Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Εκλογική Διακήρυξη Αγωνιστικής Συνεργασίας ΕΕΤΕ-ΟΤΕ

.
.

σ.κ. ΕΕΤΕ-ΟΤΕ – Έργα και ημέρες κάντε κλίκ πάνω στην αφίσα για μεγέθυνση
.
.

. Συναδέλφισες, Συνάδελφοι

Οι εκλογές του συλλόγου μας γίνονται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Σε μια περίοδο που οι χρηματαγορές βυθίζονται ολοένα και βαθύτερα στην δίνη μιας παγκόσμιας κρίσης που σηματοδοτεί πλέον ιδεολογική ήττα του νεοφιλελευθερισμού. Την ίδια ώρα που σε όλη την υφήλιο οι πιο σκληροί οπαδοί της ελεύθερης αγοράς και του καζινοκαπιταλισμού ζητούν τον κρατικό παρεμβατισμό, στη χώρα μας οι ιδιωτικοποιήσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και εμφανίζονται ως η σωτηρία της οικονομίας μας και ταυτόχρονα ψηφίζονται νόμοι για απολύσεις των εργαζομένων χωρίς αποζημίωση.

Στον ΟΤΕ έχει ολοκληρωθεί το ξεπούλημα από την κυβέρνηση στη Γερμανική Πολυεθνική Deutsche Telekom. Ένα ξεπούλημα, που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ξεκίνησε το 1992 με κυβέρνηση ΝΔ, συνεχίστηκε με τις απανωτές μετοχοποιήσεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ολοκληρώθηκε “σεμνά και ταπεινά” από τη σημερινή Κυβέρνηση. Το πιο βασικό εργαλείο ανάπτυξης της οικονομίας εκχωρήθηκε στη Deutsche Telecom μαζί με το μέλλον όλων των Ελληνικών τηλεπικοινωνιών, όλων των ζητημάτων που σχετίζονται με το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών, την εθνική άμυνα και την ασφάλεια της χώρας. Και μάλιστα δόθηκε σε μια εταιρεία που έχει μικρότερη κερδοφορία από τον ΟΤΕ, αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα με τον ανταγωνισμό, εμπλέκεται σε σκάνδαλα οικονομικά, χρηματιστηριακά, υποκλοπών κ.λ.π., Οι θιασώτες του επιχειρήματος της «στρατηγικής συμμαχίας» έχουν ήδη καταπιεί την γλώσσα τους παρακολουθώντας την μετοχή του ΟΤΕ να κατρακυλά από τα 26€ στα 9€ .

Με την ψήφιση του ν. 3522 / 2006 καταργήθηκε βίαια και πραξικοπηματικά ο ΓΚΠ που ήταν αποτέλεσμα συλλογικής διαπραγμάτευσης μεταξύ ΟΜΕ-ΟΤΕ και ΟΤΕ , ενώ άνοιξε ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ. Καταργήθηκαν οι ασφαλιστικές δικλείδες του ν. 2257/94 και του ν. 2843/00, μειώθηκαν τα ποσοστά του δημοσίου κάτω του 33% και επετράπη σε ιδιώτες επενδυτές να αποκτήσουν ποσοστό πέραν του ορίου του 5%. Μεταξύ άλλων σαν συνέπεια της ψήφισης του ν.3522 θα πρέπει να δούμε την δημιουργία μιας ακόμα ταχύτητας εργαζομένων στο ήδη υπάρχον μωσαϊκό εργασιακών σχέσεων στον ΟΤΕ. Έτσι πλέον έχουμε εργαζόμενους «μόνιμους» , αορίστου χρόνου , συμβασιούχους ΟΤΕ, συμβασιούχους ενοικιαζόμενους από ΟΤΕplus & HellasCOM, τρίωρα, εργαζόμενους με δελτίο παροχής υπηρεσιών και πάει λέγοντας. Με διαδοχικές εθελούσιες εξόδους με αποκορύφωμα αυτήν του 2005 χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας με συνέπεια την εξοντωτική εντατικοποίηση της καθημερινής δουλειάς. Τα ωράρια καταστρατηγούνται, απαιτούνται κυρίως από συμβασιούχους και άλλες ευάλωτες ομάδες συναδέλφων απλήρωτες υπερωρίες, υιοθετούνται παρά την εργασιακή νομοθεσία παράνομες μορφές απασχόλησης όπως ο τεχνικός επιφυλακής. Καταργούνται στην πράξη μέτρα υγιεινής & ασφάλειας της εργασίας με αποτέλεσμα την αλματώδη αύξηση των εργατικών ατυχημάτων. Πρόσφατο παράδειγμα ο τραγικός θάνατος συναδέλφου στους Αρκιούς από πτώση από στύλο που έπρεπε να είχε ελεγχθεί και αντικατασταθεί πριν μια δεκαετία. Άλλη μια “παράπλευρη απώλεια”. Άλλη μια θυσία στο βωμό του κέρδους και της ασυδοσίας. Ταυτόχρονα η διοίκηση αξιοποιώντας το νομικό πλαίσιο που δημιούργησε η κυβέρνηση της ΝΔ, τα πριμ, το αξιολόγιο, την επιλογή θέσεων ευθύνης, την επιβολή managers «από την αγορά», το outsourcing, τις ρουσφετολογικές προσλήψεις και την απουσία αξιόμαχου συνδικάτου, προχωρά με σταθερά βήματα στην παραπέρα υποβάθμιση της προσφοράς μας και σχεδιάζει έναν ΟΤΕ χωρίς εμάς. Χωρίς δηλαδή εργαζόμενους με σταθερές εργασιακές σχέσεις, ΓΚΠ, ασφαλιστικά δικαιώματα, θεσμοθετημένα ωράρια, μισθολόγια, συλλογικές διαπραγματεύσεις, συνδικαλιστική εκπροσώπηση κλπ απαρχαιωμένες πολυτέλειες. Θα τους αφήσουμε ?

