Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Τρίτη 23/10 12:00 στο πεδίο του Άρεως η πορεία Βόλος Αθήνα

Τρίτη 23/10 12:00 στο πεδίο του Άρεως η πορεία Βόλος Αθήνα


«…Η κοινωνία μας βρίσκεται στα όρια μιας ανθρωπιστικής κρίσης, δεν επιτρέπεται οι πολίτες να αδιαφορούν, δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη πολιτική. Να ανατραπούν οι πολιτικές της Τρόικας και της τρικομματικής κυβέρνησης, οι πολιτικές των μνημονίων που φτωχοποιούν τον ελληνικό λαό και ισοπεδώνουν κοινωνικές κατακτήσεις 100 χρόνων…»

Αυτό είναι το μήνυμα της πεζοπορίας απο τον Βόλο στην Αθήνα που βρίσκεται στην τελική ευθεία. Δεκάδες μέλη της Κίνησης Ελπίδας Πολιτών Βόλου, την είχαν ξεκινήσει ονομάζοντας τη «323 χιλιόμετρα Οργής και Ανατροπής» και με κεντρικό σύνθημα: «Δεν χρωστάμε, Δεν πουλάμε, Δεν πληρώνουμε!».

Η μεγάλη αυτή πορεία αντίστασης έγινε αποδέκτης εκατοντάδων εκδηλώσεων συμπαράστασης. Σε όλη τη διάρκεια της πορείας αλλά και σε κάθε σταθμό τους, οι πεζοπόροι έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό και επευφημίες από τους κατοίκους και τους φορείς των τοπικών κοινωνιών. Σε πολλά σημεία, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, εμπορικών συλλόγων, εργαζόμενοι, νέοι και νέες συμμετείχαν συμβολικά (για λίγα χιλιόμετρα) στην πορεία ενάντια στην φτωχοποίηση του λαού και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Η πορεία αύριο κάνει σήμερα την τελική διαδρομή Κηφισιά Αθήνα. Στις 12:00 θα βρίσκεται στο Πεδίο Άρεως θα κάνει μια στάση 45 λεπτών και θα πορευτεί για Σύνταγμα.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ καλεί όσους και όσες μπορούν να βρίσκονται στις 12:00 στο Πεδίο Άρεως για την υποδοχή της πορείας.

Είναι ανάγκη και καθήκον όλων μας να υποδεχτούμε μαζικά στην Αθήνα, τους αγωνιστές οδοιπόρους. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας ενάντια στα μνημόνια και την τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού!

 

blogger templates | Make Money Online