Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΕΡΤΗ ΤΡΟΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Δημοσιεύθηκε στο www.iskra.gr

ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΕΡΤΗ ΤΡΟΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ!
Του ΓΙΑΝΝΗ ΔΟΥΚΑ*


Μετά το Eurogroup της Κύπρου βλέπουμε και πάλι το έργο της αισιοδοξίας που πάνε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να πλασάρουν η τρόικα, η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια τους. Άλλη μια φορά ζεσταίνεται η σούπα της συμπάθειας που δείχνουν ακόμη και οι «σκληροί» της Ευρώπης, πυκνώνουν οι δηλώσεις «αξιωματούχων» που ξορκίζουν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, που κατανοούν τις θυσίες του ελληνικού Λαού και που μας θυμίζουν ότι πρέπει να τηρήσουμε τις επιταγές τους.
Είναι καθαρό ότι όλες οι δηλώσεις, οι κινήσεις και οι πρακτικές τόσο της εσωτερικής όσο και της ξενόφερτης τρόικας έχουν να κάνουν με το πώς θα τιθασεύσουν τη Λαϊκή αγανάκτηση πώς θα κάμψουν τη Λαϊκή αντίδραση.

Η μεγάλη κινητοποίηση της 8ης Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, παρά τις όποιες ηθελημένες ή αθέλητες οργανωτικές παραλείψεις, έδειξε ότι η ελληνική κοινωνία δεν έχει παραδοθεί, ο ελληνικός Λαός συνεχίζει να μάχεται, συνεχίζει να αντιστέκεται. Η μεγάλη συμμετοχή σ’ αυτή την κινητοποίηση είναι ο παράγοντας που έχει δυσκολέψει την κυβέρνηση να ανακοινώσει τις ειλημμένες της αποφάσεις. Η ξενόφερτη τρόικα, που πίσω της έχουν στοιχηθεί οι μεγαλύτεροι νεοφιλελεύθεροι μηχανισμοί όλου του πλανήτη, ανέλαβε για άλλη μια φορά να μας δείξει «συμπάθεια», να μας δείξει το «σωστό δρόμο» και να μας προειδοποιήσει για τους σεισμούς λοιμούς και καταποντισμούς που μας περιμένουν αν δεν εφαρμόσουμε τις εντολές τους. Όσο για τους κυβερνητικούς εταίρους συνεχίζουν να συμφωνοδιαφωνούν και τελευταία στο στόχαστρό τους εκτός από τις δυνάμεις της πολιτικής και συνδικαλιστικής Αριστεράς μπήκαν και οι ιδεολογικά προσκείμενοι στα κόμματά τους συνδικαλιστές γιατί διαφωνούν με τις προωθούμενες πολιτικές. Την ίδια ώρα ακόμη και οι όποιες προσδοκίες τους πάνε περίπατο. Η έκθεση της τρόικας που θα δινόταν στις 14/9 πήγε Οκτώβρη. Αυτό συμπαρασύρει προς τα πίσω τη δόση των 31,5 δισ. € που για να μη ξεχνιόμαστε έπρεπε να έχει δοθεί από το Μάιο. Όσο για την επιμήκυνση πήγε ακόμη πιο πίσω. Η εντολή ήταν σαφής και καθαρή. Ψηφίστε τα μέτρα, τηρήστε τις δεσμεύσεις, προχωρήστε στις αναδιαρθρώσεις και βλέπουμε. Μειώστε τους μισθούς, κόψτε τις συντάξεις, αυξήστε όρια ηλικίας, χρόνια υπηρεσίας, κάντε απολύσεις, μειώστε την αποζημίωση απόλυσης, αυξήστε τους φόρους, πουλήστε και το σπίτι σας και βλέπουμε
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Η μεγάλη συγκέντρωση στις 8 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη ήταν το ξεκίνημα.
Η απεργία στις 26ης Σεμπτέμβρη είναι η συνέχεια. Η συνέχεια σε ένα αγώνα διαρκείας με στόχο τον τερματισμό της βαρβαρότητας, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, τη σταδιακή ανοικοδόμηση όλων αυτών που γκρέμισαν οι κυβερνήσεις κατοχής οι «φίλοι» και «εταίροι» μας.
Όλοι μας και μέσα σε όλους κι’ εμείς βάζουμε στην άκρη τις όποιες διαφωνίες, ενστάσεις, επιφυλάξεις και κριτικές προσεγγίσεις απέναντι στις ηγετικές ομάδες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΟΜΕ - ΟΤΕ και των άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων και δουλεύουμε για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης. Ας καθαρίσουμε πρώτα με τη ντόπια και την ξενόφερτη τρόικα. Τα άλλα τα λύνουμε αργότερα.
Όλοι στην απεργία στις 26 Σεπτέμβρη!
Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα!


*Ο Γιάννης Δούκας είναι μέλος της Ε.Ε. της ΟΜΕ – ΟΤΕ.

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012.

 

blogger templates | Make Money Online