Οι ευθύνες ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ για την σημερινή κατάσταση

Στην πορεία προς την ιδιωτικοποίηση καταλυτικό ρόλο έπαιξε , η περιβόητη Σ.Σ.Ε του 2005, που υπέγραψαν οι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Η εθελουσία έξοδος και η αλλαγή του ΓΚΠ, που ήταν αιτήματα των αγοραστών έγιναν πράξη με τη βοήθεια των δύο καλών συνεταίρων. Τότε ήταν που γράφτηκε η πιο μελανή σελίδα στην ιστορία του Ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος . Με τη υπογραφή τους οδήγησαν το συνδικαλιστικό κίνημα στην ανυποληψία και την ήττα. Με την υπογραφή τους σαρώθηκαν, κατακτημένα εργασιακά δικαιώματα με πολύχρονους αγώνες , επικράτησαν εργασιακές σχέσεις πολλών ταχυτήτων και καταργήθηκε η μονιμότητα για τους προσληφθέντες μετά το 2005.

Οι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ ακόμη και σήμερα επαναλαμβάνουν την ίδια πολιτική (ΣΣΕ 2008 , απουσία αντίδρασης για τις απολύσεις INFOTE & COSMOTE , κλείσιμο 140 εμπορικών καταστημάτων, μη ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά , χλιαρές κινητοποιήσεις για μείζονα θέματα). Ανεξάρτητα αν ενόψει των εκλογών του συλλόγου μας ξανάρχισαν να κοκορομαχούν μεταξύ τους, όχι για τα ουσιαστικά προβλήματα του ΟΤΕ και των εργαζομένων του, αλλά για επουσιώδη ζητήματα, προσπαθώντας για ψηφοθηρικούς λόγους να κρύψουν την συνταύτιση τους. Για να κρατήσουν τις καρέκλες τους και να συνεχίσουν να υποτάσσονται στις εργοδοτικές, κυβερνητικές και κομματικές επιταγές. Ειδικότερα στην ΕΕΤΕ-ΟΤΕ η ΔΑΚΕ έχει από καιρό αναδειχθεί σε «βασιλικότερη του βασιλέως» και υπερθεματίζει σε κάθε αντεργατικό μέτρο της κυβέρνησης και της διοίκησης. Έχει επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια να αλώσει το σωματείο μας χρησιμοποιώντας κάθε μέσο από το γνωστό της οπλοστάσιο . (Ρουσφετολογικές προσλήψεις, εκβιασμοί, μεταθέσεις, υποσχέσεις για διακοπές στην Τέμενη, θέσεις ευθύνης κ.λ.π.). Η Ενωτική σ.κ. κάνει τελευταία μια πρωτοφανή προσπάθεια να πείσει ότι δεν είναι ΠΑΣΚΕ προσβάλλοντας βάναυσα την νοημοσύνη μας και υποτιμώντας την μνήμη μας . Προσπαθούν να αποσείσουν τις ευθύνες τους από την ψήφιση της προδοτικής ΣΣΕ του Μαΐου 2005. Επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία και καμώνονται ότι καταψήφισαν στο συνέδριο της Θεσσαλονίκης την επίμαχη συμφωνία. Οι αριθμοί όμως είναι αμείλικτοι . 156 υπέρ 44 κατά. Οι δεκατρείς σύνεδροι της Ενωτικής σ.κ. δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από έξι λευκά ψηφοδέλτια ! Οι όψιμες διαφοροποιήσεις τους στην ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν μπορούν να κρύψουν την απόλυτη ταύτιση και συνευθύνη τους με την υπόλοιπη ΠΑΣΚΕ για όσα απαράδεκτα έχουν συμβεί και εξακολουθούν να συμβαίνουν στο σ.κ. του ΟΤΕ. Για την ΕΣΚ απλά θα πούμε και μάλιστα με θλίψη, ότι εξακολουθεί να επαναπαύεται στην «ιδεολογική της καθαρότητα», να επιμένει στον απομονωτισμό και τις χωριστές συγκεντρώσεις, αδιαφορώντας για το πόσο μια τέτοια στάση ενοχλεί ή διευκολύνει τελικά την κυβέρνηση και την διοίκηση.

