Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση ομοσπονδίας – διοίκησης ΟΤΕ Τρίτη 16/10




Συνάντηση ομοσπονδίας – διοίκησης ΟΤΕ Τρίτη 16/10

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16/10/12 η διοίκηση παρουσίασε στην ομοσπονδία το οργανόγραμμα της υπό σύσταση διεύθυνσης πωλήσεων δορυφορικής τηλεόρασης, το πώς θα στελεχωθεί και τη στοχοθεσία για το 2013. Μας ενημέρωσε επίσης για την πρόθεσή της να διεξαγάγει μία έρευνα στο προσωπικό του ΟΤΕ (η συμμετοχή είναι  προαιρετική). Οι συνάδελφοι θα κληθούν να απαντήσουν ηλεκτρονικά σε ένα ερωτηματολόγιο και κατά τη διοίκηση τα πορίσματα που θα βγουν με βάση τις απαντήσεις  θα αποτελέσουν το μπούσουλα για τη λήψη μέτρων στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων που θα καταγραφούν. Η έρευνα αυτή γίνεται παράλληλα σε όλο τον όμιλο της Deutsche Telekom.  Θυμίζουμε ότι ανάλογη έρευνα έγινε προσπάθεια να πραγματοποιηθεί και πριν από μερικά χρόνια (όχι με ηλεκτρονικό τρόπο) και η ΟΜΕ – ΟΤΕ είχε αντιδράσει, κάλεσε τους συναδέλφους να μην συμμετάσχουν και πήρε μέτρα για την περιφρούρηση αυτής της απόφασης.
Στη συνάντηση δεν έγινε καμία αναφορά στο θέμα των κινήτρων αποχώρησης ενώ έγινε και μια μικρή συζήτηση για το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων χωρίς να υπάρξει κάποια κατάληξη.
Εμείς θα επαναλάβουμε ότι στο μικρό διάστημα που απομένει η ομοσπονδία για το ζήτημα των κινήτρων θα πρέπει να κινηθεί πάνω στους πέντε άξονες που θέσαμε στο τελευταίο Δ.Σ.
1.      Διασφάλιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όσων κάνουν χρήση των κινήτρων
2.      Διασφάλιση του ότι οι συνάδελφοι που δεν θα κάνουν χρήση δεν θα γίνουν στόχος εκδικητικών πρακτικών και θέσπιση κανόνων, διαδικασιών, προϋποθέσεων και κριτηρίων για την όποια πιθανή μεταφορά σε νέες δραστηριότητες.
3.      Η διαβούλευση μας δίνει τη δυνατότητα να βάλουμε στην ατζέντα και δικά μας αιτήματα όπως π.χ. οι μισθοί των εργαζομένων στις δουλεμπορικές θυγατρικές και τα δικαιώματα που θέλουν να καταργήσουν με τις συμβάσεις που λήγουν το Φεβρουάριο του 2012 λόγω του δεύτερου μνημονίου.
4.      Διασφάλιση των προβλημάτων που θα φέρει στα ταμεία μια νέα μαζική έξοδος
5.      Προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού.
Οι προτάσεις μας αυτές αναφέρονται αναλυτικά στην τοποθέτησή μας στο τελευταίο Δ.Σ. της ομοσπονδίας και έχουν αναρτηθεί στο BLOG της Αγωνιστικής Συνεργασίας.
Στο ίδιο κείμενο των θέσεων που καταθέσαμε στο Δ.Σ. είναι καταγραμμένη και η θέση μας για το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων όπου καταγράφεται η κάθετη άρνησή μας σε οποιαδήποτε μορφής διευθέτηση του χρόνου εργασίας και ταυτόχρονα καταθέτουμε και τη δική μας αντιπρόταση.

 

blogger templates | Make Money Online