Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Αθήνα

Ιούλης-Αύγουστος 2008

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ –ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – Ο.Τ.Ε.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ – Ο.Α.

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – Ο.Σ.Ε.

Συνάδελφοι,

Εργαζόμενοι σε Ο.Τ.Ε., Ο.Σ.Ε., Ο.Α.

Είναι κοινή διαπίστωση ακόμα και των πιο συντηρητικών νεοφιλελεύθερων κύκλων διεθνώς ότι τα λεγόμενα αναπτυξιακά κοινωνικό-οικονομικά μοντέλα που βασίζονται στην άκρατη και «αχόρταγη» αγορά, την φιλελευθεροποίηση και ιδιωτικοποίηση των δημοσίων κοινωνικών αγαθών, στην περίπτωση μας τηλεπικοινωνίες και μεταφορές έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Στις μέρες μας είμαστε μάρτυρες κατάρρευσης χρηματοπιστωτικών ιδιωτικών κολοσσών, μεγάλων αεροπορικών εταιρειών. Ταυτόχρονα κυβερνήσεις όπως αυτή των ΗΠΑ, Ιταλία, Γαλλία, Μεγ. Βρετανία, επιδοτούν από δημόσια κονδύλια τις προβληματικές ιδιωτικές επιχειρήσεις προσπαθώντας να ανακόψουν τις αρνητικές επιπτώσεις που αυτό θα έχει σε ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας.

Στη χώρα μας η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο σημερινός Υπ. Μεταφορών δογματικά εντείνουν την απαξίωση, αυξάνουν την δυσφήμιση των δημοσίων επιχειρήσεων προσπαθώντας να πείσουν ότι ο Έλληνας φορολογούμενος είναι αυτός που ζημιώνεται από τις ΔΕΚΟ. Πρόκειται για μια επικίνδυνη λαϊκίστικη λογική και πολιτική που ανοίγει την όρεξη σε αδιαφανή οικονομικά συμφέροντα στη χώρα μας και διεθνώς που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η γρήγορη ρευστοποίηση, των περιουσιακών στοιχειών των ΔΕΚΟ.

Οι πολιτικές αυτές έχουν αποτύχει γιατί οι εργασιακές σχέσεις βασίζονται στην ολοένα αυξανομένη φθηνή εργασία συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των επιχειρήσεων, στην πολύχρονη επιχειρησιακή απαξίωση που βασίζεται στην αδιαφανή οικονομική διαχείριση του δημοσίου χρήματος, που στις μέρες μας ονομάζεται «μαύρο χρήμα» που ωφελεί διοικητές, μεγαλοστελέχη, κομματικούς εντεταλμένους, όπως επίσης και «δικομματικά ταμεία». Η σημερινή κορύφωση στις ιδιωτικοποιήσεις μετά τον ΟΤΕ είναι στην πόρτα της ΟΑ και του ΟΣΕ.

* Θα παρακολουθήσουμε απλά αυτές τις επικίνδυνες πολιτικές ;

* Πως θα αντισταθούμε αποτελεσματικά στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα ;

* Με πιο τρόπο θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ ;

* Γιατί οι μέχρι τώρα συνδικαλιστικές ηγεσίες και πλειοψηφείες δεν επιλέγουν την συντονισμένη αποτελεσματική πάλη όλων των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ με τις αναγκαίες πλατιές κοινωνικές συμμαχίες που επιβάλλονται ;

Συνάδελφοι,

Δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα γεγονότα που θα καθορίσουν το υπόλοιπο της ζωή μας. Δεν αποδεχόμαστε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις που προαναγγέλλουν πρόωρο νεόπτωχο βίο.

Δεν αποδεχόμαστε δεύτερες και τρίτες ταχύτητες στην εργασία με νέους και νέες που δεν έχουν μισθολογική, συνταξιοδοτική και εργασιακή αξιοπρεπή προοπτική στη βάση Σ.Σ.Ε και της ίσης αμοιβής για ίση εργασία.

Απαιτούμε την ανάπτυξη συντονισμένων αγώνων μαζί με την κοινωνία για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αγορά των «καρτέλ».

Αγωνιζόμαστε για δημόσιες, σύγχρονες, αποτελεσματικές ΔΕΚΟ στην υπηρεσία της δημόσιας οικονομίας για την περιφερειακή κοινωνική συνοχή της χώρας. Ζητάμε πραγματικούς δημόσιους οργανισμούς που θα λειτουργούν ποιοτικά με στοιχεία διαφάνειας, κοινωνικού και κοινοβουλευτικού ελέγχου με βασικό κριτήριο την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να είμαστε υποταγμένοι στις λογικές της αγοράς που δυστυχώς οι δυνάμεις του ιδιότυπου συνδικαλιστικού δικομματισμού ( ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) που κυριαρχούν στα συνδικάτα θεωρούν αναπόφευκτο μεταφυσικό μονόδρομο.

Υπάρχει διέξοδος. Είναι ο ενωμένος αγώνας όλων μας για αξιοπρεπή εργασία σε δημόσιες επιχειρήσεις που παράγουν αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό πλούτο και αγαθά που βάζουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο τις δραστηριότητας και όχι το αχαλίνωτο πολυεθνικό κεφάλαιο και ιδιωτικό υπερκέρδος.

 

blogger templates | Make Money Online