Στις νέες συνθήκες, με τον ΟΤΕ να ελέγχεται από την Deutsche Telekom δεν πρέπει να χαρίσουμε στα νέα αφεντικά «εργασιακή ειρήνη». Πρέπει να υπερασπίσουμε και να διευρύνουμε τις κατακτήσεις μας. Να καταργήσουμε όλες τις δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος των νέων εργαζόμενων. Να διεκδικήσουμε πραγματικές αυξήσεις μισθών που να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας που να καλύπτει όλους τους εργαζομένους στον όμιλο ΟΤΕ. Να αποκρούσουμε τις απολύσεις που είναι προ των πυλών στον ΟΤΕ και ήδη πραγματικότητα στις θυγατρικές του (Cosmote ). Να αποτρέψουμε τους στόχους της Διοίκησης για το κλείσιμο 140 εμπορικών καταστημάτων του ΟΤΕ και για συρρίκνωση του εμπορικού δικτύου του. Να αποκρούσουμε το σπαστό ωράριο, που δυναμιτίζει την οικογενειακή μας ζωή. Να ακυρώσουμε τους αντιασφαλιστικούς νόμους και να υπερασπίσουμε τα ασφαλιστικά δικαιώματά μας. Να ταχτοποιηθούν οι έκτακτοι συνάδελφοί μας που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να σταματήσει το δουλεμπόριο των προσλήψεων μέσω OTEPLUS, που ξεκίνησε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ με τις ευλογίες της ΠΑΣΚΕ και συνεχίζεται σήμερα από την κυβέρνηση της ΝΔ με τη συνεργασία της ΔΑΚΕ. Να υλοποιηθεί η δια νόμου δέσμευση της Κυβέρνησης για τη χορήγηση του 4% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ στο ΤΑΠ-ΟΤΕ.

Πάνω απ΄ όλα πρέπει να αγωνιστούμε για την επανάκτηση του ΟΤΕ από το δημόσιο και για την κατάργηση του νόμου 3522/2006, που ανέτρεψε τις εργασιακές σχέσεις μας.


Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εδώ και χρόνια έχει αναδειχτεί μέσα από τους αγώνες, τις παρεμβάσεις και τις θέσεις της για μία άλλη πορεία του ΟΤΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος στην πιο αγωνιστική και συνεπή συνδικαλιστική κίνηση στο χώρο του ΟΤΕ και σε αντίπαλο δέος των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ. Στελέχη της παράταξής μας ήταν, που θρυμματίζοντας τη δήθεν κοινοβουλευτική ευπρέπεια σήκωσαν για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία μέσα στη Βουλή πανό που έγραφε «μην πουλάτε τον ΟΤΕ».



ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ



  • Να υπάρξει αλλαγή ρότας στην ΟΜΕ – ΟΤΕ και στην ΕΕΤΕ - ΟΤΕ.

