Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεων - Οι αποκλεισμοί είναι ηθικά, πολιτικά και Δημοκρατικά απαράδεκτοι



 Άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Οι αποκλεισμοί είναι ηθικά, πολιτικά και Δημοκρατικά απαράδεκτοι

Αθήνα 26/9/2012

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των επαγγελματοβιοτεχνών και της νεολαίας στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.
Η μαζική συμμετοχή έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Προς την κυβέρνηση και την τρόικα ότι τα μέτρα που απεργάζονται δεν θα περάσουν. Ότι ο ελληνικός Λαός είναι αποφασισμένος και συνεχίζει να μάχεται και να αντιστέκεται ενάντια σε όλους αυτούς που θέλουν να κλέψουν τη ζωή μας, που θέλουν να κλέψουν τη ζωή και τα όνειρα των παιδιών μας.
Προς τις ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ώστε να κλείσουμε το δρόμο σ’ αυτούς που αρνούνται να δουν την πραγματικότητα, σ’ αυτούς που συνεχίζουν να υποστηρίζουν την ίδια πολιτική της μείωσης των μισθών, της μείωσης των συντάξεων, των απολύσεων, των νέων φορολογικών επιβαρύνσεων, της κατάλυσης κάθε έννοιας εργατικού δικαίου.
Την ίδια ώρα μαζί με μας αντιστέκονται στις ίδιες και παρόμοιες πολιτικές και άλλοι Λαοί του Ευρωπαϊκού νότου όπως οι Ισπανοί ή οι Ιταλοί. Εμείς θεωρούμε ότι ο αγώνας αυτός είναι κοινός και απαιτείται ο συντονισμός των κινητοποιήσεων με τους εργαζόμενους αυτών των χωρών σήμερα και με τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης αύριο.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Χθες ξεκίνησε η τελική φάση της διαπραγμάτευσης της ομοσπονδίας με τη διοίκηση του ΟΤΕ για τα προγράμματα κινήτρων εξόδου και για τη μεταφορά εργαζομένων στις λεγόμενες νέες δραστηριότητες. Πρόκειται για το κορυφαίο  θέμα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ομοσπονδία την επόμενη περίοδο. Με βάση αυτό και θεωρώντας ότι αυτό δεν μπορεί να αφεθεί στο δίδυμο προέδρου γραμματέα ζητήσαμε τη διεύρυνση της διαπραγματευτικής ομάδας της ομοσπονδίας με τη δική μας – και όχι μόνο – συμμετοχή. Στην πρόταση αυτή εισπράξαμε, από την ενταγμένη στη διαχειριστική αντίληψη ηγετική ομάδα της ομοσπονδίας, άρνηση, χλευασμό και ειρωνεία. Στη συνέχεια ενημερωθήκαμε  ότι στη συνάντηση με τη διοίκηση κλήθηκε και συμμετείχε και εκπρόσωπος της ΕΣΚ – ΟΤΕ.
Είναι φανερό ότι οι εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού δικομματισμού φοβούνται και δεν θέλουν στις διαπραγματεύσεις την παρουσία μας.
Είναι φανερό ότι η παρουσία μας ενοχλεί, ότι δεν αντέχουν την άλλη άποψη, ότι δεν θέλουν να δίνουν στους συναδέλφους πλήρη ενημέρωση αλλά την όποια ενημέρωση θέλουν όταν και όποτε θέλουν.
Ο αποκλεισμός από τη συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις όπως και οι διαχωριστικές γραμμές που επιχειρούν να επιβάλλουν οι μονομάχοι του συνδικαλιστικού δικομματισμού την πιο κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους του ΟΤΕ είναι πράξεις ηθικά, πολιτικά και δημοκρατικά απαράδεκτες και σαν τέτοιες τις καταγγέλλουμε.
Κάνουμε γνωστό προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους το δικαίωμα και ταυτόχρονα υποχρέωση της παρουσία μας στις διαπραγματεύσεις.
Τέλος και επειδή εκτός από τη διοίκηση επιθυμούν και κάποιοι άλλοι να μας φιμώσουν επαναλαμβάνουμε ότι για τις όποιες συζητήσεις γίνονται για θέσεις εργασίας και εργασιακές σχέσεις θεωρούμε ότι έχουμε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να ενημερώνουμε τους συναδέλφους. Την πρακτική μας αυτή δεν σκοπεύουμε να την αλλάξουμε και υποτίθεται ότι η λογοκρισία τελείωσε με την πτώση της χούντας.

 

blogger templates | Make Money Online