Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΕΒΑΛΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΙΤΗΜΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΣΤΗ DEUTSCHE TELEKOM!

Αναδημοσίευση από το www.iskra.gr

ΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Η ΟΜΕ – ΟΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΔΕΚΟ!

Επιστολή στη διοίκηση της Deutsche Telekom απέστειλε σήμερα το μεσημέρι της Πέμπτης (26.5), ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, με σκοπό την πλήρη εκχώρηση του οργανισμού τηλεπικοινωνιών στα γερμανικά συμφέροντα.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την εκχώρηση όλου του ποσοστού της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΤΕ, (το οποίο φτάνει το 16%), μέσα στον Ιούνιο.
Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, ωστόσο η πρώτη κίνηση θα αφορά στην άσκηση του δικαιώματος του Δημοσίου, βάσει της συμφωνίας του 2008, για να προχωρήσει η γερμανική εταιρία στην απόκτηση του συγκεκριμένου ποσοστού του ΟΤΕ.
Έγκυροι κύκλοι, υπογράμμιζαν πως η πράξη της αγοραπωλησίας, θα συνοδευθεί από συμφωνία για τη συνολική εκθεμελίωση των μισθολογικών κατακτήσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στον ΟΤΕ. Και αυτό γιατί η DT, θα απαιτήσει κάτι τέτοιο, προκειμένου να δεχτεί να αγοράσει το συνολικό ποσοστό της συμμετοχής του Δημοσίου ύψους 16% (όπως απαιτεί η τρόικα).
Υπενθυμίζουμε πως η συμφωνία του 2008, βάσει της οποίας παραχωρήθηκε το 30% του ΟΤΕ στην DT, συνοδευόταν από δικαίωμα προαίρεσης (option) του Ελληνικού Δημοσίου να εκχωρήσει, έως τα τέλη του 2011, το 10%, του ΟΤΕ, χωρίς όρους με υπερτίμημα 15% σε σχέση με τη μέση σταθμισμένη τιμή της μετοχής, όπως αυτή θα διαμορφωθεί 20 ημέρες πριν από την ενημέρωση της DT για τη συναλλαγή.

Σε κάθε περίπτωση, το αίτημα της Κυβέρνησης, προς την DT, αποτελεί την ολοκλήρωση της παράδοσης του ΟΤΕ στα γερμανικά συμφέροντα, την οποία ξεκίνησε η Κυβέρνηση της ΝΔ.
Και όλα αυτά για ένα ξεροκόμματο, καθώς, η μετοχή του ΟΤΕ, έχει χάσει περίπου 38% και 64% κατά τα τελευταία 2 και 3 χρόνια αντίστοιχα, στα πλαίσια της γενικότερης "εξαέρωσης" των αποτιμήσεων του ΧΑΑ, λόγω της οικονομικής ύφεσης.
Από τη μεριά της, η ΟΜΕ – ΟΤΕ, εισέρχεται σε μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων από κοινού με τους εργαζόμενους στις υπόλοιπες δημόσιες επιχειρήσεις, που βρίσκονται υπό καθεστώς ιδιωτικοποίησης!
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια σημερινής της συνεδρίασης, η Ομοσπονδία αποφάσισε την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας στον Όμιλο την Πέμπτη 2 Ιουνίου αρχής γενομένης από την έναρξη της πρωινής βάρδιας. Την ίδια μέρα προγραμματίζει συγκέντρωση στις 8.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΔΑΪΣ (Παράδεισος Αμαρουσίου), όπου πραγματοποιείται το 6ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Το Σάββατο 4 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 11.00 στην Ομόνοια.
Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν την Πέμπτη 9 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία η Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία και πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 13.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Την Τετάρτη 15 Ιουνίου θα προχωρήσει τέλος σε εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση από κοινού με τις άλλες υπό ιδιωτικοποίηση δημόσιες επιχειρήσεις.

 

blogger templates | Make Money Online