Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Μπροστά στη λεηλασία του λαού, κοινωνικός ξεσηκωμός

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΚΦΡΑΣΤΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΩΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

Καθημερινά πλέον επιβεβαιώνεται ότι αυτή η Κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τον τόπο και τον λαό.
Με πρόσχημα την κρίση και το χρέος και χωρίς να έχει καμιά πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση, σε συνεργασία με την τρόικα και τους δανειστές προσπαθεί μέσα από συνεχή και αναπαραγόμενα εκβιαστικά διλλήματα και με  έναν πρωτόγνωρο αυταρχισμό, που προσπερνά το Κοινοβούλιο, τις συνταγματικές και δημοκρατικές διαδικασίες να καταργήσει κάθε δικαίωμα των εργαζόμενων και της κοινωνίας.
Επιλέγει να κινείται μέσα από μια πολιτική χυδαίων εκβιασμών, διάχυσης του φόβου και της ανασφάλειας για να κρύψει τις αδιέξοδες και  καταστροφικές της επιλογές για τη χώρα και τους εργαζόμενους. Έχει συνειδητά επιλέξει να λειτουργήσει ως ο βασικός μηχανισμός ανασυγκρότησης του σκληρού νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού και του Κεφαλαίου, σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Δε διστάζει να προχωρήσει στο συνοπτικό και χωρίς όρια ξεπούλημα του συνόλου των δημοσίων επιχειρήσεων, καταδικάζοντας  οριστικά την ελληνική οικονομία και  τον ελληνικό λαό σε μια μόνιμη επώδυνη φτώχεια, ακυρώνοντας τα μοναδικά εργαλεία που θα μπορούσαν να επαναφέρουν την παραγωγική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας και τη δίκαια αναδιανομή των εισοδημάτων. Πρόκειται για πρωτόγνωρο έγκλημα σε βάρος του λαού και της χώρας.
Ταυτόχρονα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, υφαρπάζονται ως το 2015 από την εργατική τάξη, τους συνταξιούχους, τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα,  πάνω από 36,5 δις Ευρώ.  Όλα αυτά θα γίνουν με νέα  σφαγή των μισθών στο δημόσιο, νέα επώδυνη αύξηση εισφοράς στους συνταξιούχους, δραματική μείωση του εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων, δυσβάσταχτη αύξηση έμμεσων φόρων στα τρόφιμα, στα καύσιμα και στα τέλη κυκλοφορίας. Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.
Οι πλειοψηφίες στα συνδικάτα, πρέπει από σήμερα κιόλας να πάψουν να στρουθοκαμηλίζουν, να αναλάβουν την ιστορική τους ευθύνη και να αρχίσουν να οργανώνουν με τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση δυνάμενων, με σύστημα και με επιμονή τον αγώνα συνολικής πολιτικής ανατροπής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της Κυβέρνησης και της Τρόικας.
Οφείλουν τώρα, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς παλινδρομήσεις και χωρίς ηττοπάθεια να διαμορφώσουν τη δική τους ριζοσπαστική διεκδικητική ατζέντα και να δημιουργήσουν το αγωνιστικό πλαίσιο που θα υποδεχθεί την ευρύτερη κοινωνική συμμαχία, τη μόνη ικανή να επιβάλλει στην πράξη την απεμπλοκή από το θανατηφόρο νεοφιλελεύθερο «Μηχανισμό Στήριξης» και τα καταστροφικά του Μνημόνια και να απαλλάξει άμεσα τη χώρα από τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση και τα συναινετικά της υποκατάστατα.
Στα πρώτα άμεσα και επιτακτικά βήματα, πρέπει να είναι η διοργάνωση μιας μεγάλης πανεργατικής αγωνιστικής κινητοποίησης ενάντια στο εγκληματικό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, η ανάληψη πρωτοβουλιών για συντονισμό δράσης όλων των δημόσιων επιχειρήσεων που εκποιούνται και καταργούνται  καθώς και η παρέμβαση στα ευρωπαϊκά συνδικάτα για διοργάνωση αγωνιστικής δράσης ενόψει της συνόδου Κορυφής.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Η ανακοίνωση σε word

 

blogger templates | Make Money Online