  • Να υπάρξει ενωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, ένα σωματείο εργαζομένων στον ΟΤΕ (με κατά τόπους Νομαρχιακά Παραρτήματα) και μία Ομοσπονδία στις Τηλεπικοινωνίες

  • Σωματείο κοντά στα προβλήματα των εργαζομένων, που να υπερασπίζεται και να διευρύνει τις κατακτήσεις μας.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ προσπαθεί να εκφράσει το νέο, την ενότητα και την αλλαγή στο Συνδικαλιστικό Κίνημα και να διεκδικήσει:


  • ΟΤΕ με δημόσιο έλεγχο και κοινωνικό χαρακτήρα

  • Ισότητα στις εργασιακές σχέσεις όλων των εργαζομένων

  • ΓΚΠ και ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ

  • Αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας εκτός ΟΤΕ και των μεταπτυχιακών τίτλων.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ σας καλεί όλους και όλες σας.

  • Να ψηφίσετε την παράταξη των αγώνων, της δράσης, των εναλλακτικών προτάσεων, της ανιδιοτέλειας, της αυτονομίας από κυβερνήσεις, εργοδοσία και κόμματα, της διεκδίκησης εναλλακτικών προτάσεων για τα συμφέροντα των εργαζομένων.
  • Να δώσετε δύναμη στους συναδέλφους/σες σας που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια μας και πρωταγωνίστησαν σε κάθε εργασιακή ή ασφαλιστική κατάκτησή μας.
  • Να κάνετε ακόμα πιο ισχυρή, την παράταξη που μπορεί και θέλει να αγωνιστεί για ένα σύλλογο αυτόνομο, μαζικό και αγωνιστικό, που τον έχουμε σήμερα ανάγκη όσο ποτέ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Βρισκόμαστε σε ένα αγώνα που δεν τελείωσε. Όλοι μαζί ενωμένοι θα νικήσουμε.

Δεν παραιτούμαστε - Δεν συνθηκολογούμε

Οι υποψήφιοι μας

  1. Αναστασοβίτης Σπύρος - ΠΑΤΡΑ
  2. Ανδρονικίδης Γιώργος - ΑΘΗΝΑ
  3. Γάκης Δημήτρης - ΡΟΔΟΣ
  4. Γκαρανάσιος Χρήστος - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
  5. Γούλας Γιάννης - ΑΘΗΝΑ
  6. Γρίβας Δημήτρης - ΡΟΔΟΣ
  7. Δελής Δημήτρης - ΤΡΙΠΟΛΗ
  8. Δημητροκάλλης Νίκος - ΑΘΗΝΑ
  9. Δήμου Βασιλική - ΑΘΗΝΑ
  10. Κανίογλου Γιάννης - ΚΑΒΑΛΑ
  11. Κάργατζης Λεωνίδας - ΒΕΡΟΙΑ
  12. Κατραμίδης Θανάσης - ΑΘΗΝΑ
  13. Κυδωνάκης Στέλιος - ΑΘΗΝΑ
  14. Κυτέας Ανδρέας - ΑΘΗΝΑ
  15. Λαυτσής Γιάννης - ΣΥΡΟΣ
  16. Λάζαρης Μιχάλης - ΑΘΗΝΑ
  17. Ματαράγκας Ξενοφών - ΛΕΥΚΑΔΑ
  18. Μπίκας Γιάννης - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
  19. Μπολάκης Σταμάτης - ΡΟΔΟΣ
  20. Οικονόμου Νέστορας - ΡΟΔΟΣ
  21. Παπαβασιλείου Νίκος - ΧΙΟΣ
  22. Παυλόπουλος Άρης - ΑΘΗΝΑ
  23. Πηλείδης Ευριπίδης - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  24. Ρουκάς Αποστόλης - ΚΑΒΑΛΑ
  25. Σαβουλίδης Χρήστος - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  26. Σαμουηλίδης Αδάμ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  27. Σεχίδου Σωτηρία - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  28. Σκαλιστής Διομήδης - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  29. Σκυλλάς Δήμος - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  30. Σμήλιος Γιώργος - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  31. Σολωμός Διονύσης - ΖΑΚΥΝΘΟΣ
  32. Τσιρώνης Κώστας - ΑΘΗΝΑ
  33. Τσολακάκης Γιώργος - ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ
  34. Φωτιάδης Ζαφείρης - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  35. Φώτος Λευτέρης - ΓΙΑΝΝΕΝΑ
  36. Χατζηϊωάννου Μιχάλης - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  37. Χατζής Νίκος - ΚΑΣΤΟΡΙΑ
  38. Χιωτέλλης Χαράλαμπος - ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ στην ΕΕΤΕ – ΟΤΕ

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

“ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ”

 

blogger templates | Make Money Online