κολλά ένσημα , να κάνει ομαδικές απολύσεις αφήνοντας απλήρωτους για δυο μήνες τους εργαζόμενους και ουσιαστικά να εξανδραποδίζει συναδέλφους και μετατρέπει σε σύγχρονους δούλους  όχι μόνο εμάς αλλά και τα παιδιά μας .

Με το ηλεκτρονικό μητρώο φακελώνει ουσιαστικά τον οργανωμένο αγώνα για καλύτερη ζωή  και με την ηλεκτρονική ψηφοφορία καταλύει την δημοκρατία και τον διάλογο.


Συνάδελφοι , Απεργούμε  για να πάρουν πίσω τώρα όλα τα κατάπτυστα άρθρα που προσβάλουν βάναυσα όλον τον κόσμο του μόχθου .

Καλούμε όλα τα Σωματεία μέλη να πάρουν άμεσα απόφαση για την συμμετοχή τους στην απεργία και να ενημερώσουν τους συναδέλφους όπου είναι δυνατόν με γενικές συνελεύσεις , αν υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα να επικοινωνήσουν άμεσα με τη  διοίκηση του Εργατικού Κέντρου .

πηγή: sfedona.gr

 

blogger templates | Make Money Online