Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στα ΚΤΕ του ΟΤΕ στην Πάτρα

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ

Το λουκέτο στο 11888 μέσα στο καλοκαίρι αποτελεί έναν άθλιο σχεδιασμό της διοίκησης του ΟΤΕ στην επιχείρηση διάλυσης των κέντρων τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του οργανισμού. Τη σταδιακή μείωση θέσεων εργασίας διαδέχεται το οριστικό κλείσιμο. Τα golden boys της διοίκησης θέλουν εργαζόμενους τηλεφωνητές ακόμα πιο φτηνούς και αναλώσιμους από τους εργαζόμενους φοιτητές. Το ξεπούλημα του ΟΤΕ στη Deutsche Telekom άνοιξε το δρόμο σε περαιτέρω σκλήρυνση των εργασιακών συνθηκών. Το πέταγμα χιλίων και πλέον εργαζόμενων φοιτητών από τα τηλεφωνικά κέντρα είναι το προοίμιο της απόλυσης τριών χιλιάδων μονίμων εργαζομένων από τον ΟΤΕ στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιοργάνωσης της λειτουργίας του οργανισμού.

Την ίδια στιγμή η ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ ακόμα περιμένει να λάβει γνώση του συνολικού πλάνου αναδιοργάνωσης για να πάρει θέση. Μέχρι τότε δε κουνάει το δάχτυλό της αν και ο ΟΤΕ ξεπουλήθηκε για 391 εκατομμύρια ευρώ (στο 1/3 μάλιστα της τιμής της μετοχής σε σχέση με την προηγούμενη διαδικασία ιδιωτικοποίησης), τα κέντρα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης εκχωρούνται και κλείνουν και κόβονται 300 εκατομμύρια ευρώ από τη μισθοδοσία των εργαζομένων σε βάθος τετραετίας.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου κλείνει ενθαρρυντικά το μάτι στη διάλυση του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού φορέα της χώρας. Άλλωστε, το πλάνο των ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δις ευρώ προς όφελος των τοκογλύφων των τραπεζών περιλαμβάνει ολόκληρο το δημόσιο πλούτο. Θυσιάζουν τις ζωές μας στο βωμό της διάσωσης των τραπεζών, ενώ η ανεργία θα ξεπεράσει το 20% για όλους και ιδιαίτερα για τους νέους το 50%.

Είναι αυτή η συγκυρία που η διοίκηση του ΟΤΕ επιλέγει να πετάξει τους εργαζόμενους του 11888 στο δρόμο, ενώ τα υπόλοιπα τμήματα των κέντρων τηλεφωνικής εξυπηρέτησης (121, 13888) συνεχίζουν να λειτουργούν σε καθεστώς αβεβαιότητας υπό την απειλή λουκέτου.

Για εμάς η μάχη ενάντια στις απολύσεις, η μάχη για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, η μάχη για δημόσιο φορέα τηλεπικοινωνιών υπέρ των εργαζομένων δεν τελειώνει με μια εγκύκλιο του Τσαμάζ. Το σωματείο εργαζομένων στα ΚΤΕ του ΟΤΕ Πάτρας ιδρύθηκε στις πιο αντίξοες συνθήκες, οπότε και σε αυτή τη συγκυρία δε θα κάνουμε πίσω. Συνεχίζουμε τον αγώνα και δεν αυτοδιαλυόμαστε, όπως πολλοί θα ήθελαν. Συγκροτούμαστε και κάνουμε εκλογές Κυριακή και Δευτέρα 28 και 29 Αυγούστου στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενταχθούν στο σωματείο, να λάβουν μέρος στις εκλογές και να αποτελέσουν ενεργό κομμάτι στη διοργάνωση του αγώνα ενάντια στη διάλυση.

Καλούμε σε νέα συνέλευση του σωματείου την Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 18.00 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας  για να δώσουμε συλλογικά την απάντηση για το κλείσιμο του 11888.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους να παλέψουμε μαζί ενάντια στα λουκέτα σε χώρους εργασίας, ενάντια στην ανεργία, ενάντια στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Θέλουμε ζωή, όχι επιβίωση…
Σωματείο Εργαζομένων στα ΚΤΕ του ΟΤΕ στην Πάτρα

 

blogger templates | Make Money Online