Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Να επιλέξουν όλοι αν θα είναι απέναντι στις τερατόμορφες προτάσεις της διοίκησης

PDF

Να επιλέξουν όλοι αν θα είναι απέναντι στις τερατόμορφες προτάσεις της διοίκησης

Διανύουμε μία περίοδο που η διοίκηση επιθυμεί, παρά την τεράστια κερδοφορία, να εισάγει ατομικές συμβάσεις /προσωπικές διαφορές και στη μητρική, βάζοντας σε αυτές τον ψευδεπίγραφο τίτλο “clusters. Με αυτό τον τρόπο, σκοπεύει να αποτελειώσει κάθε ελπίδα για εργασιακό μέλλον στη μητρική, αλλά και κάθε ελπίδα για ανατροπή στις θυγατρικές, τόσο των παλαιών όσο και των νέων εργαζομένων.

Η γενική διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού, αφού αρχικά δεν προσερχόταν καθόλου στις διαπραγματεύσεις και κατόπιν προσήλθε με «στηρίγματα», τελικά «αποφάσισε και διέταξε» να συναντήσει τη διαπραγματευτική ομάδα των εργαζομένων στις 12/01/2023 (11.00 π.μ.), 20/01/2023 (1.00 μ.μ.) και 31/1/2023 (11.00 π.μ.). Δηλαδή μέχρι και ένα μήνα ΜΕΤΑ τη λήξη της σύμβασης. Τη διοίκηση, βέβαια, δεν θα την μάθουμε τώρα: Ανέλαβε μία εταιρία που ήταν αληθινός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός στη νοτιοανατολική Ευρώπη και την έκανε “case study” (sic!) τοπικού τηλεπικοινωνιακού «θαλάμου», όπου τα κέρδη από τις από-επενδύσεις έχουν ήδη αποταμιευτεί στη Γερμανία, οι μανατζαραίοι έλαβαν και συνεχίζουν να λαμβάνουν τα «αργύρια» για αυτές τους τις «υπηρεσίες», σε βάρος των εργαζομένων.

Υπάρχουν ωστόσο παρατάξεις, ή, μέρη δήθεν ενιαίων παρατάξεων, που προσποιούμενοι ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζομένων επιτίθενται στην Αγωνιστική Συνεργασία, επειδή σας πληροφορούμε την αλήθεια. Με δύο πολυσέλιδες ανακοινώσεις η μεν «ΕΣΚ» μας κατηγορεί ότι υπογράψαμε ΣΣΕ από το 2015 και μετά και η «ενιαία (και καλά) δύναμη», ότι δεν υπογράψαμε καμία ΣΣΕ ούτε πριν, ούτε μετά το 2015. Επειδή αποκλείεται να λένε και οι δύο την αλήθεια, τους συνιστούμε να ομονοήσουν και να μην ψεύδονται με ασυντόνιστο τρόπο, ώστε να τους απαντήσουμε από κοινού. Ούτως ή αλλιώς συνυπογράφουν, ώστε να πραγματοποιηθούν έκτακτα διοικητικά συμβούλια κι έπειτα απορούν στις ανακοινώσεις τους, επειδή συζητήσαμε τη θεματολογία που μαζί έθεσαν. Προκειμένου να τους βοηθήσουμε, ώστε στο μέλλον να σταματήσουν να παραπληροφορούν, τους επισυνάπτουμε ΕΔΩ παλιότερη ανακοίνωσή τους, που γράφουν τα ακριβώς αντίθετα και αναφέρουν πολύ συγκεκριμένα ποια ήταν τα 9 ΟΧΙ για τη ΣΣΕ του 2015-2017.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, από 1/1/2022 επανήλθε το οκτάωρο με +3,5%. Επάνω στο νέο μας μισθό, οφείλουμε να διεκδικήσουμε αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, να καταργήσουμε το διαχωρισμό παλιοί και νέοι και να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που θα μας αποφέρει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα προς αυτή την κατεύθυνση.

 

blogger templates | Make Money Online