Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2006

ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ ΚΑΙ Η … ΑΣΕ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΤΟΝ Γ.Κ.Π.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα 3-2-2006
ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ ΚΑΙ Η … ΑΣΕ
ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΤΟΝ Γ.Κ.Π.

Συνάδελφοι
Χωρίς να έχει κοπάσει ακόμα στην κοινωνία ο αρνητικός απόηχος από την επαχθή αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις για τους νέους εργαζόμενους στον ΟΤΕ, που προήλθε από τη συμφωνία της Διοίκησης του ΟΤΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ, με την τζίφρα των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, έρχονται οι ίδιες δυνάμεις με την συνδρομή (!!!) και της ΑΣΕ και συνεχίζουν να πυροβολούν ασύστολα τον Γ.Κ.Π.
Στόχος όλων των Διοικήσεων του ΟΤΕ αλλά και των κυβερνήσεων (Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ) τα τελευταία χρόνια ήταν και είναι ένας ΓΚΠ στα μέτρα της εργοδοσίας, με πλήρες Διευθυντικό δικαίωμα και σταδιακή κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων.
Σ΄ αυτό λοιπόν το διαμορφούμενο σκηνικό, κάποιοι ΄΄φωστήρες΄΄, πρόσφατα νεοεκλεγμένοι συνδικαλιστές, εκπρόσωποι κατά τα άλλα των εργαζομένων στον ΟΤΕ, ανέλαβαν τον ρόλο του πρωταγωνιστή για να βοηθήσουν τον κ ΒΟΥΡΛΟΥΜΗ και την παρέα του στο δύσκολο και ΄΄θεάρεστο΄΄ έργο τους.
Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΕΤΕ ( ΠΕΤΕΜ-ΟΤΕ ) στις 24/01/06 και έπειτα από εισήγηση του προέδρου της, συναδέλφου Πιτσικούλη Θεόδωρου, έγινε συζήτηση πάνω στις θέσεις του κ. Βουρλούμη όπως αυτές διατυπώνονται σε επιστολή του ( 03/10/05 ) προς την ΟΜΕ-ΟΤΕ και από την οποία ζητάει την συναίνεσή της στις εξής αλλαγές του Γ.Κ.Π.:

1. Η πλήρωση των θέσεων ευθύνης στάθμης Δ/νσης, Υποδ/νσης και Τμήματος μέχρι ποσοστού 20% κατά στάθμη, να γίνεται από στελέχη που θα προσλαμβάνονται, για τον σκοπό αυτό, με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου. Το αιτούμενο ποσοστό έχει έκτοτε μειωθεί σε 10% συνολικά ανεξάρτητα στάθμης.
2. Στα κριτήρια αξιολόγησης για επιλογή προϊσταμένων να προστεθεί νέο κριτήριο ως εξής: << Συνεπής τήρηση των αρχών της εταιρείας και συμπεριφορά που δεν αντίκειται στα συμφέροντά της >>.
3. Ο χρόνος υπηρεσίας στον ΟΤΕ που απαιτείται για δικαίωμα υποβολής αίτησης για κατάληψη θέσεων ευθύνης στάθμης Δ/νσης, Υποδ/νσης, να μειωθεί κατά τρία ( 3 ) έτη, για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
4. Στις επιτροπές αξιολόγησης για επιλογή των προϊσταμένων υπηρεσιακών λειτουργιών στάθμης Δ/νσης και Υποδ/νσης να συμμετέχουν και δύο ( 2 ) Εξωτερικοί Σύμβουλοι ειδικοί σε θέματα επιλογής προϊσταμένων.
5. Οι κριθέντες τελεσίδικα μη προακτέοι μισθολογικά λόγω χαμηλής βαθμολογίας επί δύο συνεχείς κρίσεις ή περισσότερες των δύο με διακοπή εντός της αυτής πενταετίας, απολύονται αυτοδίκαια και υποχρεωτικά από τον Οργανισμό, λόγω αποδεδειγμένης ανεπάρκειας η καταλληλότητας.
6. Γενικοί Δ/ντές, Βοηθοί Γεν. Δ/ντών, καθώς και οι Προϊστάμενοι Δ/νσεων που προέρχονται από το προσωπικό του ΟΤΕ σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο, παύσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους, απολύονται αυτοδίκαια και υποχρεωτικά από τον ΟΤΕ, με καταβολή της προβλεπόμενης κατά περίπτωση αποζημίωσης.
-2-Το Δ.Σ. της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ μετά από ‘’ώριμη’’ σκέψη των φωστήρων συνδικαλιστών, αποφάσισε με ψήφους ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ αλλά και της… ΑΣΕ τα εξής:

α. Για τον όρο 1 της επιστολής, αποδέχονται τη θέση του κ. Βουρλούμη, αλλά σε επιτελικές Δ/νσεις που ασχολούνται με τον ανταγωνισμό.
β. Για τον όρο 2 αποδέχονται την θέση του κ. Βουρλούμη, αρκεί να ξεκαθαρίσει ποιες συμπεριφορές εννοεί.
γ. Αποδέχονται τη θέση του κ. Βουρλούμη για τον όρο 3 και 4.
δ. Αποδέχονται την θέση του κ. Βουρλούμη για τον όρο 5, αρκεί να παραπέμπονται στο πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο πειθαρχικό.
ε. Δεν γίνεται δεκτός ο όρος 6 (Αμάν, αρχίζουν την επανάσταση τα παλικάρια !!!)

Αυτές τις δύσκολες ώρες που τα πρωτοβάθμια σωματεία και η ΟΜΕ-ΟΤΕ θάπρεπε με κάθε τρόπο, (Συνδικαλιστικά – Δικαστικά κτλ ) να εντείνουν τον αγώνα τους και να κηρύξουν πόλεμο κατά των μονομερών και αυθαίρετων παραβιάσεων του Γ.Κ.Π. που συντελούνται καθημερινά από την Διοίκηση του ΟΤΕ, έρχονται οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και … ΑΣΕ της ΕΕΤΕ και συμφωνούν με τις θέσεις της εργοδοσίας, δείχνοντας ακατανόητη σπουδή ενόψει των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η απόφασή τους λειτουργεί σαν πολιορκητικός κριός των θέσεων του κ. Βουρλούμη, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει τετελεσμένα, για ένα θέμα που αφορά το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος και όλων των εργαζομένων στον ΟΤΕ.

Συνάδελφοι,
Οι εκλογές των σωματείων συνεχίζονται (ΠΕΤ-ΟΤΕ), και ακολουθεί το Συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Οι εκπρόσωποί μας στις θέσεις των προεδρείων, είναι επιλογή δική μας, αφού εμείς τους εκλέγουμε. Επιτέλους να σταματήσουμε με την ψήφο μας να γινόμαστε συμμέτοχοι στα παιχνίδια των εργατοπατέρων και των τυχοδιωκτών. Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και πριν, αλλά κυρίως μετά τις εκλογές όλων των σωματείων , ήταν και θα είναι κοντά σας, με συναδέλφους συνδικαλιστές μαχητές, υπεύθυνους και αξιόπιστους.
Οι παρεμβάσεις μας θα είναι πάντα τεκμηριωμένες, αιχμηρές και καταλυτικές, για ένα συνδικαλιστικό κίνημα δυνατό, μακριά από κομματικές και συντεχνιακές σκοπιμότητες.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΕ

 

blogger templates | Make Money Online